De blog van Wilma Koolen (4)

Wetsvoorstel eindelijk naar de Tweede Kamer. Bewaartermijnen patientendossiers en dossiers jeugdhulp naar 20 jaar.

Het gaat om een wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (WGBO). Vergelijkbare artikelen uit de Jeugdwet, de WMO 2015, de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet zorg en dwang worden in dit wetsvoorstel in lijn gebracht met de WGBO.

 

Zie voor eerdere berichten mijn blog uit juli 2016 over dit onderwerp.…

Doorgaan

Toegevoegd door Wilma Koolen op 6 April 2019 op 16.00 — 7 commentaren

Consultatie VNG concept Inkoopvoorwaarden ICT. Met archiefparagrafen

De VNG heeft een model-document opgesteld van ICT inkoopvoorwaarden welke door alle gemeenten gebruikt kunnen worden. De GIBIT: Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT.

Momenteel is een conceptversie van de GIBIT beschikbaar welke in een brede consultatie wordt getoetst bij gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en leveranciers. De openbare consultatie loopt tot en met 31 augustus 2016. De reacties worden begin september besproken binnen de gemeentelijke werkgroep waarin wordt…

Doorgaan

Toegevoegd door Wilma Koolen op 12 Augustus 2016 op 10.51 — 1 commentaar

Bewaartermijn patiëntendossiers in wetsvoorstel WGBO naar 20 jaar. Gaat ook gelden voor jeugddossiers!

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de procedure om de WGBO (onderdeel boek 7 van het burgerlijk wetboek) te wijzigen en de wettelijke bewaartermijn van patiëntendossiers aan te passen.

De ministeries van VWS en V&J bereiden een wijziging voor van de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst), de Jeugdwet en enkele andere wetten voor, ter verbetering van de patiëntgerichte zorg. 

De voorgestelde wetswijziging is via internet ter consultatie voorgelegd aan de…

Doorgaan

Toegevoegd door Wilma Koolen op 28 Juli 2016 op 9.00 — 1 commentaar

Bewaartermijn medische patientendossiers naar 20 jaar?





De dossierplicht en de bewaartermijnen voor cliëntgegevens zijn geregeld in de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Er moet dan wel sprake zijn van een behandeloverkomst tussen cliënt en zorgverlener. Voor bijzondere categorieën van patiëntgegevens zijn er nog wat andere wetten die afwijkende termijnen regelen, zoals de BOPZ.

De WGBO bepaalt dat patiëntgegevens gedurende tien jaar bewaard moeten worden. De termijn is met ingang van februari 2006 gewijzigd naar 15…

Doorgaan

Toegevoegd door Wilma Koolen op 16 September 2011 op 23.30 — 16 commentaren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden