Informatie

KNVI | SOD - nieuws

De SOD heeft een missie: Uitgroeien tot een toonaangevende afdeling voor DIV & archiefmanagement binnen de KNVI

Met alle leden kunnen wij onze kennis bundelen. De oude rotten in het vak samen met de leden van het nieuwe elan! Nieuwe en jonge leden met frisse ideeën. Een achterban die digitalisering ziet als de ultieme uitdaging. Maar die ook een stevige gesprekspartner wil zijn. Bijvoorbeeld voor beleidsmakers, opleidingsinstituten en instellingen die informatievoorziening hoog in het vaandel hebben staan.

KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, is een sterke loyale hub in een wereldwijd netwerk van informatieprofessionals. Het is een onafhankelijk platform voor het uitwisselen van vakkennis en het verbreden van je professionele netwerk.

Webpagina: https://www.knvi.nl/
Leden: 39
Meest recente activiteit: 14 Nov 2022

Over de Vereniging SOD

Vereniging SOD: Kennisnetwerk voor informatie- en archiefmanagement

De vereniging SOD slaat een nieuwe weg in en ontwikkelt zich tot een kennisnetwerk voor informatie- en archiefmanagement. De vereniging staat middenin de (informatie)maatschappij en wil een verschil maken. Zo bestaat de vereniging uit een kleine 'harde kern' die zich actief inzet voor het belang van het vak en de professionals. Daar omheen zit een schil van enthousiaste 'roergangers' die bij gelegenheid een bijdrage levert. En daar weer omheen staan alle betrokken leden die de ontwikkelingen met belangstelling volgen. Een stevige community dus, waarin trends, ontwikkelingen en verdieping centraal staan.

 

Kennisinstituut en netwerkorganisatie = kennisnetwerk

De Vereniging SOD is een kennisnetwerk voor informatie- en archiefmanagement. Oftewel een platform waarop vakgenoten elkaar inspireren, trends volgen en ervaring en kennis delen. En van waaruit we proactief deelnemen aan bredere discussies op het vakgebied, en aansluiten op belangrijke ontwikkelingen. Informatie- en archiefmanagement beslaat het hele kennisdomein waarin de informatieprofessional beweegt.

 

Broedplaats voor nieuwe ideeën

De vereniging bestaat uit een bestuur en commissies die activiteiten ontplooien. Daarnaast worden kenniscirkels ingericht rondom specifieke thema's. De kenniscirkels zijn 'gelegenheidsformaties' die zich bezig houden met vakinhoudelijke verdieping in verschillende vormen en door kleinschalige activiteiten te organiseren. Denk aan regionale bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, workshops, intervisiegroepen en ronde tafels. De vereniging SOD is een broedplaats voor nieuwe ideeën en de sky is the limit. Alle resultaten worden gedeeld met een breed publiek, via de website, het tijdschrift OD of op onze jaarlijkse congressen. Zodat we uitgroeien tot het kennisinstituut op het informatievakgebied.

 

Enthousiast geworden?

Wil je actief lid worden van de vereniging SOD dan vragen we jou om een commitment. Je zet je actief in om de activiteiten en publicaties mee vorm te geven. Samen bouwen we aan het informatievakgebied van de toekomst. En je krijgt er ook iets voor terug. Alle kennis die wordt opgedaan wordt actief gedeeld met onze leden. Bovendien beschik je over een waardevol netwerk waardoor je snel kunt schakelen, bijvoorbeeld bij vraagstukken in je eigen organisatie.

 

Discussieforum

Connect-it in plaats van Brex-it!

Begonnen door Vereniging KNVI | SOD 4 Jul 2016. 0 Antwoorden

Samenwerken mag altijd en maakt je sterker. Dat is de visie van de drie besturen die samen op weg zijn naar het inrichten van  één vereniging voor Informatieprofessionals. Per 1 januari 2017 gaan…Doorgaan

Tags: informatie, samenwerking, vereniging

Cursussen specifiek voor leden Vereniging SOD

Begonnen door Vereniging KNVI | SOD 30 Mei 2016. 0 Antwoorden

Dit najaar verzorgt GO opleidingen een aantal cursussen exclusief voor leden van de Vereniging SOD. Deze opleidingsactiviteiten spelen uiteraard in op de actualiteit. De onderwerpen hebben te maken…Doorgaan

Tags: TMLO, ZGW, GOOpleidingen, SOD

Ze zitten ook overal!

Begonnen door Vereniging KNVI | SOD 16 Apr 2016. 0 Antwoorden

Drie besturen, op weg naar één vereniging: de vereniging voor Informatieprofessionals. KNVI…Doorgaan

Tags: vakvereniging, sod, fusie

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van KNVI | SOD - nieuws om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvonne Welings op 23 Mei 2022 op 10.42
Reactie van Yvonne Welings op 13 November 2021 op 10.09
Reactie van Yvonne Welings op 29 Mei 2021 op 17.57
Reactie van Yvonne Welings op 29 Januari 2021 op 9.53
Reactie van Yvonne Welings op 24 November 2020 op 8.02

30 November: SmartHumanityTV door de KNVI

KNVI .nl gaat TV maken. Op maandag 30 november 2020 verzorgen we een hele dag SmartHumanityTV. Van 09:30 – 23:00 uur onze versie van bekende TV-programma’s live gestreamd via onze YouTube-kanaal (https://lnkd.in/d32qm9m)!

Tussen 19:00 en 21:00 uur is Martijn Aslander onze ‘Informatiegast’. Aan de hand van beeld en geluid deelt hij zijn visie op informatie, digitalisering, kenniswerk en digitale fitheid met de kijker! Een mooie kans om je te laten #inspireren#prikkelen en #informeren!

We bieden met SmartHumanityTV dus een interessante en aantrekkelijke programmering, in de vorm van reportages, talkshows, nieuwsbulletins, interviews en documentaires, over de rol van informatie en digitalisering in de hedendaagse samenleving.

Onderwerpen die gedurende de dag langskomen zijn o.a. #security#transparantie#innovatie#fakenews, corona en informatie, #AI, de rol van informatie bij de VN’s Sustainable Development Goals (#sdgs2030) en nog veel meer!

Meer informatie via www.knvi.nl

Reactie van Yvonne Welings op 4 November 2020 op 10.51
Reactie van André Plat VNG-Realisatie op 2 Juli 2020 op 11.20

Doe je mee met het WEBINAR op 15 juni 2020. Georganiseerd door de Interessegroep SOD van de KNVI.

Inschrijven: https://www.knvi.nl/agenda/5ef3566e18bc7b037c4a3450/Webinar-Grip-op...

Reactie van Yvonne Welings op 10 Maart 2020 op 8.09
Reactie van Yvonne Welings op 17 November 2019 op 16.54
Reactie van Yvonne Welings op 3 Juli 2019 op 11.18
 

Leden (39)

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden