Blogbijdragen Februari 2009 (15)

Tilburg lanceert 'Mijn Loket'

26-02-2009





Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen sinds deze week inloggen op een gepersonaliseerd 'Mijn Loket' op de website van de gemeente.



'Mijn Loket' is onderdeel van het Digitaal Loket op www.tilburg.nl. Door met hun DigiD in te loggen kunnen inwoners er zien welke gegevens over hen bij de gemeente bekend zijn, bijvoorbeeld hoe lang hun paspoort nog geldig is of wat de status van een aanvraag of bezwaar is. Ook kunnen ze diverse zaken… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 27 Februari 2009 op 16.17 — Geen reacties

Sites van lagere overheden hoeven niet te voldoen aan webrichtlijnen, schrijft staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Sites van lagere overheden hoeven niet te voldoen aan webrichtlijnen.docxDe websites van de Rijksoverheid daarentegen moeten wel voldoen aan de nieuwe Webrichtlijnen. Ze laat verder begin 2009 een webomgeving ontwikkelen waarin het gebruik van web 2.0 toepassingen en –concepten door de overheid centraal staat.

Toegevoegd door Yvonne Welings op 16 Februari 2009 op 8.54 — Geen reacties

Wie volgt de gemeente Moerdijk op?

13.02.2009

De afdeling Documentaire Informatievoorziening (DIV) van de gemeente Moerdijk won de Mailprofs Kwaliteitsward 2008. Wie wint de prijs in 2009? Aanmelden kan tot 15 april.

De prijs is bedoeld voor de DIV-afdeling die in 2008 het beste verbetertraject voor de informatievoorziening heeft opgestart.

De VNG en de Verenging SOD ondersteunen de Mailprofs Kwaliteitsward. Ga voor meer informatie en het inschrijfformulier naar:

www.kwaliteitsaward.nl

Toegevoegd door Yvonne Welings op 13 Februari 2009 op 19.12 — Geen reacties

Het begint te komen - maar waarom alleen in Friesland?

Provincie Friesland verruimt mogelijkheden digitale archivering voor gemeenten, waterschappen en regiopolitie

persbericht provincie Friesland, dinsdag 27 januari 2009

Gemeenten, it Wetterskip en de Regiopolitie kunnen vanaf nu hun actuele administratieve documenten voortaan op één manier bewaren, namelijk digitaal. Het college van gedeputeerde staten heeft op grond van zijn wettelijke archieftaak de provinciale beleidsregel ‘vervanging archiefbescheiden voor gemeenten, waterschappen… Doorgaan

Toegevoegd door Antony Fokker op 13 Februari 2009 op 17.16 — 3 commentaren

Tien gemeenten maken welstand transparant

Tien gemeenten, verspreid over Nederland, hebben een grote stap gezet op weg naar een transparant welstandsbeleid. De gemeenten Aa & Hunze, Enschede, Maastricht, Moerdijk, Oude IJsselstreek, Schouwen-Duiveland, Stadskanaal, Steenwijkerland, Woerden en Zaanstad namen succesvol deel aan de pilotfase van het project WelstandTransparant.



WelstandTransparant levert een snelle en gemakkelijke toegang tot gemeentelijke welstandsnota’s via internet. Dat maakt welstandbeleid toegankelijk,… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 12 Februari 2009 op 14.27 — Geen reacties

Charles Jeurgens naar Nationaal Archief

11.02.2009 – Hoogleraar Archivistiek wordt verantwoordelijk voor nieuw beleid voor overheidsarchieven.





Prof. Charles Jeurgens (48) stapt per 11 mei a.s. van het Erfgoedcentrum DiEP in Dordrecht over naar het Nationaal Archief. Hij blijft als deeltijdhoogleraar Archivistiek aan de Universiteit Leiden verbonden.



Jeurgens wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe beleid voor waardering en selectie van overheidsarchieven. Kernopdracht is… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 12 Februari 2009 op 12.42 — Geen reacties

'Zoekfuncties gemeentesites kunnen beter'

05.02.2009 – Gebruikers maken veel spelfouten en willen antwoord op hele zinnen.





Naar welke informatie zoeken mensen op een gemeentelijke website? Met deze vraag heeft onderzoeksbureau Webdam eind december 2008 het eerste jaarlijkse onderzoek naar gebruikte zoektermen uitgevoerd. Voor dit onderzoek is een representatieve steekproef uit alle gemeenten in Nederland genomen. Van deze gemeenten zijn de door bezoekers van de website ingetypte zoektermen in 2008… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 10 Februari 2009 op 9.38 — Geen reacties

Startdocument omgevingsvergunning online

Startdocument_Omgevingsloket_online[1].pdf

Toegevoegd door Yvonne Welings op 6 Februari 2009 op 20.16 — Geen reacties

Wetsvoorstel wijzigingswet BAG aangenomen

Op donderdag 22 januari heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel tot enkele aanpassingen in de Wet bag aangenomen. Voor de uitvoeringspraktijk verandert er niets met deze wijzigingswet; de aanpassingen in de wet zijn juist bedoeld om verder aan te sluiten bij de registratiepraktijk, waarvan de inhoud reeds bekend is uit onder andere de Grondslagen, het Objectenhandboek en het Processenhandboek. Naast vereenvoudiging en verduidelijking van wetsbepalingen, worden twee artikelen toegevoegd die gaan… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 5 Februari 2009 op 11.41 — Geen reacties

Aanpassen selectielijst i.v.m. BAG: Aandacht voor brondocumenten

Brondocumenten die op de huidige selectielijst staan op grond van de Archiefwet en die van belang zijn voor de BAG, moeten na verloop van tijd worden vernietigd, zo is gebleken. Om te voorkomen dat dit gebeurt, heeft het project BAG een brief gestuurd naar de directeur van het Nationaal Archief, om aandacht te vragen in de archiefwereld deze documenten niet weg te gooien, zolang de huidige selectielijst nog niet is aangepast. Lees verder op…

Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 5 Februari 2009 op 11.30 — Geen reacties

Publicatie van vergunningen op het internet

Het college bescherming persoonsgegevens heeft laatst de gemeente Nijmegen op de vingers getikt inzake het publiceren van bouwvergunningen op internet, doch heeft ook gesteld niet te gaan handhaven. Of het bezwaarlijk is bouwvergunningen via internet te raadplegen met een Digid is niet bekend.

Het CBP maakt onderscheid tussen het openbaar maken van documenten door het te laten inzien, maar ervaart het plaatsen op internet als publiceren.



Het college stelt dat het publiceren van… Doorgaan

Toegevoegd door Yvonne Welings op 3 Februari 2009 op 22.39 — Geen reacties

WABO-DIV op nationale agenda

De Omgevingsvergunning integreert een aantal vergunningen, waarvoor tot nu toe verschillende overheden het Bevoegd Gezag waren. Na de integratie wordt de aanvraag gedaan bij één Bevoegd Gezag via het Omgevingsloket Online. Bij de uitvoering van het vergunningproces kunnen verschillende overheden betrokken zijn, de één als Bevoegd Gezag en anderen als adviserende overheden.

De vergunningaanvraag, bestaande uit het ingevulde vragenformulier via het Omgevingsloket (LVO) en de daaraan… Doorgaan

Toegevoegd door Mart Mommers op 3 Februari 2009 op 10.14 — 2 commentaren

Maandarchieven

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden