Johannes Lijnse
  • Man
  • Rheden, Gelderland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Johannes Lijnse

Recente activiteiten

Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Cursus informatiebeheer voor de eindgebruikers van Arjan Drupsteen
"Interessante vraag Arjen. Ik denk dat als we op dit platform onszelf een half uurtje druk maken er een flinke berg documentatie op tafel ligt waar je antwoorden en inzichten uit kunt halen. Wat ik tot die tijd zou doen is Googelen op de woorden…"
13 Mrt
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Documenten definitief maken in JOIN van jack karelse
"Heb antwoord van de applicatiebeheerder, hier kan de genoemde functie ook benut worden alleen gebeurt dat zelden omdat men graag de teksten hergebruikt. Op zich een goede zaak wat betreft hergebruik overheidsinformatie :)  Er kon me verder niet…"
9 Mrt
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Waardengedreven digitaal transformeren bij de provincie Noord-Brabant, archivering ? van Yvonne Welings
"Ik ben recent een project/opdracht gestart bij een gemeente om een beheerdocument voor informatiegebruik op te stellen in het sociaal domein. Daarbij praten we minder in termen van analoog/digitaal en dossier/zaak maar meer in…"
2 Mrt
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Documenten definitief maken in JOIN van jack karelse
"Hoi Jack, Interessante vraag die je stelt: automatisch converteren bij het afsluiten van een zaak zonder bewuste inrichting. Naast het wijzigen (dan wel bevriezen) van de opmaak ben ik ook wel benieuwd welke technische metadata hierbij…"
2 Mrt
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Vernietiging van analoge documenten te bewaren die digitaal zijn gemaakt in DMS van Gert Carras
"Zo zou ik het ook doen. Verder is een steekproef op kwaliteit bij de reeds gescande archiefbestanden ook geen overbodige luxe. En dat gaat verder dan het aflezen van een beeldscherm. De vraag is ook of je huidige technische middelen dan wel die zijn…"
13 Feb
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Vier trends in informatiemanagement 2020, herken je die? van Yvonne Welings
"Mooie aanvullingen Yvonne! De juridische invloeden worden nog al eens over het hoofd gezien. Dat merk ik in mijn werkomgeving maar zeker ook door mijzelf. Wat betreft het opruimen van oude digitale informatie, de organisaties waar ik op dit moment…"
3 Feb
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Vier trends in informatiemanagement 2020, herken je die? van Yvonne Welings
"Mijn eerste reactie is "open deuren", maar misschien werkt dat zo bij trends uit een voor mij bekend vakgebied. Zo is betekenis halen misschien wel het oudste thema bij bronnen van informatieopslag. Dat is nooit weggeweest en zal altijd…"
2 Feb
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Waarom maken wij ons druk? van jack karelse
"Jack goed te horen/lezen dat je overdenkingen komen vanuit het bewustzijn om weloverwogen jezelf in te zetten als vakgenoot maar ook te peilen hoe wij in de wedstrijd zitten. Het is niet altijd evident om een gedachtespinsel goed in te kunnen…"
20 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Waarom maken wij ons druk? van jack karelse
"Hi Jack, je gedachten komen me ietwat wanhopig over. Ik zag dat je oa bij een gemeente werkzaam bent waar misschien de collega's buiten je informatiebeheer afdeling geheel zelfvoorzienend en zelfstandig zijn. Daar is in de uitvoer…"
19 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Vereenvoudigen beheer Vervangingsregister van Arjan Blom
"Hoi Arjan, ik weet niet bij welke of welk type organisatie je werkzaam bent maar bij de Politie werd in een recent verleden vergelijkbare randvoorwaarden gecreëerd om de diverse fysieke poststromen dagelijks het hoofd te kunnen bieden. Intern…"
17 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Gaan oude besluiten e.d. ook in het DSO? van Anke Weijenborg in de groep Omgevingswet 2021
"Ik ga begin februari naar een van de Slagsessies Aan de slag met de Omgevingswet. Zie ook https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl/actueel/evenementenagenda/evenementen/slagsessies-slag/januari-februari-2020/ Zal na deze dag op dit topic een kort…"
6 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Begrip Archiefdienst in de Archiefwet 2021 van Yvonne Welings
"Als er 1 bedrijfsgroep een discussie kan verheven tot taalkunst zijn het wel de ... (vul in naar wens). Ik ga er gedeeltelijk met je in mee dat er niet te lang moeten worden stilgestaan bij details, maar volgens mij willen wel allemaal een wettekst…"
20 Dec 2019
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Begrip Archiefdienst in de Archiefwet 2021 van Yvonne Welings
"Wat betreft de term depot lees ik op pagina 5 van het document 'Belangrijkste wijzigingen' het volgende: Art. 3.5, grondslag nadere regels Hoe het wasBij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden nadere regels gesteld over de…"
20 Dec 2019
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Omgevingswet: DSO en archivering bij gemeenten van Yvonne Welings
"Dank voor de stukken en extra inzichten Erik! Dit kookboek leest als een IT hulpmiddel. Prima hoor dat moet er ook zijn, en ik ken niet alle beschikbare informatie, maar wordt toch wat bevestigd dat registratie plus beheer van informatie via…"
18 Dec 2019
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Omgevingswet: DSO en archivering bij gemeenten van Yvonne Welings
"Hoi Erik, interessante vraag. Daar ben ik vanuit mijn huidige rol bij een omgevingsdienst ook wel benieuwd naar. Ik heb zelf het idee dat er wel software wordt ontwikkeld met bijbehorende processchema's om de input naar een uniforme verwerking…"
18 Dec 2019
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Zaakgericht werken en fysieke archivering zaken van Bert Hendriksen
"Ah dat is altijd een lastig punt. Hetzelfde geldt voor communiceren cq gegevens uitwisselen met de Belastingdienst, al kun je met hen tegenwoordig vaak prima nieuwe afspraken maken om het werkbaar te houden. Volgens mij is de rechtspraak een van de…"
15 Dec 2019

Profielgegevens

About me
Informatieadviseur -consultant bij Doxis
Website
http://www.doxis.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 27 Oktober 2016 om 19.40 zei Yvonne Welings...

Beste Johannes,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vr. groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden