Rens
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
  • H. Pieksma
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft gereageerd op discussie Petitie behoud diplomaeis archiefwet van Jan-Jaap Fleurke
"Dit kwam op KIA ook al voorbij. Ik zeg: niet ondertekenen en verwijs ter onderbouwing gemakshalve naar de argumentatie van mij en anderen onder dit bericht: Teken de petitie: "breng de opleidingseis terug in de Archiefwet" ·…"
27 Dec 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Risicoanalyse informatiebeheer van Danny Adams
"Gemeente Utrecht heeft dit jaar beleid vastgesteld dat uitgaat van drie risiconiveaus met bijbehorende beheerregimes. Ik mail je het stuk, misschien heb je er iets aan."
6 Dec 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Wat is het verschil tussen DUTO en NEN16175? #dtv van Yvonne Welings
"Yvonne, DUTO wordt momenteel herzien. Het nieuwe DUTO-raamwerk is mede gebaseerd op de ISO-16175. Bij de modeleisen waarbij dat het geval is, wordt ook expliciet naar die norm verwezen. De tekst die Robin heeft gevonden, die gaat nog over de…"
20 Sept 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Contactpersoon algoritmeregister van Kirsten van Opijnen
"In onze organisatie (gemeente Utrecht) is het vooral de informatiecommissaris (dus de openbaarheidsfunctionaris) die zich actief met dit onderwerp bezighoudt en niet de FG. Of hij ook formeel contactpersoon is, weet ik om eerlijk te zijn niet. Op…"
1 Sept 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Contactpersoon algoritmeregister van Kirsten van Opijnen
"Het kan inderdaad een FG of PO zijn, maar dat hoeft niet. Persoonlijk vind ik het niet per se logisch om het in de privacy-hoek te beleggen. Natuurlijk is privacybescherming een van de belangrijkste onderwerpen bij het gebruik van algoritmes, maar…"
1 Sept 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Duurzaamheidsbeleid bij de gemeente Brunssum van Yvonne Welings
"Belangrijke implicatie van archiveren by design is inderdaad goed opdrachtgeverschap richting leveranciers. Als dit in voorkomende gevallen niet goed gaat, wil dat nog niet zeggen dat archiveren by design op zichzelf geen goede manier van werken is.…"
9 Aug 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Duurzaamheidsbeleid bij de gemeente Brunssum van Yvonne Welings
"Yvonne, ik hoor jou op Breed vaker beweren dat archiveren by design niets anders is dan aanbesteden. Dat is echt flauwekul en daarmee bagatelliseer je enorm de omvang en impact van die manier van werken. En stap je erg makkelijk over de successen…"
9 Aug 2023
Rens heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
8 Mei 2023
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Goede vraag, Robin!  Om eerlijk te zijn, weet ik het eigenlijk niet. Daarvoor zit ik niet dicht genoeg op de Woo-implementatie in mijn gemeente (ik ben net terug na 1,5 jaar afwezigheid vanwege tijdelijke opdracht bij een andere…"
25 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
"Alleen de gepubliceerde informatie blijft eeuwig bewaard. Voor de niet-gepubliceerde informatie houden we de bewaartermijnen in de bron aan. Wat betreft milieubelasting: zeker een belangrijk thema, maar moet niet een doorslaggevende reden zijn om…"
24 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie WOO verzoek en bewaartermijn van Peter Schrumpf
24 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als dezelfde gegevens onderdeel uitmaken van een ander informatieobject, waarvan de bewaartermijn nog niet is verstreken, dan kun je die gewoon gebruiken. Een vernietigingslijst is daar een prima voorbeeld van: dat is een nieuw informatieobject met…"
18 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Trendanalyses op historische, vernietigde informatie van Danny Adams
"Als data vernietigd is, bestaat die data niet meer. Dus dan kun je er ook geen analyse op doen. De vraag of je gebruik mag maken van iets dat er niet is, is dus eigenlijk niet relevant."
17 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Heeft iemand ervaring met het digitaliseren van (bouw)dossiers mbv OCR en vervolgens het opschonen van deze dossiers met behulp van Machine Learning (Arificial intelligence)? van Olaf Griffioen
"Als je slechts enkele tientallen meters papier hebt, dan ben je inderdaad, zoals Adriaan aangeeft, al door je materiaal heen op het moment dat het algoritme voldoende getraind is. Om het rendabel te maken, zou je wellicht samen op kunnen trekken met…"
11 Jan 2023
Rens heeft gereageerd op discussie Privacy-adviseurs bij informatievoorziening? van Yvonne Welings
"In mijn gemeente zijn de privacy officers altijd al onderdeel van de informatievoorziening geweest. Ik heb zelf overwegend prettige ervaringen als het gaat om de samenwerking. Wel heb ik een aantal keer meegemaakt dat er een nieuwe privacy officer…"
31 Aug 2022
Rens heeft gereageerd op discussie Verleende evenementenvergunning langer bewaren van Danny Adams
"Je zou kunnen redeneren: corona is een hotspot en daarom gaan we alle dossiers van evenementen die vanwege corona niet door konden gaan permanent bewaren. Dat lost weliswaar maar een deel van het vraagstuk op, maar toch."
1 Aug 2022

Profielgegevens

About me
Chief Record Officer, gemeente Utrecht

De blog van Rens

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Geplaatst op 8 Maart 2021 om 17.00 0 Opmerkingen

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.

Zie voor het originele bericht:…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden