Rens
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
  • H. Pieksma
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
8 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Goede vraag, Robin!  Om eerlijk te zijn, weet ik het eigenlijk niet. Daarvoor zit ik niet dicht genoeg op de Woo-implementatie in mijn gemeente (ik ben net terug na 1,5 jaar afwezigheid vanwege tijdelijke opdracht bij een andere…"
25 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Alleen de gepubliceerde informatie blijft eeuwig bewaard. Voor de niet-gepubliceerde informatie houden we de bewaartermijnen in de bron aan. Wat betreft milieubelasting: zeker een belangrijk thema, maar moet niet een doorslaggevende reden zijn om…"
24 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
24 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als dezelfde gegevens onderdeel uitmaken van een ander informatieobject, waarvan de bewaartermijn nog niet is verstreken, dan kun je die gewoon gebruiken. Een vernietigingslijst is daar een prima voorbeeld van: dat is een nieuw informatieobject met…"
18 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als data vernietigd is, bestaat die data niet meer. Dus dan kun je er ook geen analyse op doen. De vraag of je gebruik mag maken van iets dat er niet is, is dus eigenlijk niet relevant."
17 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Heeft iemand ervaring met het digitaliseren van (bouw)dossiers mbv OCR en vervolgens het opschonen van deze dossiers met behulp van Machine Learning (Arificial intelligence)? van Olaf Griffioen
"Als je slechts enkele tientallen meters papier hebt, dan ben je inderdaad, zoals Adriaan aangeeft, al door je materiaal heen op het moment dat het algoritme voldoende getraind is. Om het rendabel te maken, zou je wellicht samen op kunnen trekken met…"
11 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Privacy-adviseurs bij informatievoorziening? van Yvonne Welings
"In mijn gemeente zijn de privacy officers altijd al onderdeel van de informatievoorziening geweest. Ik heb zelf overwegend prettige ervaringen als het gaat om de samenwerking. Wel heb ik een aantal keer meegemaakt dat er een nieuwe privacy officer…"
31 Aug 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Verleende evenementenvergunning langer bewaren van Danny Adams
"Je zou kunnen redeneren: corona is een hotspot en daarom gaan we alle dossiers van evenementen die vanwege corona niet door konden gaan permanent bewaren. Dat lost weliswaar maar een deel van het vraagstuk op, maar toch."
1 Aug 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Verantwoording en/of archivering dashboardinformatie van Nadia Favié-Slaar
"Interessant, Vera! Ik lees in jullie voorstel: 'bewerkte data in het datawarehouse valt niet onder de bewaar- en vernietigingstermijnen'. Bedoel je daarmee dat de termijnen in de bron niet van toepassing zijn op de gegevens in het DWH of…"
28 Jul 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Archivering van documenten Key2Burgerzaken van Erik Huurman
"Er is altijd meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Eventueel door inzet van aparte tools voor specifieke beheerhandelingen, zoals een RPA-olossing zoals Yvonne al suggereerde (bijvoorbeeld voor vernietiging) of een rapportagetool (voor…"
21 Jul 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Handboek vervanging actualiseren van Jean-Luc Rouvroye
"Herkenbaar. In het laatste handboek vervanging dat ik heb opgesteld (2017), heb ik om dezelfde reden bewust algemene kreten als "het beheersysteem" gebruikt. Daarmee laat je in het midden welke applicatie dat precies is en hoef je het…"
31 Mei 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Informatiearchitectuur m.b.v Archimate van Milan Bor
"Milan, dat zou ik niet zo zien. Het zijn echt drie hele verschillende dingen: - ArchiMate is een taal om architectuurmodellen te maken; - MAVIM is een applicatie waarin je processen kunt beschrijven; - BlueDolphin is een applicatie waarin je…"
31 Mei 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Informatiearchitectuur m.b.v Archimate van Milan Bor
"Volgens mij gebruiken zo'n beetje alle architecten bij alle gemeenten ArchiMate. BlueDolphin gebruikt ArchiMate trouwens ook als modelleertaal. "
24 Mei 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Anonimiseren Vernietigingslijst. van Gerben Weenink
"Gerben, je geeft aan: "Ik ben zelf van mening dat een antwoord met 'Uw dossier is vernietigd op grond van de wettelijke selectielijst (Archiefwet art etc)' voldoende is (...)". Ik ben het daar net als Caroline helemaal mee eens.…"
31 Mrt 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietigen van gegevens uit datasets. van Wouter Verdaas
"Ha Wouter,  Deze vraag is net zoiets als 'hoe lang moet ik documenten bewaren'? Ik zou eerst achterhalen over welke datasets het gaat en welke functie ze binnen welk proces hebben. Dan kun je er de selectielijst op loslaten. Gaat het…"
5 Jan 2022

Profielgegevens

About me
Chief Record Officer, gemeente Utrecht

De blog van Rens

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Geplaatst op 8 Maart 2021 om 17.00 0 Opmerkingen

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.

Zie voor het originele bericht:…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden