Kwaliteitsgroep Informatiemanagement

Informatie

Kwaliteitsgroep Informatiemanagement

De Kwaliteitsgroep IM bestaat als zelfsturend team al meer dan tien jaar. Gemotiveerde deelnemers met ambitie wisselen ervaringen uit om samen de kwaliteit van informatiemanagement en informatievoorziening te verbeteren. Niet alleen halen maar ook brengen om de kwaliteitsgroep goed te laten functioneren. We zijn heel benieuwd naar je mogelijke inbreng op het gebied van: interesses, organisatie bijeenkomsten, presentaties geven(extern of zelf), workshops leiden, bieden faciliteiten ect. Daartoe wordt er jaarlijks een behoefteonderzoek gehouden dat we gebruiken om samen de activiteiten te programmeren. Door evaluatie slagen we er in om de kwaliteit van ons werk hoog te houden.

Lees verder >>>

Webpagina: http://kwaliteitsgroepinformatiemanagement-nl.webnode.nl/
Leden: 178
Meest recente activiteit: 19 Dec 2022

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Kwaliteitsgroep Informatiemanagement om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvonne Welings op 19 December 2022 op 15.37

IDO

Als leidraad is in 2016 – in opdracht van het project Archiefinnovatie Decentrale Overheden (AIDO) van Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Unie van Waterschappen (UvW) en met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) – de Handreiking Kwaliteitssysteem Informatiebeheer Decentrale Overheden (KIDO) uitgebracht. Deze publicatie geeft handvatten voor de beleidsontwikkeling, inrichting en uitvoering van informatie­beheer(processen). Maar uit de gemeentelijke praktijk kwamen signalen dat KIDO als een complex systeem werd ervaren. Er was meer behoefte aan een praktische, handzame vertaling van de Handreiking KIDO, meer gericht op de werkprocessen binnen de gemeente. Kortom, vanuit de praktijk werd gevraagd:

  1. om meer te redeneren vanuit de uitvoerende werkzaamheden binnen de organisatie (de primaire processen), waar de informatie gebruikt en gegenereerd wordt en minder vanuit de beheerprocessen rondom informatie;
  2. om een handzamer KIDO, meer praktisch, minder gedetailleerd en uitvoerig. Hoe meer aspecten in ogenschouw worden genomen, hoe omvangrijker het verandergebied, wat nadelig uitwerkt op de implementatiekracht.Tekst.

Een handzamere, meer praktisch en minder gedetailleerde versie is er gekomen. In 2020 is KIDO Light opgeleverd, ook met de hoop dat meer gemeenten en gemeenschappelijke regelingen aan de slag zouden gaan met kwaliteitsbeheer. De vraag is alleen of de mensen die hiermee moeten gaan werken KIDO Light inderdaad de manier/werkwijze vinden om het informatiebeheer op orde te krijgen.

Achtergrond - Kwaliteitszorg in informatiebeheer - PD Od 24-2022 (o...

Reactie van Yvonne Welings op 13 December 2022 op 16.11
Reactie van Yvonne Welings op 2 December 2022 op 14.45
Reactie van Yvonne Welings op 26 September 2022 op 12.13
Reactie van Yvonne Welings op 22 September 2022 op 13.03
Reactie van Yvonne Welings op 25 Augustus 2022 op 10.47
Reactie van Jan van Bon op 23 Augustus 2022 op 9.44

Aanvulling: de overheid heeft die aanpak inmiddels onderdeel gemaakt van de NORA, de basisarchitectuur voor alle overheidsdienstverlening. Lees https://www.noraonline.nl/wiki/Dienstverleningsconcept

Reactie van Jan van Bon op 23 Augustus 2022 op 9.42

Peter Hepp (en anderen die deze aanpak willen volgen): als je een 'kwaliteitssysteem' à la KIDO wil benutten moet je eerst  een 'kwaliteitsmanagementsysteem' hebben - anders begin je aan de buitenkant te poetsen. Het is net zoiets als een gebouw willen neerzetten en dan beginnen met de voorgevel - maar dan zonder een fundament te hebben gelegd onder dat gebouw. Poetsen aan de buitenkant. Dat heeft nog nooit gewerkt en dat werkt hier ook niet. KIDO specificeert namelijk de eisen die je aan het resultaat stelt, en niet aan het ontwerp daarvan.

Gelukkig zijn er steeds meer gemeenten die begrijpen hoe je dat wél doet, met een eenvoudig en open source kwaliteitsmanagementsysteem (kijk maar eens bij Edam-Volendam, Bergen op Zoom, Amsterdam, Gouda, Dienst Dommelvallei). Wil je een online introductie op hoe je doet, schuif dan een keer aan bij één van de online introductietrainingen. 20 september is de eerste na de vakantie: https://usm-portal.com/online-usm-workshop/.

Reactie van Peter Hepp op 23 Augustus 2022 op 9.24

Collega's,

Wil er iemand meewerken of weet je iemand die ik kan benaderen voor het volgende.

Binnen gemeente Twenterand ben ik project aan het opstarten over het kwaliteitssysteem voor informatiebeheer. We zijn van plan om hiervoor het systeem van KIDO te gaan gebruiken.

Maar als start up in de organisatie wil ik graag een dagdeel gebruiken als kennissessie over: Wat is informatie (beheer)?, Wat is kwaliteit daarbij?, Wat zijn de ervaringen over KIDO bij andere gemeenten?

Doel is "warming up", kennisoverdracht, discussie, ect. . Doelgroep zijn alle medewerkers van de gemeente Twenterand.

Peter Hepp

Reactie van Yvonne Welings op 22 Augustus 2022 op 19.11
 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden