Informatie

Omgevingswet 2022

Leden: 136
Meest recente activiteit: 27 Jul

Discussieforum

Komt van uitstel afstel?

Begonnen door Antony Fokker. Laatste reactie van Jules Lauwerier 1 Mei. 6 Antwoorden

Op dit forum veel inhoudelijke vragen, maar de haalbaarheid van de nieuwe Omgevingswet is daar niet bij aan de orde. Toch is het misschien goed om hier ook andere geluiden te laten horen, nu - door…Doorgaan

Gaan oude besluiten e.d. ook in het DSO?

Begonnen door Anke Weijenborg. Laatste reactie van Johannes Lijnse 6 Jan. 11 Antwoorden

Hoi,Voor de implementatie van het DSO zijn natuurlijk vele ontwikkel-, uitwerking- en projectgroepen gestart. Die er vanalles over rapporteren. Wat ik niet echt helder krijg, is welke in het verleden…Doorgaan

Archieffuncties in de nieuwe omgevingswet

Begonnen door Yvonne Welings 12 Nov 2017. 0 Antwoorden

Bijgaand de laatste versie van dit rapport.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Omgevingswet 2022 om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvonne Welings op 24 Juli 2020 op 19.48
Reactie van Yvonne Welings op 22 Juli 2020 op 13.14

Onder de ludieke naam ‘bruidsschat’ krijgen gemeenten met de Omgevingswet een pakket rijksregels overgedragen. Helemaal vrijblijvend is dat niet. En is het wel echt een cadeau? ‘In feite gaat het Rijk op de stoel van de gemeenten zitten.’

Eerder dit jaar werden het Invoeringsbesluit Omgevingswet en de aanvullingsbesluiten Bodem en Geluid behandeld door het parlement. Daarmee is de inhoud van de bruidsschat duidelijk geworden. Het gaat om een palet aan rijksregels voor monumenten, bouwwerken, open erven en terreinen, en milieubelastende activiteiten – van energiebesparing, zwerfafval en geluid tot bodemsanering en afvalwaterbeheer.

https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/omgevingswet/bruidsschat-wach...

Reactie van Yvonne Welings op 17 Juli 2020 op 13.26

Oprichter Demir verwacht dat met steun van de investeerder het bedrijf zijn positie kan versterken en uitbouwen. Denk aan intensievere productontwikkeling rondom het Power-platform met uitbreiding van nieuwe diensten. Genetics moet bijvoorbeeld zijn softwareportfolio aanpassen aan de nieuwe DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet).

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/wie-gunt-wat/6948836/31525...

Reactie van Yvonne Welings op 10 Juli 2020 op 16.13

De nieuwste VNG-ledenbrief over de Omgevingswet beschrijft hoe de nieuwe inwerkingtredingsdatum, 1 januari 2022, tot stand is gekomen en wat de gevolgen van die datum zijn voor gemeenten.

De minister heeft op 20 mei jl. de Tweede en Eerste Kamer geïnformeerd over de nieuwe datum inwerkingtreding van de Omgevingswet. De VNG staat volledig achter deze datum zoals te lezen is in de gezamenlijke verklaring van Rijk en koepels.
 
In de bijlage bij ledenbrief wordt de stand van zaken omschreven van het wetgevingsproces, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de voortgang van de implementatie. Daarnaast bevat de bijlage een overzicht van de ondersteuning die vanuit de VNG in de komende periode wordt geboden.

Meer informatie

Reactie van Yvonne Welings op 6 Juli 2020 op 13.42

Oplossing archivering digitale plannen ?

https://www.kenniscentrumomgevingswet.nl/kennisbank/2234-2/

Reactie van Yvonne Welings op 6 Juli 2020 op 13.34

Minister Ollongren informeert Kamers over voortgang Omgevingswet

Gepubliceerd op 24 juni 2020

De totstandkoming van de wet- en regelgeving van de Omgevingswet ligt op koers. Naar verwachting zijn alle regels dit jaar gereed. Daarnaast wordt de rest van 2020 gebruikt voor het opleveren van de laatste onderdelen van de landelijke voorziening van het digitale systeem van de wet. En er wordt voor gezorgd dat het Omgevingsloket voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. Dat en meer staat in de nieuwe voortgangsbrief over de Omgevingswet die minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan beide Kamers heeft gestuurd.

Hierin gaat zij in op de voortgang van de wet- en regelgeving, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de implementatie van de wet. De minister heeft de nieuwe Kamerbrief mede namens de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen verzonden.

https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl/actueel/nieuws/2020/juni/ollo...

Reactie van Yvonne Welings op 2 Juli 2020 op 10.30
Reactie van Yvonne Welings op 28 Juni 2020 op 16.56

Vragenuur software Omgevingswet: https://vng.nl/artikelen/vragenuren-omgevingswet

Reactie van Yvonne Welings op 25 Juni 2020 op 18.14
Reactie van Yvonne Welings op 17 Juni 2020 op 9.16
 

Leden (136)

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden