Eelco Lelieveld
  • Man
  • Twenterand
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Eelco Lelieveld

  • Peter Hepp
  • Jean-Luc Rouvroye
  • Jan Hasselt
  • Maria Willems

Discussies van Eelco Lelieveld

Bewaartermijn leerplicht

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Kees-Jan Vermeulen 22 Dec 2023. 7 Antwoorden

Beste collega's,Op KIA-Pleio heb ik de vraag ook gesteld, maar doe dat hier ook graag nog eens.Wij lopen aan tegen de bewaartermijn voor leerplichtzaken. Daarvoor geldt een termijn van 19 jaar…Doorgaan

Zaaktype voor meldingen i.z. ondermijnende criminaliteit

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 29 Aug 2019. 7 Antwoorden

Net als veel andere gemeenten heeft onze gemeente een meldpunt ingericht voor medewerkers om een signaal van ondermijnende criminaliteit te melden. Het gaat om de mogelijkheid een melding te kunnen…Doorgaan

Tags: ondermijnende_criminaliteit, meldingen, zaaktype

Zaaktype KPI-verslag / horizontale verantwoording

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Crombag 12 Feb 2019. 1 Beantwoorden

Ik heb ene hele praktische vraag en ben benieuwd naar de mening van vakgenoten. Het betreft de keuze voor het ZTC-zaaktype en de daaraan verbonden de bewaartermijnen voor het verantwoordingsverslag…Doorgaan

Tags: bewaartermijnen, verantwoordingsverslag, zaaktype, kpi

Toezicht gemeentelijke archieven

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 12 Nov 2018. 3 Antwoorden

Hallo,In verband met het opstellen van een nieuwe archiefverordening ben ik op zoek naar het verband tussen het KPI-verslag en het archieftoezicht.Voor onze gemeente ben ik bezig met het opstellen…Doorgaan

Tags: archiefverordening, toezicht

 

De pagina van Eelco Lelieveld

Recente activiteiten

Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Hallo Rob, elke wijziging van de selectielijst leidt tot een nieuwe selectielijst die de hele vaststellingsprocedure door moet. M.a.w. we kunnen niet heel snel wijzigingen doorvoeren aan een selectielijst. Er komt wel een nieuwe selectielijst…"
22 Dec 2023
Rob Haans heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"We zijn nu meer dan een jaar verder, en de situatie rond de Wpg-termijnen lijkt nog steeds niet verwerkt te zijn in de selectielijst. Wanneer is dit voorzien?"
20 Dec 2023
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Dag Kees-Jan, Dank je wel voor je aanvulling. Er is binnen onze organisatie met veel belangstelling van je reacties (en die van Yvonne) kennisgenomen. We kunnen er verder mee. En goed te lezen over de updatelijst. Eelco"
20 Sept 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Hallo Eelco, zodra een Leerplichtambtenaar een boete uitschrijft doet hij/zij dat als BOA's en valt de zaak onder de Wpg. Elke leerplichtambtenaar moet als zodanig zijn aangewezen en daarmee als BOA zijn aangewezen, anders kan hij/zij geen…"
13 Sept 2022
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Dag Yvonne en Kees-Jan, Yvonne bedankt voor de link naar het informatieblad van de gemeente Nijmegen. Die geeft duidelijkheid. Bij het antwoord op KIA-Pleio werd nog wel de vraag gesteld of leerplichtambtenaren BOA's zijn? Dat is voor mij nog…"
12 Sept 2022
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Hallo Eelco, goeie vraag, waar ik nog niet een heel goed antwoord op heb. De termijn van 19 jaar verwijst naar de geboortedatum van de leerling/student. Als iemand een boete krijgt op de leeftijd van 15 jaar, dan wordt die boete eigenlijk te kort…"
30 Aug 2022
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn leerplicht van Eelco Lelieveld
"Voor de termijnen zie het informatieblad van de gemeente Nijmegen: 10606903053 (ning.com)"
30 Aug 2022
Eelco Lelieveld heeft een discussie geplaatst

Bewaartermijn leerplicht

Beste collega's,Op KIA-Pleio heb ik de vraag ook gesteld, maar doe dat hier ook graag nog eens.Wij lopen aan tegen de bewaartermijn voor leerplichtzaken. Daarvoor geldt een termijn van 19 jaar (proces 12.1.3 van de selectielijst) of 2 jaar bij kwalificatieplicht (12.1.4).Op KIA heb ik netjes een reactie ontvangen: …See More
29 Aug 2022
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Europese guidelines over datalekmeldingen van Yvonne Welings
"Dag Yvonne, Dank je wel voor deze praktische informatie.Als het gaat om acties na een datalek: is er iets bekend over de plicht om de informatie die gelekt is direct te vernietigen? Ik heb van onze FG begrepen dat dit zo is. Dan is mijn…"
29 Jun 2021
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Omgevingswet: zaaktypen en bewaartermijnen van Jean-Luc Rouvroye
"Dag Jean-Luc,  Ook wij kennen dit probleem, in ons geval in de koppeling tussen Powerbrowser en ons zaaksysteem eSuite. Reden voor ons waarom we op dit moment onderzoeken of we de koppeling willen loslaten en de informatie willen beheren in…"
7 Mei 2021
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Opslag en archivering in Carel van documenten mbt leerplicht en leerlingenvervoer. van Roos van den Broek
"Dag Yvonne, Ook bedankt voor je reactie en overwegingen om mee te nemen in de keuze voor koppelen of niet koppelen.Mijn ervaring is, dat koppelen met zaaksysteem/DMS regelmatig met problemen gepaard gaat (al dan niet door te laat betrekken van de…"
30 Apr 2021
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Opslag en archivering in Carel van documenten mbt leerplicht en leerlingenvervoer. van Roos van den Broek
"Dag Roos, Dank je wel voor je beide reactie.Ik onderzoek verschillende opties voor het informatiebeheer van de processen in CAReL. Jullie hebben destijds, als ik je goed begrijp, gekozen voor opslag en beheer van informatie in CAReL, dus zonder…"
30 Apr 2021
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Opslag en archivering in Carel van documenten mbt leerplicht en leerlingenvervoer. van Roos van den Broek
"Dag Nies, Alweer een paar jaar geleden heb jij hier een reactie geplaatst over informatiebeheer archivering in CAReL. Wij zijn binnen onze gemeenten nu bezig met de implementatie van CAReL en ook bij ons leeft de vraag van Roos. Ik ben…"
8 Mrt 2021
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op blogbijdrage Impact van de WhatsApp-uitspraken van de Raad van State van Yvonne Welings
"Dag Yvonne, Je bericht heeft het over een webinar. Ik heb de link naar meer informatie gevolgd, maar daarmee is voor mij nog niet duidelijk om wel webinar het gaat. Heb jij een directe link?Overigens heeft de forumdiscussie elders over wel/niet…"
6 Nov 2020
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Personeelsdossier in Youforce archiveren van Jaap de Jonge
"Dag Yvonne, Ik sluit me aan bij jouw conclusie. Met een aantal Twentse gemeenten gebruiken we ook Youforce. De afgelopen tijd hebben we intensief overleg gehad over de bewaartermijnen per documentsoort in Youforce. Nu we op het punt zijn dat we dat…"
10 Sept 2019
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie Personeelsdossier in Youforce archiveren van Jaap de Jonge
"Dag allen, Graag blaas ik deze discussie nieuwe leven in, omdat wij met enkele Twentse gemeenten ook bezig zijn om het archiefbeheer in Youforce 'in te richten'. Dat laatste tussen aanhalingstekens, omdat ik twijfel of het wel goed in te…"
9 Sept 2019

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 28 September 2017 om 19.51 zei Yvonne Welings...
Beste Eelco,
Leuk dat je lid geworden bent.
Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, kwaliteitsgroep informatie management, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.
Met vriendelijke groet,
Yvonne Welings

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden