Johan Boomsma
  • Man
  • Zwolle
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

Discussies van Johan Boomsma

Verschillen tussen bewaartermijnen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Marco Klerks 10 uur geleden . 2 Antwoorden

Voor een project bij mijn gemeente ben ik bezig om te inventariseren hoeveel bewaartermijnen er zijn. Vreemd genoeg is zo'n overzicht niet te googelen. Tenminste ik heb het niet kunnen vinden. Om dit…Doorgaan

Archiveren in Microsoft 365

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Johan Boomsma gisteren. 10 Antwoorden

Wie heeft er ervaring met archiveren in Microsoft 365?Op dit moment is er bij de gemeente waar ik werk voor gekozen om de projecten te gaan archiveren via Microsoft 365 in Sharepoint. Via google kwam…Doorgaan

Tags: Retentielabels, Vernietigingslijst, Sharepoint, Metadata

Archiefcode geldleningen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Johan Boomsma 23 Mrt. 3 Antwoorden

Je hoort er bijna niemand meer over, maar ze bestaan nog steeds; archiefcodes.Ik ben bezig met het opbergen van documenten die betrekking hebben op geldleningen die de gemeente uit heeft staan bij…Doorgaan

Hoe archiveer je verklaringen van onderzoek?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 21 Jan. 6 Antwoorden

Welk zaaktype wordt gebruikt voor verklaringen van onderzoek?Dit zijn verklaringen van het IND over de echtheid van documenten die bij de gemeente worden aangeleverd. Uiteindelijk worden deze…Doorgaan

 

De pagina van Johan Boomsma

Recente activiteiten

Marco Klerks heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
""En wat is het uitgangspunt bij de bewaartermijnen, de I-navigator of de Selectielijst 2020? " De Selectielijst 2020 is leidend. Die is vastgesteld door de minister van OCW en is gebruikt als bron voor het vullen van het model-DSP in de…"
10 uur geleden
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Hallo Johan, een paar dingen:  Ten eerste is de selectielijst altijd leidend. Als je denkt dat er in de i-Navigator verkeerde bewaartermijnen zitten, dan kan je dat melden aan de helpdesk van de i-Navigator (helpdesk.dsp@sdu.nl). Daarnaast:…"
13 uur geleden
Johan Boomsma heeft een discussie geplaatst

Verschillen tussen bewaartermijnen

Voor een project bij mijn gemeente ben ik bezig om te inventariseren hoeveel bewaartermijnen er zijn. Vreemd genoeg is zo'n overzicht niet te googelen. Tenminste ik heb het niet kunnen vinden. Om dit overzicht te krijgen heb ik een excel bestand uit de I-navigator gebruikt. De bewaartermijnen die hier in staan heb ik naast de bewaartermijnen uit de lijst van de Selectielijst 2020 gelegd. Vreemd genoeg blijken deze twee lijsten uiteen te lopen; de Selectielijst 2020 heeft twee bewaartermijnen…See More
gisteren
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Hoi Desiree, Bedankt voor je reactie. Ik me inmiddels aangemeld! Groet, Johan Boomsma"
gisteren
Désirée Groeneveld Bloemhof heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Goedemorgen, Ter informatie. Tijdens de aanstaande Summerschool wordt geen webinar gegeven over Archivering in office 365, echter tijdens de vijfde week van Grip wel, namelijk door Patrick Castenmiller, gemeente Hoorn, en Niels…"
Maandag
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Ik heb denk ik 2 dingen door elkaar gehaald: de summerschool workshop en de werkgroep M365 o.l.v. Eunice Vink. Ik heb me voor die laatste aangemeld. Daar is een aftrap van geweest en na de zomer begint de werkgroep echt. Mijn worsteling zit in…"
30 Jun
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Inderdaad, dat biedt perspectief. Met een koppeling met het zaaksysteem hoef je je niet echt druk te maken over de archivering in Microsoft 365/Sharepoint. Er is een soort tweedeling aan het ontstaan tussen organisaties die wel het recordbeheer…"
30 Jun
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Bedankt voor je reactie. Ga ik doen! Ik ben benieuwd hoe het bij de gemeente Zwolle wordt opgepakt. Bij welke vraagstukken kom je er nu nog niet uit? De VNG werkgroep / summerschool gaat niet echt in op archiveren in Microsoft…"
30 Jun
Jean-Luc Rouvroye heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Bij mijn gemeente zijn we nog niet over naar Office 365, maar staan aan de vooravond. We oriënteren ons op de mogelijkheden van MS Power Automate en de integratie met ons DMS: Corsa Power Connector - Automatisch archiveren - BCT…"
30 Jun
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Ook wij worstelen met deze  materie. Misschien komen we samen ergens? Mail mji.willems@zwolle.nl. Wij hebben wel expertise ingehuurd, maar nu het op uitvoering aankomt blijken er toch nog veel vraagstukken te liggen waar we niet goed uitkomen.…"
30 Jun
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Dat laatste is nu juist wel aan te raden, zeker om voorbereidingstijd te eisen voor de inrichting. Informeel heb ik begrepen dat er een handreiking komt en dat die summerschoolsessie daar mee te maken heeft, maar misschien heb ik het verkeerd…"
30 Jun
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Bedankt voor je reactie maar deze bijeenkomst gaat niet over de vragen die ik heb. Het gaat meer over tips met werken in word/excel etc. Met het inhuren van expertise bedoel je denk ik het recordmanagement gedeelte? Er wordt bij mijn gemeente wel…"
30 Jun
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Vele gemeenten worstelen hiermee, op 24 augustus is er een bijeenkomst van VNG Realisatie over dit onderwerp: Programma Grip op Informatie: Summerschool | VNG Advies is om expertise in te huren om vooraf een en ander in te richten en niet zo maar…"
30 Jun
Johan Boomsma heeft een discussie geplaatst

Archiveren in Microsoft 365

Wie heeft er ervaring met archiveren in Microsoft 365?Op dit moment is er bij de gemeente waar ik werk voor gekozen om de projecten te gaan archiveren via Microsoft 365 in Sharepoint. Via google kwam ik terecht bij de artikelen van Eric Burger die hier veel over heeft geschreven. Erg interessant en ik heb er veel van geleerd. Terloops gaat hij ook nog in op de rituele dans die het maken en goedkeuren van vernietigingslijsten is, en dat dit best wel iets tragikomisch heeft. Want deze beheerde…See More
30 Jun
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Archiefcode geldleningen van Johan Boomsma
"Bedankt voor jullie reacties. Hier kan ik wel wat mee!"
23 Mrt
Leo Dubbelaar heeft gereageerd op discussie Archiefcode geldleningen van Johan Boomsma
"Ik gebruik -2.07.353.71 voor geldleningen die de organisatie zelf aangaat. -2.07.85 is meer voor de subsidies. Voor bijvoorbeeld sportverenigingen gebruik ik meestal -1.857 en voor de overige organisatie meer de code naar het doel. "
22 Mrt

Profielgegevens

About me
Gedreven, analytisch en enthousiast. Informatie is de levensader die de organisatie voedt.
Website
http://nl.linkedin.com/pub/johan-boomsma/93/46/509/

De blog van Johan Boomsma

Een kritische blik op RODIN (2.0) revisited

Geplaatst op 3 April 2017 om 15.00 7 Opmerkingen

Een kritische blik op RODIN (2.0) revisited

 

Op 17 maart is de concept versie van RODIN 2.0 gepubliceerd. RODIN is een referentiekader dat  gebruikt kan worden om de digitale beheeromgeving te toetsen. RODIN geeft een organisatie inzicht in de mate van het “in control” zijn van haar digitale informatiebeheer. RODIN als werkbaar instrument was nodig toe aan een revisie. Sinds de publicatie van RODIN 1.0 in 2010 is er nog nooit een “update” verschenen. Valt deze versie…

Doorgaan

Eens of oneens, KIDO het nieuwe RODIN?

Geplaatst op 22 Juni 2016 om 22.50 6 Opmerkingen

Nog steeds wordt het RODIN referentiekader als middel aangehaald, om de digitale beheeromgeving van organisaties op orde te brengen.

RODIN dateert uit 2010, in de tussenliggende 6 jaar is er het nodige veranderd als het gaat om digitale ontwikkelingen. Denk hierbij aan big data, blockchain en de e-depot eisen. (Iets waar RODIN helemaal aan voorbij gaat)

RODIN is als instrument nooit aangepast aan deze veranderende…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 10 November 2014 om 13.22 zei Yvonne Welings...

Beste Johan,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de 3D's, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vr. groet,

Redactie BREED

 
 
 

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden