Johan Boomsma
  • Man
  • Zwolle
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

Discussies van Johan Boomsma

Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van André Plat VNG-Realisatie 12 Dec 2022. 6 Antwoorden

Wie heeft er ervaring met het doen van een steekproef op de scans van de te vervangen archiefbescheiden? Dit wordt beschreven in de Handreiking vervanging archiefbescheiden van archief 2020,…Doorgaan

Verschillen tussen bewaartermijnen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Marius Jansen 16 Aug 2022. 13 Antwoorden

Voor een project bij mijn gemeente ben ik bezig om te inventariseren hoeveel bewaartermijnen er zijn. Vreemd genoeg is zo'n overzicht niet te googelen. Tenminste ik heb het niet kunnen vinden. Om dit…Doorgaan

Archiveren in Microsoft 365

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Johan Boomsma 5 Jul 2022. 10 Antwoorden

Wie heeft er ervaring met archiveren in Microsoft 365?Op dit moment is er bij de gemeente waar ik werk voor gekozen om de projecten te gaan archiveren via Microsoft 365 in Sharepoint. Via google kwam…Doorgaan

Tags: Retentielabels, Vernietigingslijst, Sharepoint, Metadata

Archiefcode geldleningen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Johan Boomsma 23 Mrt 2022. 3 Antwoorden

Je hoort er bijna niemand meer over, maar ze bestaan nog steeds; archiefcodes.Ik ben bezig met het opbergen van documenten die betrekking hebben op geldleningen die de gemeente uit heeft staan bij…Doorgaan

 

De pagina van Johan Boomsma

Recente activiteiten

André Plat VNG-Realisatie heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
12 Dec 2022
Denny Schouten heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
"Beste Johan, nog een wat late nabrander hierop. Als je een goed onderbouwde steekproefmethode wilt hanteren, zou je naar de AQL-methode kunnen kijken. Daarin wordt aangegeven welk percentage je moet controleren bij welk kwaliteitsniveau. Op…"
13 Sept 2022
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
"Hoi Johan, Sorry voor mijn wat late reactie.  Voor zover mijn kennis reikt: er is in alle jaren dat ik ervaring heb met kwaliteitscontroles na bestandsconversies, zowel indertijd bij het overzetten van informatie op microfilm, als tegenwoordig…"
8 Sept 2022
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
"Hoi Leon, Bedankt voor je uitgebreide reactie! En wat doe je dan bij de scans van de voor altijd te bewaren documenten? Moet daar niet alles van in orde zijn? Dus dat bij 1 geconstateerde fout alles wordt afgekeurd? En wat is het verschil tussen…"
5 Sept 2022
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
"Beste Johan, Om een steekproef relevant te laten zijn is er een ISO methodiek om de grootte van de steekproef te bepalen. Hiervoor is het van belang een aantal cijfers te weten of vast te stellen. Namelijk de grootte van de hoeveelheid scans (aantal…"
25 Aug 2022
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Steekproef scans en het acceptabele foutpercentage van Johan Boomsma
"Vaak worden dit soort percentages vastgelegd in een kwaliteitssysteem.  Voorbeeld Zaken met een bewaartermijn van 1-5 jaar:                10 % controle; Zaken met een bewaartermijn van 1-10 jaar:              20 % controle; Zaken met een…"
25 Aug 2022
Johan Boomsma heeft een discussie geplaatst

Steekproef scans en acceptabele foutpercentage

Wie heeft er ervaring met het doen van een steekproef op de scans van de te vervangen archiefbescheiden? Dit wordt beschreven in de Handreiking vervanging archiefbescheiden van archief 2020, hoofdstuk 6 Inrichten van kwaliteitsprocedures. In paragraaf 6.2.5. wordt het doen van deze steekproef beschreven. Dat het van belang is dat er in geval van geconstateerde fouten of tekortkomingen niet veel werk overnieuw hoeft te worden gedaan. En dat het daarom belangrijk is om van te voren te bepalen wat…See More
25 Aug 2022
Marius Jansen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Dankjewel Kees-Jan, Zoals je het beschrijft lijkt het mij helder.  Allen termijnen in de wettelijk vastgestelde selectielijst zijn rechtmatig en leidend wanneer een commercieel product hiervan afwijkt (geen status), tenzij op basis van…"
16 Aug 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"een paar dingen: 1. je kan altijd een nieuw proces waarderen met de huidige selectielijst door gebruik te maken van de generieke resultaten 2. of die bewaartermijn dan wenselijk is, is een tweede. Stel dat het generieke termijn 10 jaar is, maar je…"
16 Aug 2022
Marius Jansen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Hallo Kees-Jan, Mis toch een beetje het antwoord op mijn vragen. Daarnaast roept jouw antwoord bij nieuwe vragen op.  Je geeft aan dat de huidige selectielijst door vooral de generieke in combinatie met de specifieke resultaten eigenlijk altijd…"
15 Aug 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Voordeel van deze selectielijst zijn de generieke resultaten. In theorie kunnen we altijd een proces/zaaktype van een bewaartermijn voorzien op basis van die resultaten. Dat is ook wat we doen. Daar wijken we alleen vanaf als we daar goede redenen…"
15 Aug 2022
Marius Jansen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Hallo Kees-Jan, Dank voor je antwoord.  Wat betreft gewijzigde of over het hoofd geziene wetgeving is het helder. Die hebben op zichzelf al status en voorrang of deze nu wel of niet op de selectielijst zijn opgenomen. Daarvoor hoef je niet te…"
15 Aug 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Hallo Marius, bij onduidelijkheid: neem contact op met de helpdesk van de i-Navigator, al zullen afwijkende bewaartermijnen altijd een toelichting hebben in de i-Navigator. Mijn advies is om onze termijnen te volgen: We kiezen uiteraard nooit…"
9 Aug 2022
Marius Jansen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Als ik de discussie goed begrijp is de eindconclusie dat in alle gevallen de selectielijst leidend is bij afwijkende bewaartermijnen bij dezelfde zaak-resultaattypen, tenzij de afwijking in de I-navigator termijnen heeft doorgevoerd op basis van…"
4 Aug 2022
Johan Boomsma heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Hoi Kees-Jan, Ja dat bedoel ik. De resultaattypen zijn dan dus leidend. Bedankt! Groet, Johan "
11 Jul 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Verschillen tussen bewaartermijnen van Johan Boomsma
"Als je bedoelt dat er een veld is op het tabblad 'Archivering' met een bewaartermijn en er zijn resultaattypen met vernietigingsgrondslagen, dan zijn de resultaattypen leidend. Het eerste veld is oud en werd in het verleden door een paar…"
7 Jul 2022

Profielgegevens

About me
Gedreven, analytisch en enthousiast. Informatie is de levensader die de organisatie voedt.
Website
http://nl.linkedin.com/pub/johan-boomsma/93/46/509/

De blog van Johan Boomsma

Een kritische blik op RODIN (2.0) revisited

Geplaatst op 3 April 2017 om 15.00 7 Opmerkingen

Een kritische blik op RODIN (2.0) revisited

 

Op 17 maart is de concept versie van RODIN 2.0 gepubliceerd. RODIN is een referentiekader dat  gebruikt kan worden om de digitale beheeromgeving te toetsen. RODIN geeft een organisatie inzicht in de mate van het “in control” zijn van haar digitale informatiebeheer. RODIN als werkbaar instrument was nodig toe aan een revisie. Sinds de publicatie van RODIN 1.0 in 2010 is er nog nooit een “update” verschenen. Valt deze versie…

Doorgaan

Eens of oneens, KIDO het nieuwe RODIN?

Geplaatst op 22 Juni 2016 om 22.50 6 Opmerkingen

Nog steeds wordt het RODIN referentiekader als middel aangehaald, om de digitale beheeromgeving van organisaties op orde te brengen.

RODIN dateert uit 2010, in de tussenliggende 6 jaar is er het nodige veranderd als het gaat om digitale ontwikkelingen. Denk hierbij aan big data, blockchain en de e-depot eisen. (Iets waar RODIN helemaal aan voorbij gaat)

RODIN is als instrument nooit aangepast aan deze veranderende…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 10 November 2014 om 13.22 zei Yvonne Welings...

Beste Johan,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de 3D's, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vr. groet,

Redactie BREED

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden