Maria Willems
  • Vrouw
  • Zwolle
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Maria Willems

  • Eelco Lelieveld

Discussies van Maria Willems

Convenanten

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van jack karelse 14 Dec 2021. 2 Antwoorden

Eén van de categorieën van de WOO die actief openbaar gemaakt moeten worden is de categorie Convenanten. De archivering en toegankelijkheid is bij ons een probleem. Wie heeft hier een goede methodiek…Doorgaan

Tags: WOO, convenanten

Architectuurprincipes

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Maria Willems 16 Apr 2020. 7 Antwoorden

Wij zijn bezig om een set architectuurprincipes op te stellen. Welke architectuurprincipes hanteren jullie voor het vakgebied recordmanagement/informatiebeheer?Doorgaan

Tags: Informatiearchitectuur

WKPB bewaartermijnen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Kees-Jan Vermeulen 7 Jul 2020. 3 Antwoorden

De statustoekenning van een publiekrechtelijke beperking/het verwerken van een mutatie in het WKPB-register is een te bewaren zaak.Mijn vraag is of alle achterliggende documenten ook te bewaren…Doorgaan

Elektronisch ondertekenen en WSNP

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Maria Willems 13 Aug 2015. 4 Antwoorden

Er is op BREED al veel gesproken over elektronisch ondertekenen. Wat ik nog niet ben tegengekomen is specifiek elektronisch ondertekenen voor WSNP. De WSNP valt buiten de Algemene Wet…Doorgaan

 

De pagina van Maria Willems

Recente activiteiten

Maria Willems heeft gereageerd op discussie Uitzonderen van vernietiging bij een hotspot van Johan Boomsma
"In ons zaaksysteem is het mogelijk om een nieuwe/andere bewaarindicatie (Bewaren, ipv Vernietigen) toe te kennen aan een zaak. Het zaaksysteem koppelt een bewaartermijn met een selectielijstitem. Daarom hebben we een nieuw selectielijstitem gemaakt:…"
25 Sept 2023
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Hoe archieftermijn bepalen in dossiers\zaken die een nieuwe selectielijst\stukkelijst overlappen van Nico Barski
"Ik geloof dat ik maar voor de pragmatische weg kies: jaar van afsluiten is bepalend voor de termijn. Ongeacht of je wel of niet 'over tijd' was met het afsluiten. Anders wordt het wel heel erg lastig om bij te houden en aan te passen. Ons…"
9 Aug 2023
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Hoe archieftermijn bepalen in dossiers\zaken die een nieuwe selectielijst\stukkelijst overlappen van Nico Barski
"Ik denk dat je leverancier van het zaaksysteem wat te doen heeft ;-). Wij kunnen bij ons wel een selectie maken op start- en einddatum i.c.m. een zaaktype en dan in bulk de boel aanpassen. Dat is ook voor ons als 100.000+-gemeente wel te doen…"
11 Jul 2023
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Hoe archieftermijn bepalen in dossiers\zaken die een nieuwe selectielijst\stukkelijst overlappen van Nico Barski
"De selectielijst 2020 zegt het volgende: Afsluiting oude selectielijstDeze Selectielijst voor gemeenten en intergemeentelijke organen 2020, vastgesteld op grond van artikel 5 van de Archiefwet 1995 (Stb. 1995, 276) en overeenkomstig de artikelen 2…"
11 Jul 2023
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Vervanging voor iBrondocumenten & iArchief van Pinkroccade van Danny Adams
"Wat mij opvalt bij Pink (iBurgerzaken) is dat de benamingen bij vooral Infrastructurele wijzigingen in de BRP zo beperkt zijn. Ze zijn buiten de Burgerzakenbubbel niet goed te begrijpen. Sloop bijv. gaat over het vastleggen van een sloop in de BRP…"
6 Mrt 2023
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Beleid gebruik OneDrive 365 van Wendy Thomassen
"Meestal weten gebruikers zelf best wat de waarde is van de stukken. Regel is dat zakelijke stukken voor gezamenlijk gebruik niet op de OneDrive blijven. 'Dus' wat achterblijft is dan zakelijk voor persoonlijk gebruik en…"
28 Sept 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Beleid gebruik OneDrive 365 van Wendy Thomassen
"Wij hebben een concept-retentiebeleid met de volgende tekst over OneDrive: We geven gebruikers de mogelijkheid om op OneDrive handmatig labels toe te kennen aan documenten met een standaard van 1, 2, of 5 jaar. Hiernaast is standaard is dat de hele…"
22 Sept 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie bewaartermijn klantcontacten van Danny Adams
"Wij hebben inderdaad ook die discussie. Ik had net alle contacten van 1 jaar en ouder verwijderd, toen bleek dat er een power BI-project liep om dashboards te maken o.b.v. de klantcontacten.  Als we een zaak verwijderen uit ons zaaksysteem, dan…"
20 Sept 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie bewaartermijn klantcontacten van Danny Adams
"Wij gaan uit van 6.1.3 Informatieverzoek . Als het verder gaat dan dat, dan kom je uit op andere, meer inhoudelijke categorieën. In ons zaaksysteem hebben we contacten gekoppeld aan een zaak, die krijgen de bewaartermijn van de zaak en…"
14 Sept 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Procestermijnen naar redelijkheid inschatten van Danny Adams
"Wij hebben geen lijst met praktische bewaartermijnen, maar hebben wel voor Kabels en Leidingen een vaste bewaartermijn van 65 jaar laten vaststellen door het SIO. Ik zou graag zien dat een volgende versie van de selectielijst voor dit soort gevallen…"
10 Aug 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Ik heb denk ik 2 dingen door elkaar gehaald: de summerschool workshop en de werkgroep M365 o.l.v. Eunice Vink. Ik heb me voor die laatste aangemeld. Daar is een aftrap van geweest en na de zomer begint de werkgroep echt. Mijn worsteling zit in…"
30 Jun 2022
Maria Willems heeft gereageerd op discussie Archiveren in Microsoft 365 van Johan Boomsma
"Ook wij worstelen met deze  materie. Misschien komen we samen ergens? Mail mji.willems@zwolle.nl. Wij hebben wel expertise ingehuurd, maar nu het op uitvoering aankomt blijken er toch nog veel vraagstukken te liggen waar we niet goed uitkomen.…"
30 Jun 2022
jack karelse heeft gereageerd op discussie Convenanten van Maria Willems
"wikipedia geeft duidelijk antwoord op de vraag wat een convenant is :-) Convenant - Wikipedia In de praktijk vraagt het oplettendheid van eenieder, van de opstellers van convenanten en van informatieprofessionals. Alleen zo houd je een…"
14 Dec 2021
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Convenanten van Maria Willems
"Goede vraag. Wat me opvalt dat veel convenanten al gepubliceerd en openbaar zijn via de bestuurlijke informatie. Zou het niet zo kunnen zijn dat er sprake is van dubbele archivering (netwerkschijf, ketenpartners, TSA en bestuurlijke informatie op de…"
2 Dec 2021
Maria Willems heeft een discussie geplaatst

Convenanten

Eén van de categorieën van de WOO die actief openbaar gemaakt moeten worden is de categorie Convenanten. De archivering en toegankelijkheid is bij ons een probleem. Wie heeft hier een goede methodiek voor, waarbij je met enige mate van zekerheid kunt zeggen dat alle convenanten in beeld zijn en dat er een (doorzoekbaar?) overzicht is van de convenanten.See More
1 Dec 2021
Maria Willems heeft gereageerd op discussie bewaartermijnen kabels en leidingen van Marjolein de Jong
"Ik wil graag deze discussie heropenen en zoek een pragmatische insteek. Selectielijstitem 11.1 geeft inderdaad aan dat de bewaartermijn is tot 1 jaar na vervallen van het procesobject en de herkomst is een risico-analyse. Van onze medewerkers die…"
23 Jun 2021

Profielgegevens

About me
Ik werk bij Gemeente Zwolle als recordmanager.

Prikbord

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden