Het college bescherming persoonsgegevens heeft laatst de gemeente Nijmegen op de vingers getikt inzake het publiceren van bouwvergunningen op internet, doch heeft ook gesteld niet te gaan handhaven. Of het bezwaarlijk is bouwvergunningen via internet te raadplegen met een Digid is niet bekend.
Het CBP maakt onderscheid tussen het openbaar maken van documenten door het te laten inzien, maar ervaart het plaatsen op internet als publiceren.

Het college stelt dat het publiceren van (verleende) bouwvergunningen op internet alleen onder strikte voorwaarden mogelijk is. De belangrijkste eis lijkt te zijn dat alleen de adresgegevens en de bouwtekeningen integraal beschikbaar gesteld mogen worden. Alle andere persoonsgegevens (BSN, naam,handtekening, e-mailadres) mogen niet zonder meer gepubliceerd worden.


Ik ervaar dit verschil absoluut niet. Gelukkig vind ik vanavond een medestander bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Opmerkelijk is het advies op de website www.overheidheeftantwoord.nl is gepubliceerd. In het rapport Informatie Publicatie Model (IPM) Vergunningen 4.0 wordt gesteld dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken vindt dat de informatie die volgens de WOB kan worden verstrekt aan een balie ook op internet geplaatst moet of kan worden !!!!!!

Bescherming van persoonsgegevens is heel erg van belang, maar we moeten niet honderd jaar in de tijd terug gaan. Eindelijk een zinnig woord !!!

Weergaven: 189

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden