Informatie

Opleidingen

In deze groep kan iedereen opleidingen plaatsen en nieuwe opleidingen aankondigen (adverteren). Ook kunnen (ex-)leerlingen en (ex-)cursisten hier hun ervaringen delen.

Leden: 131
Meest recente activiteit: op zaterdag

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Opleidingen om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvonne Welings op zaterdag
Medewerker digitalisering collecties Van Abbemuseum:
https://www.werkenvooreindhoven.nl/vacatures/880/medewerker-digital...
Reactie van Yvonne Welings op donderdag

Leergang Artificial Intelligence voor juristen

https://www.paoleiden.nl/cursusaanbod/2021/leergang-artificial-inte...

Reactie van Yvonne Welings op 8 September 2021 op 9.41
Reactie van Yvonne Welings op 2 September 2021 op 13.17

iBestuur Congres 2021


Op 15 september vindt het online iBestuur Congres plaats. Centraal staan de digitale transformatie van de overheid en het realiseren van een duurzame relatie met de samenleving. Plenaire sprekers zijn onder andere Staatssecretaris Raymond Knops of zijn opvolg(st)er met de portefeuille digitale overheid, Franc Weerwind (burgemeester van Almere en VNG-bestuurder), Jaap Smit (Commissaris van de Koning in Zuid-Holland en IPO-bestuurder) en Renske Leijten (Tweede Kamerlid voor de SP en voorzitter van de Vaste Kamercommissie Digitale Zaken).

Lees meer over het programma en hoe u zich kunt aanmelden in het nieuwsbericht op onze site.

Reactie van Yvonne Welings op 31 Augustus 2021 op 9.29
Reactie van Yvonne Welings op 23 Augustus 2021 op 15.16

Leren over data

De hoeveelheid data groeit nog steeds enorm: digitale documenten, databases, social media, sensoren, van satellieten enz. Dat biedt heel veel kansen voor datagedreven werken: het gebruiken van data voor beleidsontwikkeling, dienstverlening en uitvoering van overheidstaken. Hoe doe je dat, datagedreven werken? En wat valt er te leren van lopende initiatieven?

Korte behapbare introductie-items zijn de e-learnings van RADIO over data. Als je wat meer tijd hebt, bekijk dan de INNOvembersessie waarin vier deskundigen uit de Rijksoverheid vertellen over kansen en risico’s van werken op basis van grote hoeveelheden data: Innoveer met data, hoe de beleidsmedewerker wordt ingehaald ‘door d... of leer van de praktijkervaringen van collega’s van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie die hun ‘best practices’ en succesfactoren delen:  ‘Innoveren met data: de uitdaging zit in de implementatie

Een goed startpunt om je verder te verdiepen in datagedreven werken vormt het Leer- en Expertisecentrum Datagedreven Werken (LED), speciaal gericht op medewerkers van overheidsorganisaties. Wil je vooral praktisch aan de slag kijk dan in de toolbox van het LED, met allerlei hulpmiddelen voor bijv. het bepalen van een aanpak, methodes, randvoorwaarden maar ook ethische aspecten. Als je wilt weten wat goede verbeterstappen voor jouw organisatie op het gebied van data zijn, vul dan de ‘data-governance-self-assessment-tool in.

Het is natuurlijk het leukst als je samen met je collega’s over data leert. RADIO kan je daarbij helpen, door gratis een cursus op maat te maken.

Het platform Digital SkillUp biedt gratis e-learnings aan over digitalisering, maar je kunt ook losse modules volgen, zoals die over big data.

https://www.it-academieoverheid.nl/onderwerpen/d/data

Reactie van Yvonne Welings op 27 Juli 2021 op 8.56
Reactie van Yvonne Welings op 23 Juli 2021 op 18.48

E-learnings Actieve openbaarmaking voor rijksmedewerkers en leidinggevenden

In de e-learning Actieve openbaarmaking gaan rijksmedewerkers en leidinggevenden op een interactieve manier aan de slag met het onderwerp actieve openbaarmaking. Je gaat in op actieve openbaarmaking vanuit de Wet open overheid (Woo) en op de actieve openbaarmaking van beslisnota’s, naar aanleiding van de kabinetsreactie op de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.

De e-learning gaat in op het waarom, het wat en het hoe van actieve openbaarmaking: waarom maakt de overheid steeds meer informatie actief openbaar, wat wordt er actief openbaar gemaakt, en hoe doe je het - oftewel, wat betekent het voor jouw werk. Zo krijg je een goede introductie op het onderwerp en weet je hoe jij bij kunt dragen aan een transparantere overheid.

De e-learning is beschikbaar in twee varianten: voor rijksmedewerkers en voor leidinggevenden. Beide varianten gaan in op de redenen achter actieve openbaarmaking, de wetgeving en de praktijk (wat maak je wel openbaar en wat niet). Daarnaast hebben beide varianten een module over jouw bijdrage aan meer openbaarheid, vanuit je rol als medewerker of als leidinggevende.

De e-learnings zijn beschikbaar bij de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en staan onder het thema Overheidsinformatie. Registratie en deelname zijn kosteloos voor medewerkers van de rijksoverheid.

Reactie van Yvonne Welings op 4 Juli 2021 op 16.04
Aanmeldingsformulier driedaagse Digitale Intelligentie
Met dit formulier meldt u zich aan voor de driedaagse Digitale Intelligentie. Bij aanmelding gaat u akkoord met de volgende kosten:
• Reguliere deelnamekosten: € 2.500 excl. BTW p.p.
• Kom je samen met een of meer collega’s dan betaal je € 2.375 excl. BTW p.p (voorwaarde is op dezelfde dag aanmelden).
Deelnamekosten zijn inclusief overnachting en alle maaltijden en dranken t/m het diner. Wanneer je daarna nog iets wilt drinken, dan zijn deze kosten voor jou. Alle andere kosten zitten in de deelnameprijs. Alle deelnemers krijgen na aanmelding kosteloos het boek Digitale Intelligentie toegezonden.

Op deze Driedaagse zijn de algemene voorwaarden van de Stichting Digitale Overheid van toepassing. Wanneer is dit formulier invult en verzendt, dan gaat u akkoord met de voorwaarden. U vindt de voorwaarden hier: https://www.digitaleoverheid.org/wp-content/uploads/Algemene-Voorwa...
Reactie van Yvonne Welings op 1 Juli 2021 op 11.45

Sterk fundament als informatieprofessional  
In het programma leer je het grotere geheel van het informatie- en archiefveld goed kennen. Je weet bijvoorbeeld welke informatie maatschappelijk relevant is, en hoe je die op een veilige manier toegankelijk maakt. Het programma sluit goed aan op jouw werk in de informatie- en archiefsector.  

https://www.hva.nl/archiefschool/archivaris/opleiding-tot-archivari...

 

Leden (131)

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden