Danny Adams
  • Man
  • Amersfoort
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

Discussies van Danny Adams

Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Maria Willems 6 Mrt. 5 Antwoorden

Beste vakgenoten,Bij onze gemeente gebruikt Burgerzaken de applicatie iArchief van Pinkroccade. Wij vormen hier ook nog analoge archieven voor, maar hier willen we eigenlijk vervanging voor gaan…Doorgaan

Trendanalyses op historische, vernietigde informatie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Rens 18 Jan. 8 Antwoorden

Hallo vakgenoten, Ik ben met een vraagstuk bezig om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om met PowerBI trendanalyses te maken o.b.v. oude data. Hierbij kun je denken aan een verzekerings- en…Doorgaan

Bewaartermijn geschil personeelslid (zogenaamde kabinetsdossiers)

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Kees-Jan Vermeulen 5 Jan. 2 Antwoorden

Hoi vakgenoten,Ik heb een korte vraag: hoelang bewaren jullie kabinetsdossiers? Dus dossiers met vertrouwelijke inhoud t.a.v. personeelsleden.Alvast bedankt!Doorgaan

omgaan met vage brieven / verwarde personen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Henry van der Zwan 17 Nov 2022. 7 Antwoorden

Hallo vakgenoten,Bij ons op de centrale postkamer worden er regelmatig (vaak dezelfde personen) vage brieven, mails etc. van verwarde personen aangetroffen. Hier worden keurig zaken van gemaakt in…Doorgaan

 

De pagina van Danny Adams

Recente activiteiten

Maria Willems heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Wat mij opvalt bij Pink (iBurgerzaken) is dat de benamingen bij vooral Infrastructurele wijzigingen in de BRP zo beperkt zijn. Ze zijn buiten de Burgerzakenbubbel niet goed te begrijpen. Sloop bijv. gaat over het vastleggen van een sloop in de BRP…"
6 Mrt
Jean-Luc Rouvroye heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Toevallig heb ik vorige week contact gehad met een collega van de gemeente Ede over dit onderwerp, omdat we bij mijn gemeente komend jaar de koppeling met i-burgerzaken-Liber/Corsa gaan maken. De brondocumenten komen kennelijk niet mee in de…"
1 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Een kleine toevoeging, vanwege de authenticiteit van persoonsbewijzen uit het buitenland kiezen de gemeenten waar ik voor werk op mijn advies niet voor vervanging. Bij een analoog document is het al moeilijk de authenticiteit vast te stellen, laat…"
1 Feb
Danny Adams heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Hoi Yvonne, Bedankt voor je antwoord. Goede vraag om te stellen inderdaad.  Voor de brondocumenten hebben ze een aparte module genaamd 'ibrondocumenten', zodat de brondocumenten altijd de juiste bewaartermijnen e.d.…"
1 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Blijkt uit de audit Van Bussel dat het iArchief 110 jaar digitale duurzaamheid kan garanderen? Het ene brondocument is het andere niet.  Categorieën van te bewaren bescheiden en bewaartermijnen Bescheiden gebruikt voor de eerste…"
1 Feb
Danny Adams heeft een discussie geplaatst

Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade

Beste vakgenoten,Bij onze gemeente gebruikt Burgerzaken de applicatie iArchief van Pinkroccade. Wij vormen hier ook nog analoge archieven voor, maar hier willen we eigenlijk vervanging voor gaan regelen.Nu las ik dat Pinkroccade een jaar geleden een van Bussel audit heeft laten doen en een ISO 16175 certificering heeft gekregen. Wat mij betreft een signaal om hier zeker mee aan de slag te gaan (lees: …See More
1 Feb
Danny Adams heeft gereageerd op discussie Beleid (de)centrale (zaak)applicaties van Esmée Langenhof
"Hoi Esmee,  Ik vind het lastig om je een eenduidig antwoord te geven. Bij ons is het zo dat IB alleen registreert voor de zaaktypen die in het zaaksysteem worden uitgevoerd. We zien eigenlijk een ontwikkeling waarbij het zaaksysteem straks…"
18 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als dezelfde gegevens onderdeel uitmaken van een ander informatieobject, waarvan de bewaartermijn nog niet is verstreken, dan kun je die gewoon gebruiken. Een vernietigingslijst is daar een prima voorbeeld van: dat is een nieuw informatieobject met…"
18 Jan
Danny Adams heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Hoi Rens, Een afdeling kan bepaalde metadata (bijv. separaat in een Excellijst) langer bewaren, terwijl het in de applicatie al vernietigd is. In een vernietigingslijst bewaar je eigenlijk ook metadata die eigenlijk al niet meer bestaat.  De…"
17 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als data vernietigd is, bestaat die data niet meer. Dus dan kun je er ook geen analyse op doen. De vraag of je gebruik mag maken van iets dat er niet is, is dus eigenlijk niet relevant."
17 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Datastrategie_Gemeente_Delft_v1_0.pdf"
16 Jan
Marjan Dik heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Beste Danny, Vernietigen is proces van verwijderen of wissen van archiefbescheiden (in dit geval vorm van data) zonder dat zij weer gereconstrueerd kunnen worden. Dit betekent dat je vernietigde data niet mag gebruiken voor analyses. Immers deze…"
16 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Wat nu ontbreekt in de selectielijst zijn duidelijke richtlijnen op het vernietigen van data. er is alleen een bepaling opgenomen over besluitvormende algoritmes. Ti: n de selectielijst staan wel generieke procestypen die hiervoor kunnen worden…"
16 Jan
Danny Adams heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Hallo Yvonne, ik heb het hier over de data."
16 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Heb je het over documenten of data? "
16 Jan
Danny Adams heeft een discussie geplaatst

Trendanalyses op historische, vernietigde informatie

Hallo vakgenoten, Ik ben met een vraagstuk bezig om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om met PowerBI trendanalyses te maken o.b.v. oude data. Hierbij kun je denken aan een verzekerings- en schadeclaimapplicatie met de volgende analyses: wat is er geclaimd, welke bedragen, door welke afdelingen en wat zijn de uitschieters? Hiermee wil ons data-team de kwaliteit van de bedrijfsvoering en beslutivorming verbeteren.Mijn vraag aan jullie: Mag dit met vernietigde informatie? Wanneer is data…See More
13 Jan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 10 September 2018 om 10.17 zei Yvonne Welings...

Beste Danny,

Welkom op Breed.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007 ! Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, privacy en security, data en archivering (nieuw), kwaliteitsgroep informatie management, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data.

Een keer per maand ontvang je onze nieuwsbrief. Oudere nieuwsbrieven vind je hier.

Met vriendelijke groet,

 

Yvonne Welings

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden