Esther Uiterlinden
  • Vrouw
  • Rotterdam, Zuid-Holland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

Discussies van Esther Uiterlinden

Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender'

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Milan Bor 31 Jan. 5 Antwoorden

Mijn team zit nog vollop in ontwikkeling van puur fysieke archieven beheren, naar ook digitaal archiefbeheer. We gaan de komende jaren steeds meer applicaties in ons beheer krijgen van waaruit we…Doorgaan

Tags: Vernietiging

 

De pagina van Esther Uiterlinden

Recente activiteiten

Milan Bor heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"Kunnen een keertje bellen?milan.bor@eindhoven.nl"
31 Jan
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"Bedankt, maar niet helemaal wat ik zoek. Het gaat hier dus niet om het inrichten van systemen voor het kunnen uitvoeren voor beheer. Dat proces is redelijk onder controle bij andere teams, en ik heb het inmiddels voor elkaar dat we vanuit de uitvoer…"
29 Jan
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"Dat is een mooie oplossing! Hebben jullie daar ook input uit meerdere applicaties? "
29 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"Interessante ontwikkeling en tevens herkenbaar. Ik neem aan dat je met "steeds meer applicaties in ons beheer" bedoelt allerlei software om procestaken uit te voeren buitenom het DMS/Zaaksysteem? Op de eerste plaats ben ik van mening…"
19 Dec 2023
Milan Bor heeft gereageerd op discussie Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender' van Esther Uiterlinden
"O.b.v. metadata "proces", "proceseigenaar", "systeem", "vernietigingsjaar" en "geplande datum vernietiging" zou je een mooi dashboard kunnen laten bouwen. Wij willen proberen met PowerBi en…"
19 Dec 2023
Esther Uiterlinden heeft een discussie geplaatst

Plannen van vernietiging 'vernietigingskalender'

Mijn team zit nog vollop in ontwikkeling van puur fysieke archieven beheren, naar ook digitaal archiefbeheer. We gaan de komende jaren steeds meer applicaties in ons beheer krijgen van waaruit we moeten gaan vernietigen.  We zoeken naar oplossingen om dit werk goed in te plannen zodat het behapbaar is voor onze mensen, dat ze niet alle applicaties door elkaar moeten gebruiken bijvoorbeeld. Maar ook dat we de inhoudelijk verantwoordelijken niet overmatig vaak komen storen met lijsten…See More
16 Nov 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie sluiting - overdragen Archief van Patrick froentjes
"Ik heb dit voor het bedrijf van mijn schoonouders ook uitgezocht destijds. De enige bewaartermijnen waar je echt rekening mee moet houden zijn die van de belastingdienst. De meeste administratie kan vernietigd worden na 7 jaar. Administratie omtrent…"
31 Okt 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2020 - werkprocesbeschrijvingen van Ida Boerlage
"Formeel gaat de selectielijst over processen, en juist niet over type documenten. Je kunt dus geen categorie vaststellen voor werkinstructies e.d. als documentsoort. Het zal altijd over de activiteit gaan waarvoor die werkinstructie of handleiding…"
9 Okt 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Vermelding persoonsgegevens in zaaksysteem (veld omschrijving) van Ivo Bouwman
"Als het voor de terugvindbaarheid is zou ik het altijd in een ander veld opnemen, zodat je niet omschrijvingen moet aanpassen bij overdracht over vernietiging. Op dat laatste punt zijn de meningen verdeeld of je persoonsgegevens in die gevallen moet…"
24 Mei 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn discriminatie melding van Margot Righart
"Het zou ook nog onder 13. geschillen behandelen vallen. "
22 Mei 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Als alles in een Digitaal Archief Depot leidend is mogen dan fysieke informatieobjecten vanwege hun uiterlijke vorm of kenmerken als 'Kopie' worden bewaard? van Sylvie van Lin
"Ik zou in het beleid een "tenzij" voor een hybride situatie opnemen én ervoor zorgen dat je dit goed in de metadata kan meenemen. "
22 Mei 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Ja dat is My Lex pro. "
29 Mrt 2023
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Wij zijn bezig met My-Lex Legacy om te kunnen vernietigen uit applicaties die zelf die functionaliteit niet hebben. Het is zeker niet dé oplossing voor alle bronnen, en er kan een lastig migratietraject aan vooraf gaan, maar we willen deze…"
22 Feb 2023
Yvonne Welings heeft een reactie achtergelaten voor Esther Uiterlinden
"Beste Esther,Van harte welkom op het Breed netwerk.Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies.  Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van…"
6 Jul 2022
Esther Uiterlinden is nu lid van BREED - over de grenzen van informatie
6 Jul 2022

Profielgegevens

About me
Adviseur Digitale Archivering bij het CAD (Concern Archieven Dienst) van de Gemeente Rotterdam.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 6 Juli 2022 om 14.05 zei Yvonne Welings...

Beste Esther,

Van harte welkom op het Breed netwerk.

Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies.  Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals Open the black box, e-depot, privacy en security, toezicht, data en archivering, kwaliteitsgroep informatie management, opleidingen, vacatures, Zaakgericht werken, de nieuwe Omgevingswet 2022, waardering en selectie en open data.

Een keer per maand ontvang je onze nieuwsbrief.Met vriendelijke groet,

redactie BREED

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden