Rens
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
  • H. Pieksma
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft gereageerd op blogbijdrage Afname openbaarheid nieuwe archiefwet (dossiernummer 35968) van Yvonne Welings
"Klopt wat je zegt over archiveren by design Yvonne versus verduurzamen na 10/20 jaar, zo zie ik het ook. Daarom vind ik het zonde dat jullie daar in de brief niks over zeggen. Zelf heb ik ook samen met een aantal collega's deelgenomen aan de…"
Dinsdag
Rens heeft gereageerd op blogbijdrage Afname openbaarheid nieuwe archiefwet (dossiernummer 35968) van Yvonne Welings
"Een hele sterke reactie van Adrie, die onderschrijf ik volledig. Wat betreft de inhoud van de brief, dat zie ik persoonlijk echt anders. Een voorwaarde voor ontheffing van overbrenging, is volgens mij dat in de bron de nodige maatregelen worden…"
Dinsdag
Rens heeft gereageerd op discussie Beslisboom pdf van Yvonne Welings
"Mooie beslisboom, heel goed om te beginnen met de vraag of het überhaupt van meerwaarde is om informatie in de vorm van een document te delen. Doet men vaak meer uit gewoonte dan dat er echt over is nagedacht, heb ik de indruk. Ik ben er…"
25 Nov
Rens heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Wat ik hier nog mis in de discussie is dat er als onderdeel van het vernietigingsproces meestal nog gecontroleerd wordt of de informatie echt weg kan. Soms zijn er bijzondere omstandigheden die het nodig maken om de informatie toch nog iets langer…"
31 Aug
Rens heeft gereageerd op discussie Artikel 8 Archiefbesluit 1995 van Jan-Jaap Fleurke
"Ik zou helemaal geen verklaring maken. Het is weliswaar verplicht, maar heeft in mijn ogen geen enkel praktisch nut en dekt geen enkel risico af. Stel dat je straks voor de rechter staat omdat iemand betwist dat een document gescand is (op zichzelf…"
29 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie Is voor het archiveren van beslisnota's meer nodig? van Yvonne Welings
"Zo lang archiefsystemen (zoals DMS) los bestaan naast werksystemen waar informatie wordt gecreëerd, is het archiveren een handmatige actie. Medewerkers kunnen zelf beslissen om iets wel of niet niet in het archiefsysteem op te slaan en de enige…"
17 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie een BV als onderdeel van de gemeente: hoe zit het met de archiefwet? van Nadia Favié-Slaar
"Amsterdam heeft een eigen verzekeringsmaatschappij, dat is een NV. De taken die onder de vlag van die NV worden uitgevoerd, zijn geen wettelijke gemeentelijke taken. Die taken vallen daarmee niet onder de gemeentewet, maar onder de…"
11 Mrt
Rens posted a blog post

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.Zie voor het originele bericht:…See More
8 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"Soms moet je bij toepassing van de selectielijst een beetje creatief boekhouden. Het is uiteindelijk maar een hulpmiddel en het is belangrijker om in de geest van de wet te handelen dan volgens de letter van de wet."
7 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"Beheerdocumentatie over de werking van applicaties uit mijn voorbeeld valt wat mij betreft heel duidelijk onder 'onderhoud automatiseringsprogramma's' en niet onder 'instructies'. Dan denk ik meer aan hulpdocumenten voor…"
7 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"De enige documentatie die ik heb, zijn vernietigingsprotocollen. Wij hebben (grote organisatie) meerdere versies van Topdesk draaien, dus die zijn verschillend ingericht. Ik heb geen specifieke documentatie over de inrichting. Topdesk wordt bij ons…"
7 Jan
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"Topdesk is heel eenvoudig in te richten vanuit informatiebeheerperspectief. Je kunt het min of meer zaakgericht inrichten en alle benodigde metadata t.b.v. vernietiging enzo is makkelijk te configureren. Wat dat betreft een prima applicatie om…"
16 Dec 2020
Rens heeft gereageerd op discussie De rol van DIV bij de aanschaf van data-apps van Roland van Abel
"Leuke vragen! Welke rol speelt DIV bij de aanschaf van dit soort platforms? Dat hangt er vanaf welk takenpakket DIV heeft, maar er zal in de organisatie een rol (bij DIV of elders) moeten zijn die bewaakt dat de functionele eisen voor duurzame…"
10 Dec 2020
Rens heeft gereageerd op discussie Instemming nodig voor communicatie per mail van Vera Korte
"Als een burger een vraag per mail stelt dan geeft die burger daarmee aan via mail te willen corresponderen, dus dan mag de gemeente ook via dat kanaal antwoorden. In dit geval was het bezwaar per post ingediend, maar was het mail-adres…"
8 Dec 2020
Rens heeft gereageerd op discussie Ervaringen met aanbesteding/implementatie e-depotvoorziening? van Jozef Jan Vonhof
"Dat is omdat architectuur uitgaat van functies en niet van systemen. In GEMMA zitten best componenten (functies) die je d.m.v. een e-depot (systeem) zou kunnen invullen."
12 Nov 2020
Rens heeft gereageerd op discussie Migratie My Corsa NxT van Teun de Reijke
"Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ik vroeg me af waarom dit volgens jou meldenswaardig is? Als je vroeger een archiefdoos met papieren dossiers van kast A naar kast B verplaatste, dan hoefde je dat volgens mij niet te melden bij de…"
16 Sept 2020

Profielgegevens

About me
Senior Adviseur Informatiebeheer, Gemeente Amsterdam

De blog van Rens

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Geplaatst op 8 Maart 2021 om 17.00 0 Opmerkingen

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.

Zie voor het originele bericht:…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden