Peter Schrumpf
  • Man
  • Delft, Zuid-Holland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

Discussies van Peter Schrumpf

Processen met ander datum kenmerk

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Christina de Bruin 15 Sept. 4 Antwoorden

Hoe gaan andere gemeenten om met processen met een ander datum kenmerk. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld bij een subsidie die verleend is de bewaartermijn pas gaat lopen als de subsidie afgerond is en…Doorgaan

WOO verzoek en bewaartermijn

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Rens 25 Jan. 8 Antwoorden

Er worden obv de Woo stukken opgevraagd met betrekking tot een zaak met een bewaartermijn van 10 jaar. De documenten worden openbaar gemaakt. De  Woo-zaak heeft een bewaartermijn van 5 jaar. De vraag…Doorgaan

Omgevingswet ZTC in relatie tot de I-Navigator

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van René Lodder 7 Mrt 2022. 22 Antwoorden

Ik ben vanuit DIV betrokken bij de de implementatie van Squit2020. Squit2020 maakt gebruik van de Omgevingswet ZTC en heeft daar wat zaaktypes aan toegevoegd. Mij is gevraagd dit te matchen aan de…Doorgaan

Archiveren van Beleidsdossiers

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 11 Mrt 2021. 1 Beantwoorden

 Als gemeente Westland zijn we bezig met de aanschaf en implementatie van een zaaksysteem eneen archief/E-depot systeem.Corsa gaan we uitfaseren en voor Babs/I-Babs zal Parleus aangeschaft worden.…Doorgaan

 

De pagina van Peter Schrumpf

Recente activiteiten

Christina de Bruin heeft gereageerd op discussie Processen met ander datum kenmerk van Peter Schrumpf
"Dit jaar hebben wij voor het eerst een lijst uitgedraaid met alle afgesloten zaken met een ander datumkenmerk en die zijn langs de teams gegaan om aan te geven of de start bewaartermijn kon ingaan. "
15 Sept
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie Processen met ander datum kenmerk van Peter Schrumpf
"Praktische aanpak: (zie overigens ook discussie over bewaartermijn kabels en leidingen elders op dit platform.) Stem met de vakafdeling een procestermijn af en vul deze in bij de betreffende zaken. bv. Kabels en leidingen: na 50 jaar moeten ze wel…"
14 Sept
Jan-Jaap Fleurke heeft gereageerd op discussie Processen met ander datum kenmerk van Peter Schrumpf
"Je zult deze extra termijn dus ergens vandaan moeten halen. Als ik in de i-Navigator kijk bij diverse processen waarbij de termijn pas later ingaat dan staat er steevast een register genoemd. Pas als een persoon/organisatie geen vermelding meer…"
13 Sept
Bert Hendriksen heeft gereageerd op discussie Processen met ander datum kenmerk van Peter Schrumpf
"Ja dat is een heel goed punt! Wat doe je met een aanvraag incasso?, kan heel lang lopen Aanvraag hondenbelasting, hoe lang loopt deze, zo lang de hond leeft of je de hond hebt? Aanvraag milieuvergunning, zo lang een bedrijf op dit adres…"
13 Sept
Peter Schrumpf heeft een discussie geplaatst

Processen met ander datum kenmerk

Hoe gaan andere gemeenten om met processen met een ander datum kenmerk. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld bij een subsidie die verleend is de bewaartermijn pas gaat lopen als de subsidie afgerond is en niet als hij toegekend is. Er zijn veel van deze processen zo ook bijvoorbeeld een Huisvestingsvergunning of een Starterslening etc. Vaak is van deze processen niet bekend wanneer ze zullen eindigen. Iemand kan bijvoorbeeld ze leven lang in 1 huis wonen. Van bijvoorbeeld een Drank en Horeca…See More
13 Sept
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Goede vraag, Robin!  Om eerlijk te zijn, weet ik het eigenlijk niet. Daarvoor zit ik niet dicht genoeg op de Woo-implementatie in mijn gemeente (ik ben net terug na 1,5 jaar afwezigheid vanwege tijdelijke opdracht bij een andere…"
25 Jan
Robin Poppe heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Ik vraag me wel af hoe je dat gaat doen als er ook steeds meer actief openbaar gemaakt moet worden vanuit de WOO. Zijn jullie van plan om dit ook allemaal blijvend te bewaren? Volgens je argumentatie lijkt het van wel, maar dat lijkt me over een…"
25 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Dat laatste ben ik het geheel mee eens en heb ik ook al aangekaart bij de voorzitter van de VNG Archiefcommissie. Die bepaling stamt uit de tijd dat gemeente misschien een website hadden. "
24 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Alleen de gepubliceerde informatie blijft eeuwig bewaard. Voor de niet-gepubliceerde informatie houden we de bewaartermijnen in de bron aan. Wat betreft milieubelasting: zeker een belangrijk thema, maar moet niet een doorslaggevende reden zijn om…"
24 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Een vervolgvraag van mij Rens, welke versie bewaren jullie dan, de gepubliceerde zonder persoonsnamen, alleen het authentieke exemplaar of toch beide exemplaren. Wat me laatst opviel bij een bezoekje aan Archiefweb dat je daar ook al de…"
24 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
24 Jan
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Het is een goed punt dat je aankaart. Er is volgens mij nog steeds geen duidelijkheid over en dat heeft te maken met de (ongelukkige) passage dat gepubliceerde documenten eeuwig worden bewaard.  Zie ook: PLOOI verplicht en nu? - BREED -…"
23 Jan
Johannes Lijnse heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Interessante vraag Peter. Nu ben ik geen specialist of ervaringsdeskundige in deze materie, maar mijn eerste reactie zou zijn dat een Woo verzoek+verstrekte info maximaal 5 jr beschikbaar is. De originele stukken/dossier met een bewaartermijn van 10…"
23 Jan
Peter Schrumpf heeft een discussie geplaatst

WOO verzoek en bewaartermijn

Er worden obv de Woo stukken opgevraagd met betrekking tot een zaak met een bewaartermijn van 10 jaar. De documenten worden openbaar gemaakt. De  Woo-zaak heeft een bewaartermijn van 5 jaar. De vraag is nu: wat gebeurt er met de openbaar gemaakte stukken? Worden die na 5 jaar vernietigd als onderdeel van de Woo-zaak of na 10 jaar als onderdeel van de ´originele´ zaak of blijven ze permanent bewaard omdat ze gepubliceerd zijn?Ik ben heel erg benieuwd hoe andere gemeentes hiermee (zullen) omgaan?See More
18 Jan
René Lodder heeft gereageerd op discussie Omgevingswet ZTC in relatie tot de I-Navigator van Peter Schrumpf
"Dank Jean-Luc, heeft iemand al de vertaling kunnen maken en wil deze delen? Alvast hartelijk dank!"
7 Mrt 2022
Jean-Luc Rouvroye heeft gereageerd op discussie Omgevingswet ZTC in relatie tot de I-Navigator van Peter Schrumpf
"Dag René, de keuze was gevallen op de vertaling van product naar zaaktype via enable-u. Ik wet niet of het ook gelukt is, want ik werk inmiddels bij een andere gemeente. Maar ook daar staat rx mission klaar om gekoppeld te worden, dus ik…"
7 Mrt 2022

Profielgegevens

About me
Hallo ik ben Peter Schrumpf en werkzaam bij de Gemeente Westland als Digidiver en betrokken bij diverse digitaliseringstrajecten binnen de Gemeente zoals de digitale handtekening, waarmerking, bouwdossiers. Nauw betrokken bij Wabo proces (digitaal werken).

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 30 Augustus 2012 om 15.06 zei Yvonne Welings...

Hallo Peter,

 

Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de hoofdpagina vinden of via het menu bovenaan de website.

 

Ik hoop dat de community je kan helpen bij vraagstukken waar jij in je werk mee stoeit. En misschien kun jij ook anderen helpen. Voor sommige deelonderwerpen zoals zaakgericht werken, open data en vacatures zijn er aparte groepen. Een keer aan het begin van elke maand ontvang je een nieuwsbrief van alle nieuwe berichten.

 

Mocht je nog vragen of ideeën hebben over BREED, dan hoor ik het graag. Rest mij je veel plezier te wensen bij deze community!

 

Groet,

 

Yvonne Welings

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden