Onderzoek in 135 mailboxen, netwerkschijven, datasystemen, DMS, taakapplicaties

Ga er maar aan staan, een onderzoek starten in ruim 135 mailboxen ook netwerkschijven, datasystemen -zoals het documentmanagementsysteem en het financiële systeem- en chatberichten. Voor die opgave staat Deloitte Forensic & Dispute Services B.V. om de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in beeld te krijgen. Daarnaast wil het onderzoeksbureau ook de data van de op dat moment aan het LCH verbonden partijen en relevante data van andere departementen betrekken in het onderzoek. Ook hier gaat het om vele, verschillende typen documenten die zich op verschillende locaties bevinden.

Dit is te lezen in een kamerbrief van Paul Blokhuis. Opvallend is wederom dat het woord Archiefwet in de hele kamerbrief niet wordt genoemd, alleen de AVG:

Uit een analyse blijkt dat VWS in de zin van de Algemene Verordening Gegevens moet worden aangemerkt als verwerkersverantwoordelijke van de data die afkomstig is van het LCH.2 Met het vaststellen van deze verwerkingsverantwoordelijkheid kan VWS de data delen met het onderzoeksbureau ten behoeve van het onderzoek naar de inkoop van PBM.

Voor wie niet weet waar het het precies om gaat, het zijn de mondkapjes die geleverd zijn door Sywert. Tja, je zou dan denken dat je om in de toekomst dit soort missers wil voorkomen, je maatregelen treft om bijvoorbeeld informatiebeheer by design aan te gaan pakken. Dan zou je ook beter in staat zijn om Wob-verzoeken te behandelen. Maar ook over deze aspecten wordt geen woord gerept.

Wel wordt beterschap beloofd op het gebied van transparantie:

Ik realiseer mij goed dat dit de transparantie die uw Kamer en ik nastreven minder ten goede komt. Daarom treed ik graag met u in gesprek hoe we hier samen invulling aan kunnen geven.

kamerbrief-over-stand-van-zaken-aanvullend-onderzoek-inkopen-pbm.pdf

Er is dus nog een lange weg te gaan om te kunnen voldoen aan de DUTO eisen:

Er is een zoekfunctie waarmee alle informatieobjecten vindbaar zijn, binnen redelijke tijd en inspanning.

Weergaven: 365

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden