Johannes Lijnse
  • Man
  • Rheden, Gelderland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace
 

De pagina van Johannes Lijnse

Recente activiteiten

Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"Interessante ontwikkeling en tevens herkenbaar. Ik neem aan dat je met "steeds meer applicaties in ons beheer" bedoelt allerlei software om procestaken uit te voeren buitenom het DMS/Zaaksysteem? Op de eerste plaats ben ik van mening…"
19 Dec 2023
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Bericht van Bert Kampinga van Jan-Jaap Fleurke
"Gaan met het verwijderen van een profiel ook alle bijdragen in het forum verloren? #dtv"
14 Nov 2023
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Risicoanalyse informatiebeheer van Danny Adams
"Ik heb ooit vanuit Doxis een soortgelijk onderzoek uitgevoerd voor de gemeente Apeldoorn. Misschien willen zij dit met jou delen en/of de vervolgstappen (zoals beleid)."
14 Nov 2023
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Soevereine burgers, is dit een hotspot? van Yvonne Welings
"Interessante kwestie. In deze context mis ik wel "bijzondere gebeurtenis, een incident of maatschappelijk debat" als voorwaarde voor een hotspot. Bijzonder is het zeker te noemen en kennelijke komen er (vervelende) incidenten uit voort.…"
14 Nov 2023
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Interessante vraag Peter. Nu ben ik geen specialist of ervaringsdeskundige in deze materie, maar mijn eerste reactie zou zijn dat een Woo verzoek+verstrekte info maximaal 5 jr beschikbaar is. De originele stukken/dossier met een bewaartermijn van 10…"
23 Jan 2023
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Archiveren van data uit databases en procesapplicaties van Arjan Drupsteen
"Mooie aanvulling Yvonne! En een goede tip om het seminar van "Digitale uithuisplaatsing" terug te kijken in het licht van Archiveren van data uit databases en procesapplicaties. Mijn aanname dat je een KIA account nodig hebt om de…"
10 Nov 2022
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Archiveren van data uit databases en procesapplicaties van Arjan Drupsteen
"Gisteren was er toevallig een VNG sessie tijdens de 'week van grip op informatie' genaamd "Vernietigen over de applicaties heen". Het is inmiddels gemeengoed dat (vak)applicaties vaak geen vernietig-functie hebben, laat staan dat…"
9 Nov 2022
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Hoofdstuk 6 en de Wet open overheid van Yvonne Welings
"Hoi Yvonne, goed punt om wat verder te kijken in de glazenbol naar het informatiebeheer op langere termijn bij de WOO. Ik ben niet heel erg thuis in bewaartermijnen-land maar als ik je goed begrijp dan:- Komt informatie uit één…"
9 Mei 2022
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Blockchain bij bedrijven. van Jan-Jaap Fleurke
"Tja dit is kennelijk hoe beide vakgebieden over elkaar praten wanneer het om de nabije toekomst gaat. Ook zo blijf je samen relevant, in de media.. ;-) Ik ben zelf wel heel nieuwsgierig wanneer we eens een op blockchain techniek gebaseerde…"
20 Okt 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Veeg uit de pan! van jack karelse
"Ik lees zijn DIV-opmerking vooral in de volgende context: "Persoonlijk informatiekapitaal kunnen opslaan, en terugvinden en kunnen inzetten wordt één van de grootste opgaven én kansen van mensen en organisaties". Alles…"
12 Okt 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie DIV afdelingen binnen UMC van sebas van hemert
"Hoi Sebas, kan je niet direct verder helpen maar uit interesse eens opgezocht welke club je voor ogen hebt. Best nog een aardig clubje…"
10 Mei 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Gebruik berichtenapps binnen organisaties van Carin Winkelman
"Interessant onderzoek Carin!In mijn rol vanuit Doxis kom ik bij aardig wat overheidsorganisaties 'over de vloer'. Je eerste drie vragen kan ik allen beantwoorden met "Nee" of "Niet dat ik tot nu toe van heb gehoord". Ik…"
25 Mrt 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Whitepaper Centric van Arco Vuik
"Hi Arco, ik heb het stuk inmiddels gelezen. Dank voor de tip. Het biedt mij een prima verzameling aan onderwerpen cq samenvatting van ontwikkelingen uit het verleden en heden (met duiding) waarin ik mij als vakgenoot kan vinden. Denk dat de tekst…"
5 Mrt 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Uitnodiging toelichting start wijziging Archiefbesluit en Archiefregeling van Marieke Klomp
"Hoi Marieke, dank voor deze aankondiging. Nu had ik alvast op de link van "deelnemen" geklikt om te checken of mijn werklaptop de verbinding met Webex zou accepteren (dat lukt gelukkig). Nu zag ik verder in de vergadering, gehost door…"
2 Mrt 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Werkdocument RODIN checklist van Gerben Weenink
"Hoi Gerben, Ik heb geen handboek vervaging van die gemeente in bezit. Waarbij ik denk dat als je ze zou aanschrijven met dit verzoek er vaak wel een mogelijkheid wordt geboden om het in te zien (met inachtneming van AVG). Het zou ook zomaar kunnen…"
26 Feb 2021
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie subsidie in Coronatijd HOTSPOT? van Bert Hendriksen
"Interessante vraag. De eerste vraag die bij mij op komt is "Op welke grond is de subsidie verstrekt?". Is het een NOW, TOZO of andere Corona gerelateerde of niet? Ten behoeve van noodmaatregel, overbrugging etc."
22 Feb 2021

Profielgegevens

About me
Informatieadviseur -consultant bij Doxis
Website
http://www.doxis.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 27 Oktober 2016 om 19.40 zei Yvonne Welings...

Beste Johannes,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vr. groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden