Kees-Jan Vermeulen
  • Man
  • Wageningen, Gelderland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Kees-Jan Vermeulen

Recente activiteiten

Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie WKPB bewaartermijnen van Maria Willems
"Hallo Maria, vorige week is er een handboek uitgekomen over de Wkpb uitgegeven voor de VNG samen het Kadaster.  op blz. 25 staat: De Wkpb legt geen verplichtingen bij de bronhouder waar het gaat om het bewaren vanbrondocumenten. Voor gemeenten…"
7 Jul
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Kennis delen inrichting werkproces TOFA van Yvonne Welings
"De bewaartermijn is 10 jaar na einde tegemoetkoming op basis van de resultaat 6.1"
25 Jun
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Archiveren van vragen ondernemersloket van Nadia Favié-Slaar
"Hallo Nadia, dit zijn gewoon vragen die worden gesteld aan de gemeente en kan je zien als verzoeken om informatie. Daarvoor verwijst de selectielijst naar resultaat 6.1.3 (V 1 jaar). Uiteraard kan je bijzondere vragen uitzonderen van vernietiging."
5 Jun
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op blogbijdrage Langere bewaartermijn Wob-verzoeken vanaf 2020 van Yvonne Welings
"Extra informatie: er zijn gemeenten die de data die worden opgevraagd onder het WOB-verzoek, publiceren. Die data moet worden gezien als dataset en valt onder resultaat 20.1.7 (V 1 jaar na geldigheid van de data). Dit is een hele lastige…"
25 Mei
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Ingebrekestelling van gemeente onder werkproces 13.1.1? van Jeroen Arkesteijn
"Hallo Jeroen, je zit bij het goede resultaat (13.1.1, als de ingebrekestelling wordt toegekend en 13.1 als dat niet gebeurd). Echter, in de selectielijst worden alleen wetgevingen weergegeven waarop een bewaartermijn is gebaseerd. De grondslag…"
11 Mei
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Automatische incasso van Wouter Verdaas
"Als organisatie dien je een automatisch incasso te kunnen overleggen indien de klant betwist of de incasso terecht heeft plaatsgevonden. Vandaar dat we de selectielijst hebben aangepast van 7 jaar na afhandeling naar 7 jaar na vervallen. Dat vraagt…"
6 Mei
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie PGAx applicatie lokale persoonsgerichte aanpak vernietigingstermijn dossiers van Rita van Ettikhoven
"Ik ben het eens met Maria, alleen zou ik verwijzen naar 'Toezicht uitvoeren' en resultaat 12.1 (V 5 jaar na afhandeling). 12.2.3 is van toepassing als er een tijdelijk huisverbod wordt opgelegd en dat is niet altijd het geval. Als er…"
29 Apr
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijnen verzoeken ihkv de AVG van Erik Müller in de groep Waardering en Selectie
"Hallo Erik, in het Model-DSP verwijzen we naar resultaat 6.1 (Verzoeken behandelen). In tegenstelling tot de inzageverzoeken voor de BRP  door derden (V 20 jaar) is er geen wettelijke termijn voor verzoeken op basis van de AVG. Ook bij…"
2 Apr
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn ESF subsidies van Arjan Drupsteen
"Kleine toevoeging: in de Selectielijst houden we 10 jaar aan, omdat zo'n subsidieprogramma soms 3 jaar wordt verlengd. Zie ook de toelichting bij resultaat 23.1.1"
13 Feb
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn ESF subsidies van Arjan Drupsteen
"Hallo Arjan, elke ESF-subsidie behoort bij een subsidieprogramma. Momenteel zitten we in het programma 2014-2020. Die 7 jaar betekent dat je 7 jaar bovenop 2020 moet tellen. Het maakt dan niet uit of de subsidie in 2014 of in 2019 is verstrekt. Het…"
13 Feb
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn medische dossiers van 15 naar 20 jaar? van Bea Heesakkers
"Hallo Bea,  Ja, die is aangenomen. Onder Burgerlijk Wetboek 7 artikel 454 is de termijn voor medische dossiers, de BOPZ (nu WvGGZ en WZD) en de jeugdwet naar 20 jaar gegaan (de WMO valt hier niet onder) Dit is gebeurd onder de Wijzigingswet…"
24 Jan
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Stappenplan opschoning medisch archief van Raymond Juliana
"Hallo Raymond, ik ben geen expert in ziekenhuizen, al ben ik wel degene die de nieuwe selectielijst voor UMC's heeft gemaakt. De enige bewaartermijn die in Nederlandse wetgeving staat is V 20 jaar na laatste behandeling of overlijden of…"
20 Jan
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Stappenplan opschoning medisch archief van Raymond Juliana
"Hallo Jan-Jaap, ondanks dat de wetgeving dus zegt '20 jaar' willen ze inderdaad dat soort gegevens langer bewaren. Daarvoor hanteren ze 115 jaar na geboorte omdat gegevens over b.v. erfelijke aandoeningen het hele leven lang effect kunnen…"
16 Jan
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Stappenplan opschoning medisch archief van Raymond Juliana
"Hallo Raymond, daar heb ik inderdaad niet echt een stappenplan voor. In Nederland geldt een algemene bewaartermijn van 'V 20 jaar na laatste behandeling of overlijden of zoveel langer als redelijkerwijs uit de zorg van een goed hulpverlener…"
16 Jan
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Stappenplan opschoning medisch archief van Raymond Juliana
"Hallo Raymond, Van wat voor soort organisatie moet dit gebeuren (UMC, ziekenhuis, gemeente,e.d.?) Ik kan je geen stappenplan aanbieden, alleen wat tips."
14 Jan
Loes van Bijsterveld - Romonesco heeft een reactie achtergelaten voor Kees-Jan Vermeulen
"Bedankt , ik heb een discussie gemaakt"
5 Dec 2019

Profielgegevens

About me
Adviseur Informatiemanagement en projectmedewerker Archieven VHIC B.V.
Website
http://vhic.nl

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 December 2019 om 16.51 zei Loes van Bijsterveld - Romonesco...

Bedankt , ik heb een discussie gemaakt

Op 14 November 2016 om 12.19 zei Yvonne Welings...

Beste Kees-Jan,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden