Wilma Koolen
 • Vrouw
 • Nijmegen
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Wilma Koolen

 • Henk Alting
 • Annemieke de Boer
 • Ingrid Kolen
 • Marion van de Wiel
 • Lina Storm
 • Tineke Rouschop
 • Hans Mook
 • Marjan Dik
 • Eric-Jan Keulemans
 • Stinie Francke
 • Yvonne Welings

Discussies van Wilma Koolen

 

De pagina van Wilma Koolen

Recente activiteiten

Wilma Koolen heeft gereageerd op discussie Iemand ervaring met RODIN audits? van Michelle Kampman
"De Rodin-checklist is heel onlangs wel degelijk geactualiseerd en er is op dit moment zelfs de mogelijk om op het concept te reageren. http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/rodin-2-0-geef-je-mening"
28 Mrt
Wilma Koolen heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn WMO voorzieningen van Conny van der Laan in de groep Waardering en Selectie
"De WMO geeft informatie over de duur van de voorziening. Algemene voorzieningen zijn voorzieningen die voor korte tijd (3-6 maanden) nodig zijn. Hiervoor heeft de gemeente voorzieningen beschikbaar die zonder indicatie of eigen bijdrage verstrekt…"
17 Jan
Wilma Koolen heeft gereageerd op discussie Sociaal domein; werkafspraken betreffende archivering met zorgaanbieders van Conny van der Laan
"Wat is het antwoord van de VNG?? "
17 Jan
Wilma Koolen heeft gereageerd op discussie Sociaal domein; werkafspraken betreffende archivering met zorgaanbieders van Conny van der Laan
"Beste Conny, De door jou genoemde notitie van KING is enigszins gedateerd. Op dat moment (2014) leek het er op dat de jeugdzorgdossiers onder de archiefverantwoordelijkheid van gemeenten kwamen. In de Veegwet Jeugdzorg (2015) is de wettelijk…"
2 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Consultatie VNG concept Inkoopvoorwaarden ICT. Met archiefparagrafen van Wilma Koolen
"Dank voor het delen Wilma ! Op de wat langere termijn zullen naar mijn verwachting ook de eisen uit de DUTO onderdeel worden."
12 Aug 2016
Wilma Koolen posted a blog post

Consultatie VNG concept Inkoopvoorwaarden ICT. Met archiefparagrafen

De VNG heeft een model-document opgesteld van ICT inkoopvoorwaarden welke door alle gemeenten gebruikt kunnen worden. De GIBIT: Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT.Momenteel is een conceptversie van de GIBIT beschikbaar welke in een brede consultatie wordt getoetst bij gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en leveranciers. De openbare consultatie loopt tot en met 31 augustus 2016. De reacties worden begin september besproken binnen de gemeentelijke werkgroep waarin wordt besloten…See More
12 Aug 2016
Wilma Koolen posted a blog post

Bewaartermijn patiëntendossiers in wetsvoorstel WGBO naar 20 jaar. Gaat ook gelden voor jeugddossiers!

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de procedure om de WGBO (onderdeel boek 7 van het burgerlijk wetboek) te wijzigen en de wettelijke bewaartermijn van patiëntendossiers aan te passen.De ministeries van VWS en V&J bereiden een wijziging voor van de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst), de Jeugdwet en enkele andere wetten voor, ter verbetering van de patiëntgerichte zorg. De voorgestelde wetswijziging is via internet ter consultatie voorgelegd aan de brancheverenigingen,…See More
28 Jul 2016
Wilma Koolen heeft gereageerd op discussie Uitfaseren applicatie (omgevingsvergunning) van Bruno Celak
"Bij het uitfaseren van de applicatie moet je niet alleen de documenten en registratiegegevens (inclusief toegangsmetadata) veiligstellen, maar ook de procesmetadata. Dat laatste kan heel complex zijn."
28 Jul 2016
Wilma Koolen heeft gereageerd op blogbijdrage Bewaartermijn medische patientendossiers naar 20 jaar? van Wilma Koolen
"Het is gebruikelijk dat huisartsen  bij het uitschrijven van een patiënt, een (kopie) van het dossier meegeven of op verzoek van de patiënt doorsturen naar de nieuwe huisarts. Het kan voorkomen dat een patiënt "uit beeld…"
28 Jul 2016
M.v.Dijk heeft gereageerd op blogbijdrage Bewaartermijn medische patientendossiers naar 20 jaar? van Wilma Koolen
"Bij geen huisarts wat gebeurt er dan met mijn dossier. "
12 Jul 2016
jack karelse heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
"Vanuit de Zeeuwse werkgroep e-depot is het initiatief gekomen voor een marktverkenning: de nodige e-depotoplossingen zullen in beeld worden gebracht.…"
23 Sept 2015
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
"Top Jeroen, zie uit naar de vertaling. Wat de notitie betreft lijkt er veel te zijn gekeken naar deze publicatie,http://vng.nl/files/vng/20150611_publicatie_publiek-publieke-samenw.... Zonder te willen beweren dat ik een expert ben op het gebied…"
23 Sept 2015
Jeroen Jansen heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
"Archief 2020 gaat in samenwerking met de NCDD en het RCH Limburg een vertaling regelen van dit document van Nestor (streven is nog dit jaar). Met de 'juridische kaders aansluiting e-depot' helder maken start Archief 2020 zo snel…"
22 Sept 2015
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
"Top Marco !"
22 Sept 2015
Marco Klerks heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
22 Sept 2015
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Notitie juridische aspecten aansluiten bij een e-Depot van Wilma Koolen
"Er schijnen 34 beoordelingscriteria te zijn voor een e-depot, te vinden in de Nestor Kriterienkatalog vertrauenwürdige digitale Langzeitarchive."
22 Sept 2015

Profielgegevens

About me
Archiefinspecteur gemeente Nijmegen

De blog van Wilma Koolen

Consultatie VNG concept Inkoopvoorwaarden ICT. Met archiefparagrafen

Geplaatst op 12 Augustus 2016 om 10.51 1 Opmerking

De VNG heeft een model-document opgesteld van ICT inkoopvoorwaarden welke door alle gemeenten gebruikt kunnen worden. De GIBIT: Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT.

Momenteel is een conceptversie van de GIBIT beschikbaar welke in een brede consultatie wordt getoetst bij gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en leveranciers. De openbare consultatie loopt tot en met 31 augustus 2016. De reacties worden begin september besproken binnen de gemeentelijke werkgroep waarin wordt…

Doorgaan

Bewaartermijn patiëntendossiers in wetsvoorstel WGBO naar 20 jaar. Gaat ook gelden voor jeugddossiers!

Geplaatst op 28 Juli 2016 om 9.24 0 Opmerkingen

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de procedure om de WGBO (onderdeel boek 7 van het burgerlijk wetboek) te wijzigen en de wettelijke bewaartermijn van patiëntendossiers aan te passen.

De ministeries van VWS en V&J bereiden een wijziging voor van de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst), de Jeugdwet en enkele andere wetten voor, ter verbetering van de patiëntgerichte zorg. 

De voorgestelde wetswijziging is via internet ter consultatie voorgelegd aan de…

Doorgaan

Bewaartermijn medische patientendossiers naar 20 jaar?

Geplaatst op 16 September 2011 om 23.30 15 Opmerkingen

De dossierplicht en de bewaartermijnen voor cliëntgegevens zijn geregeld in de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Er moet dan wel sprake zijn van een behandeloverkomst tussen cliënt en zorgverlener. Voor bijzondere categorieën van patiëntgegevens zijn er nog wat andere wetten die afwijkende termijnen regelen, zoals de BOPZ.

De WGBO bepaalt dat patiëntgegevens gedurende tien jaar bewaard moeten worden. De termijn is met ingang van februari 2006 gewijzigd naar 15…

Doorgaan

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 10 September 2010 om 9.32 zei Stinie Francke...
Hoi Wilma,

Allereerst excuses dat ik nu pas inhoudelijk reageer op je uitgebreide bericht over de digitale dossiers van de GGD.
Wij (mijn nieuwe collega Roland Bisscheroux en ik) zijn hier ook nog steeds bezig om erachter te komen of de digitale dossiers DDJGZ (landelijk georganiseerd) en de TBCdossiers (gecombineerde regio's) geschikt zijn om in te archiveren en of eruit vernietigd kan worden.Ik had contact met Yvette derks van de landelijke GGD, ze zou daar vragen uitzetten waarvan ze eigenlijk niets verwachtte. Zij gaf al aan dat er vanuit de kant van de archivarissen geen input was geweest en verwachtte weinig reactie. Dat klopte, die is er tot op heden niet gekomen. Het JGZ-dossier is ontworpen door het NICTIZ. In het document Architectuur e-JGZ van NICTIZ staat: "Het archiveren is een lokale verantwoordelijkheid. De technische inrichting van het archiveringsmechanisme ligt buiten de scope van deze architectuur" (pagina 42).
Wilma, kun je je e-mailadres geven? Dat vind ik prettiger, anders kunnen al je vrienden lezen wat ik schrijf en dat is niet de bedoeling. Ik zal mijn antwoord dan via de mail afmaken.

Groetjes, Stinie
Op 27 Augustus 2010 om 9.00 zei Stinie Francke...
Hoi Wilma,

Leuk dat je reageert. Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Ik ben bezig uit te zoeken in hoe verre de normen van het GBZ (Goed Beheerd Zorgsysteem) ook rekening houden met archivistische eisen.
Groeten van Stinie
 
 
 

© 2017   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden