Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is een standaard voor metadatering bij alle decentrale overheden. Zij draagt bij aan de toegankelijkheid van informatie en de uitwisseling van informatie tussen overheden. Een groeiend aantal decentrale overheden legt inmiddels hun informatiesystemen langs deze standaard.

 

De toepassing in de praktijk roept soms vragen en discussie op. Om deze discussies in goede banen te leiden is per TMLO-element een aparte 'thread' gestart. Een overzicht van de threads vind je hier. Door in deze threads inzichten met elkaar te delen, kunnen vakgenoten elkaar helpen. Ook lezen de mensen die achter het TMLO zitten mee. De discussies levert hun bruikbare input op voor de eventuele doorontwikkeling van het TMLO.

 

In deze thread wisselen we inzichten uit over het TMLO-element:

15C.1.7 - Plaats

Definitie: -
Waardering: Optioneel
Waardering Richtlijn: Aanbevolen
Herhaalbaar: Ja
Overerving: Ja
Toelichting:

Fysieke of virtuele locatie van actor. Er dient een verwijzing te zijn naar de plaats waar nadere informatie over het heden en verleden van de actor kan worden gevonden indien de actor de archiefvormer betreft. Dit vergemakkelijkt de bereikbaarheid, herkenbaarheid en vindbaarheid van de actor, geeft context aan de actor en - geeft toegang tot diensten van de actor. Aanbevolen is om in ieder geval van de actor op het hoogste aggregatienoveau het fysieke adres, het bezoekadres, het postadres of het internetadres te vermelden.

Waardenverzameling: Tekst
Voorbeelden:
  • “Molenweg 9, 4321BA Westerbeek”
  • www.westerbeek.nl
  • “j.janssen@westerbeek.nl”

Weergaven: 197

Berichten in deze discussie

De definitie ontbreekt.

Definitie is m.i. "Fysieke of virtuele locatie van actor."

De definitie is opgenomen in het Informatiemodel MLO (versie 0.8).

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden