Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is een standaard voor metadatering bij alle decentrale overheden. Zij draagt bij aan de toegankelijkheid van informatie en de uitwisseling van informatie tussen overheden. Een groeiend aantal decentrale overheden legt inmiddels hun informatiesystemen langs deze standaard.

 

De toepassing in de praktijk roept soms vragen en discussie op. Om deze discussies in goede banen te leiden is per TMLO-element een aparte 'thread' gestart. Een overzicht van de threads vind je hier. Door in deze threads inzichten met elkaar te delen, kunnen vakgenoten elkaar helpen. Ook lezen de mensen die achter het TMLO zitten mee. De discussies levert hun bruikbare input op voor de eventuele doorontwikkeling van het TMLO.

 

In deze thread wisselen we inzichten uit over het TMLO-element:

21.5 - Bestandsformaat

Definitie: Code volgens welke gegevens op een gegevensdrager zijn opgeslagen.
Waardering: Verplicht
Waardering Richtlijn: Verplicht
Herhaalbaar: Nee
Overerving: Nee
Toelichting: Geeft de benodigde informatie over de applicatie waarmee het archiefstuk kan worden geraadpleegd.
Waardenverzameling: De bestandsformaataanduidingen zoals benoemd in het PRONOM-register.
Voorbeelden:
  • “fmt/40” (Microsoft Word 97-2003 document; extensie: .doc)
  • “fmt/83” (Drawing Interchange File Format (Binary) R14; extensie: .dxf)
  • “fmt/276” (Acrobat PDF 1.7 - Portable Document Format 1.7; extensie: .pdf)

Weergaven: 261

Berichten in deze discussie

[besproken in Werkgroep ImMLO dd. 12-12-2016]

Wat is het verschil met element 21.6 Creatie-applicatie? De laatste lijkt vooral relevant als het bestandsformaat niet voor komt in het PRONOM-register. Voorgesteld wordt om de waarde "onbekend" toe te voegen met als eis dat dan element 21.6 van een waarde voorzien moet zijn.

N.a.v. de discussie is het element in het Informatiemodel MLO (versie 0.8) t.o.v. het TMLO aangepast v.w.b. de waardenverzameling: "onbekend" is toegevoegd. Het verschil met element 21.6: Creatieapplicatie is bij dat element toegelicht. Tevens is daaraan de regel toegevoegd dat het een waarde moet hebben als element 21.5 de waarde "onbekend" heeft.

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden