Leon van Oosterom
 • Man
 • Lelystad
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Leon van Oosterom

 • René Kimmijzer CIP
 • Elaine Smink
 • Lion Tokkie
 • Anika
 • Joyce Teurlincx
 • Mark van den Broek
 • Johan Roelfsma
 • Marco Klerks
 • Gert Jan Knoet
 • Rienk Jonker
 • Marc Nijhoff
 • Eric Kokke
 • Henri Achterkamp
 • Rob van der Velde
 • Dominique Hermans
 

De pagina van Leon van Oosterom

Recente activiteiten

Leon van Oosterom heeft een discussie geplaatst

Hulp bij zaakgericht werken? Ga nu naar het online ondersteuningspakket van VNGRealisatie

Bent u van plan om zaakgericht werken (opnieuw) in te voeren? Kan het zaakgericht werken in uw organisatie wel een impuls gebruiken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om zaakgericht werken verder te ontwikkelen?  VNG Realisatie heeft vanaf maandag 12 februari een online ondersteuningspakketvoor u beschikbaar. Met dit pakket heeft u een complete aanpak van zaakgericht werken in handen. Het bestaat uit drie…See More
15 Feb
Ron heeft gereageerd op discussie Sommige gemeenten sluiten de elektronische weg (deels) af. Moeten we dat willen? van Leon van Oosterom
"Mijn gemeente zegt: Om te vragen om de informatie, geeft u mondeling of schriftelijk door: waarover u informatie wilt hebben welke documenten u wilt bekijken hoe u de informatie wilt bekijken of ontvangen Het argument hiervoor is, dat b.v. door…"
7 Jan
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Sommige gemeenten sluiten de elektronische weg (deels) af. Moeten we dat willen? van Leon van Oosterom
"Lijkt me een prima keuze van gemeente Voorschoten. Zo bied je een digitale weg aan, voorkom je bulkverzoeken die wellicht in de misbruiksfeer liggen én regel je meteen eventuele problemen met de identiteit van de verzoeker (vooral handig bij…"
21 Dec 2017
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Sommige gemeenten sluiten de elektronische weg (deels) af. Moeten we dat willen? van Leon van Oosterom
"Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Voorschoten;   gelet op het bepaalde in de Wet openbaarheid van bestuur en gelet op artikel 2:15 en artikel 2:16 van de Algemene wet bestuursrecht; BESLUIT: I.dat…"
20 Dec 2017
jack karelse heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"ook nog eens....Een overzicht ontbreekt en nut en noodzaak om samen te werken wordt ook niet gezien. Dan is er een lappendeken aan bronnen en kanalen waar geen overzicht en beheer op zit. Als er overzicht is, ben je al halverwege. Ik vind…"
11 Dec 2017
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Ook burgers, gemeenteraadsleden en journalisten zien vaak doorde bomen van het bos niet meer, getuige deze raadsvragen: Klacht BosscheGroenen: informatievoorziening Gemeente via social media Gepubliceerd op: 10-12-2017 | Gewijzigd op:…"
11 Dec 2017
jack karelse heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"uit de aangehaalde…"
11 Dec 2017
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Gemeente Gilze en Rijen, nu GR ABG, heeft in een vroeg stadium gekozen voor whatsapp als formeel kanaal. Zie ook http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/gemeenten-pionieren-met-whatsapp"
8 Dec 2017
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Dag Marieke, Precies, spot on! de discussie heeft zich toegespitst op de whatsappjes en smsjes, maar het ging ook over de beperkingen die de AVG wetgeving oplegt en die direct invloed heeft op hergebruik van informatie en delen van informatie met…"
8 Dec 2017
Marieke Klomp heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Dag Leon, Dan heb ik je verkeerd begrepen. Je hebt gelijk dat er een verschil is tussen de officiële Gemeente Whatsapp en het onderling professionele app-verkeer tussen individuele ambtenaren. Het is inderdaad wenselijk om documenten op…"
8 Dec 2017
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"@Marieke. Ik denk dat het minstens verstandig is om dergelijke kanalen officieel te benoemen als communicatiekanalen zoals Rens ook beschreef. Mijn zorg is ook niet om "HET whatsapp communicatiekanaal" van een organisatie. Mijn zorg is de…"
8 Dec 2017
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
7 Dec 2017
Marieke Klomp heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Leon, dan toch nog een nabrander: de gemeente Utrecht biedt Whatsapp als kanaal aan om WOB-verzoeken in te dienen. Zie dit blog: https://ibestuur.nl/weblog/zet-de-luiken-open. Als gemeenten Whatsapp daarvoor gaan gebruiken, wordt het misschien een…"
7 Dec 2017
Rens heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Ik ben het met Jack eens dat je de focus niet op alle verkeer moet leggen, maar moet kijken naar waar de risico's zitten. Als ik app met mijn werktelefoon, dan is dat om door te geven dat een vergaderlocatie is gewijzigd, dat iemand wat later…"
7 Dec 2017
jack karelse heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"hopelijk niet! Meer meningen mogen en zijn van harte welkom. Het onderwerp kan dat goed gebruiken :-)"
7 Dec 2017
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie Als informatiemanager met de voeten in de modder van Leon van Oosterom
"Jack, ik gun jou het laatste woord"
6 Dec 2017

Profielgegevens

About me
Oprichter van Elveo BV.
IAM Informatie & Archief Management.
Elveo BV. acteert als Imaging Architect en beoogt ondersteuning te bieden bij digitaliseringstrajecten, substitutietrajecten, invoeren zaakgericht werken, projectmanagement bij projecten in het werkveld Informatie- en Archiefmanagement.
Website
http://www.elveo.nl

De blog van Leon van Oosterom

Optimaliseren scans per minuut

Geplaatst op 6 Januari 2017 om 11.13 2 Opmerkingen

Zeer regelmatig, te regelmatig, zie ik scanners onderpresteren in het dagelijks gebruik. Gisteren kreeg ik weer zo’n vraag. Een scanner die theoretisch 140 vel papier per minuut moet kunnen scannen, haalt in de praktijk de 20 vel nog niet eens, hoe kan dat?

Scanners worden aangeschaft met de theoretische scansnelheid uit de folder als uitgangspunt voor de uit te voeren prestaties. Het wordt niet altijd gezien en gemeten, maar er zijn tal van voorbeelden te vinden waar scanners die…

Doorgaan

Handreiking Handboek kwaliteitszorg informatiebeheer

Geplaatst op 6 Augustus 2015 om 16.31 6 Opmerkingen

Vanaf Shared Services Netwerk Twente

Een Twentse bouwsteen voor succesvol informatiebeleid is nu voor iedereen beschikbaar

Als spin off van het SSNT project DIV, heeft  een aantal Twentse gemeenten, Regio Twente  en het Waterschap Vechtstromen een…

Doorgaan

Voorbereidingen bij aanbesteden

Geplaatst op 28 Oktober 2014 om 15.10 0 Opmerkingen

Op de internetpagina van het Vakblad VIP is een blog geplaatst over een lopende aanbesteding van het digitaliseren van archieven. Ik heb er in het verleden op verschillende plaatsen al over geschreven, maar de praktijk blijkt hardleers. Ook hier is in mijn ogen sprake van een aanbesteding waar het al in de voorbereiding mis gaat.

lees de tekst hier…

Doorgaan

Ambtenaar 2.0 dag Workshop vervangen in relatie tot Het Nieuwe Werken

Geplaatst op 11 Februari 2014 om 10.21 3 Opmerkingen

Op vrijdag 7 februari was ik een van de sprekers op de Dag van de Ambtenaar in Lelystad.

Ik zie in de praktijk nogal wat mis gaan met keuzes rondom de inrichting van scan-oplossingen. Vaak wordt het 'even' meegenomen in een totaaloplossing voor een nieuw DMS of Zaaksysteem en blijkt de praktijk weerbarstiger dan iedereen had zien aankomen. In de voorbereiding op die dag en in de voorbereiding op de Workshop die ik beloofd had te zullen geven, was ik tevens in de gelegenheid…

Doorgaan

Prikbord (5 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 19 Januari 2010 om 20.55 zei Moniek Ophey...
Hoi Leon,

Ik zal nog een reactie geven bij de discussie, maar wil voorzichtig zijn met uitspraken die ik doe. De discussies zijn openbaar, en wil daar sommige uitspraken pas kwijt als deze ook daarwerkelijk zijn doorgevoerd in de organisatie. Het zou erg slordig zijn als mensen via dit forum dingen lezen die van invloed kunnen zijn op hun functie. Ik wil daarvoor de juiste weg bewandelen.
Maar zal zeker de besluiten die we nemen toevoegen als het zover is.

Gr Moniek
Op 19 Januari 2010 om 20.18 zei Moniek Ophey...
Hoi Leon,

Ik heb zeker wat aan je reactie! Ben vooral blij met de percentages die je noemt die aceptabel zijn als grove en kleine fouten in de scans. Op dit moment zijn we bezig met het advies aan de organisatie om het scanproces te reorganiseren. Het scannen mag nog wel apart gebeuren, maar ik zie hier toch MINIMAAL een schaal 5 functie op zitten. Verder gaan we dan inrichten dat er standaard controles op het scanwerk komen, maar dat moet tijdens het scannen gewoon door dezelfde persoon gedaan kunnen worden. Daarnaast willen we inderdaad gaan werken met steekproeven zoals je omschreef, vraag is nog wel hoe vaak je deze proeven uit moet voeren.

gr moniek
Op 15 December 2009 om 15.04 zei Eric-Jan Keulemans...
Leon,
Vanzelfsprekend!

groet,
Eric-Jan.
Op 28 Augustus 2009 om 14.49 zei Yvonne Welings...
Hoi Leon,

Dankjewel !!! Ik ga pas dinsdag weer beginnen, maar moet echt zin gaan maken.

Groet

Yvonne
Op 19 Augustus 2009 om 15.35 zei Pauline...
Beste Leon,

Bedankt voor je bericht! Ik heb gisteren al even op BREED rondgekeken en staan een hoop interessante dingen op. Binnenkort ga ik mij eens wat meer verdiepen in BREED.
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden