De Omgevingsvergunning integreert een aantal vergunningen, waarvoor tot nu toe verschillende overheden het Bevoegd Gezag waren. Na de integratie wordt de aanvraag gedaan bij één Bevoegd Gezag via het Omgevingsloket Online. Bij de uitvoering van het vergunningproces kunnen verschillende overheden betrokken zijn, de één als Bevoegd Gezag en anderen als adviserende overheden.
De vergunningaanvraag, bestaande uit het ingevulde vragenformulier via het Omgevingsloket (LVO) en de daaraan toegevoegde bijlagen (bewijsstukken) komen via de LVO bij het Bevoegd Gezag, die zorgdraagt in samenspel met de adviserende overheden voor de afhandeling van het vergunningverleningsproces.
Daarbij worden ook de bewijsstukken aan de adviserende overheden toegestuurd, die nodig zijn om tot een advies te komen.
Een en ander betekent een distributie van aanvragen en bewijsstukken over de verschillende overheden, die tijdens het vergunningverleningsproces opgeslagen en bewaard moeten worden.
Het samenspel van de verschillende overheden bij het vergunningverleningsproces, alsmede de interactie met de LVO, waarin een Dossiermodule is opgenomen voor het opslaan van de vergunningaanvraag compleet met bewijsstukken, vraagt om spelregels voor het opslaan en bewaren van bewijsstukken en procesdocumenten. In de Nationale WABO-DIV-agenda zal hiervoor de term “WABO-DIV-spelregels” worden gebruikt.

Op 13 januari jl. is er een eerste bijeenkomst geweest van de begeleidingsgroep. Wie meer wil weten over de nationale WABO-DIV agenda kan contact opnemen met mij.

Weergaven: 132

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Mart Mommers op 11 Februari 2009 op 14.14
Beste Ton. Met geen mogelijkheid kan ik bestanden uploaden. Ik heb aan een collega die er veel meer vestand van heeft gevraagd of ik misschien iets verkeerd doe en dat blijkt niet het geval. Mogelijk een bug op de website?
Reactie van Mart Mommers op 5 Februari 2009 op 13.43
Als jij me kunt aangeven hoe ik documenten op de community kan plaatsen dan doe ik dat graag. Ik ben ook in het bezit van de startnotitie spelregels. Ik ben niet goed op de hoogte van het werkplan van de B5. In december heb ik deelgenomen aan een workshop van de B5 over de WABO en daar zijn wat probleempunten benoemd die ook terugkomen op de WABO-DIV agenda maar die ook door VROM c.q. het Nationaal Archief worden opgepakt.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden