Binnen onze organisatie, de gemeente Zevenaar, is de discussie ontstaan of subsidies die in deze Coronatijd aan verenigingen zijn verleend bewaard moeten worden als Hotspot?
Ben benieuwd naar jullie reacties.

Weergaven: 430

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Interessante vraag. Ik werk zelf niet genoeg in het Gemeentelijke uitvoeringsproces om direct inzicht te geven hoe oa Heerenveen het doet, maar ben denk dan "Op welke grond is de subsidie verstrekt?". Is het een NOW, TOZO of andere Corona gerelateerde of niet? 

Die discussie hebben wij ook gehad. maar wij zien niet voornemens om elke TOZO aanvraag te bewaren, wel een nader te bepalen selectie.

Hoi Bert,

Is de besluitvorming in coronatijd anders dan in als corona er niet zou zijn geweest? Bij mijn organisatie

zie ik dat sommige subsidies voor activiteiten wel worden uitbetaald terwijl de activiteit zelf niet

doorgegaan is. De activiteit is dan verplaatst met bijvoorbeeld een jaar. Van deze verschuivingen zou ik

er een paar van meenemen in de Hotspot. Alles lijkt mij een tikkeltje overdreven. Vooral als de

besluitvorming terug te zien is in de stukken van bijvoorbeeld B&W.

Als het subsidies zijn die direct corona gerelateerd zijn. Denk aan geld voor inrichten teststraten van

de GGD zou ik wel aan de hotspot toevoegen. Dit omdat ze een directe relatie hebben met elkaar.

Gegroet Jan-Jaap

Dag Yvonne,

Ik ben benieuwd hoe jullie de selectie van te bewaren onderwerpen hebben samengesteld. Je geeft aan dat je niet elke TOZO aanvraag gaan bewaren, maar hoe selecteer je dan wat je WEL wil bewaren van dit en mogelijk ook andere regelingen?
 
Yvonne Welings zei:

Die discussie hebben wij ook gehad. maar wij zien niet voornemens om elke TOZO aanvraag te bewaren, wel een nader te bepalen selectie.

Bij onze gemeente hebben we een (voorlopige) lijst samengesteld met onderwerpen die we willen bewaren. Hierbij denken we dat we niet alles gaan bewaren, maar een gedeelte van de correspondentie. Dit moet nog in het SIO vastgesteld worden. Van sommige onderwerpen hebben we wel heel veel van het zelfde ontvangen en zal er een selectie bewaard gaan worden. We kijken bij de onderwerpen met name naar: Wat heeft het voor impact op onze directe gemeentelijke leef- en werkomgeving. Van de landelijke en regionale informatie zullen we de selectie heel beperkt houden.

Je hebt verschillende regelingen, TOZO1, TOZO2 en TOZO3 enzovoorts. De bewaartermijn is nog niet verstreken. We denken aan 1 op de 50 bijvoorbeeld te bewaren. Over het getal van de steekproef moeten we binnen de SIO’s nog een klap gaan geven.

Is er al iemand die een overzicht heeft gemaakt van Corona onderwerp die in aanmerking komen om als Hotspot te bewaren?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden