Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is een standaard voor metadatering bij alle decentrale overheden. Zij draagt bij aan de toegankelijkheid van informatie en de uitwisseling van informatie tussen overheden. Een groeiend aantal decentrale overheden legt inmiddels hun informatiesystemen langs deze standaard.

 

De toepassing in de praktijk roept soms vragen en discussie op. Om deze discussies in goede banen te leiden is per TMLO-element een aparte 'thread' gestart. Een overzicht van de threads vind je hier. Door in deze threads inzichten met elkaar te delen, kunnen vakgenoten elkaar helpen. Ook lezen de mensen die achter het TMLO zitten mee. De discussies levert hun bruikbare input op voor de eventuele doorontwikkeling van het TMLO.

 

In deze thread wisselen we inzichten uit over het TMLO-element:

21.2 - Bestandsnaam

Definitie: Korte omschrijving van een digitaal bestand of benaming.
Waardering: Verplicht
Waardering Richtlijn: Verplicht
Herhaalbaar: Nee
Overerving: Nee
Toelichting:

Het betreft de naam van het bestand waaronder dit is vastgelegd op een gegevensdrager (‘harde schijf’ of ander digitaal opslagmedium).

Het element bestaat uit de subsubelementen:

Waardenverzameling: Wordt van waarden voorzien door middel van de betreffende subsubelementen.
Voorbeelden: -

Weergaven: 199

Berichten in deze discussie

[besproken in Werkgroep ImMLO dd. 12-12-2016]

In de toelichting, ook bij de subelementen, lijkt een overlap te schuilen met de identificatie van het bestand (21.1). Maak duidelijk wat het verschil is en zorg voor toegespitste voorbeelden.

N.a.v. de discussie is de toelichting bij het element in het Informatiemodel MLO (versie 0.8) t.o.v. het TMLO aangepast zodat duidelijk is wat het verschil is met element 21.1 (Identificatie). Tevens zijn de voorbeelden bij het subelement Naam aangepast.

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden