Rens
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft gereageerd op discussie Vernietiging zaken uit meerdere applicaties van Evelien van Mulken-Knop
"Nee, de GIBIT vind ik hoog over. De NEN2082 vind ik juist te veel detail in veel gevallen. Prima om NEN2082 als harde eis te stellen als je en generiek zaaksysteem aanbesteedt, maar bij een fluttooltje om te kunnen tijdschrijven (bijvoorbeeld) is…"
13 uur geleden
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietiging zaken uit meerdere applicaties van Evelien van Mulken-Knop
"Voor zo ver ik weet, is er nog geen goede oplossing voor dit probleem. Wel is er vanuit een gezamenlijk initiatief van KIA en de VNG een werkgroep met leveranciers bezig om hier een oplossing voor te bedenken, we zijn nog op zoek naar gemeenten die…"
13 uur geleden
Rens heeft gereageerd op discussie Login-gegevens en de nieuwe gemeentelijke selectielijst van Yvonne Welings
"Ja, er is inderdaad een goed gesprek geweest. Dat gesprek ging over de hoofdlijnen in onze zienswijze: de wezenlijke zorgpunten die we hadden rondom de thema's algoritmes, AVG en wat GGD-specifieke zaken. De overige punten in onze zienswijze…"
18 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Login-gegevens en de nieuwe gemeentelijke selectielijst van Yvonne Welings
"Het is fijn dat de nieuwe selectielijst op dit punt is aangescherpt en afgestemd op de BIO. Ik vind het wel een gemiste kans dat er alleen maar iets is opgenomen over login-gegevens en dat er niet in bredere zin is gekeken naar logging. Nu…"
18 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Algoritmes en de nieuwe gemeentelijke selectielijst 2020 van Yvonne Welings
"Ja, kwam toevallig ter sprake tijdens het laatste overleg van de expertgroep gegevensmanagement een paar weken terug, kende ik zelf nog niet. Wil ik inderdaad naar verwijzen in het artikel waar ik het hierboven over had. Dank voor het…"
12 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Algoritmes en de nieuwe gemeentelijke selectielijst 2020 van Yvonne Welings
"We werken vanuit KIA in een werkgroepje aan een handreiking voor het ontwerpen van zelflerende algoritmes vanuit archiefperspectief: waar moet je aan denken als je als informatiebeheerspecialist meewerkt aan het ontwerpen van een slim algoritme? Dus…"
11 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren publicaties van Arco Vuik
"Ik meen me te herinneren dat wij bij de aansluiting op DROP als eis aan de koppeling hebben gesteld dat die de publicatiedatum terug moest leveren aan de bron, zodat daar in de metadata is vastgelegd op welk moment publicatie heeft plaatsgevonden.…"
13 Feb
Rens heeft gereageerd op discussie Archivering by design, wat is dat eigenlijk? van Yvonne Welings
"Klopt hoor Yvonne, zeker bij kleine gemeenten is het lastig om je er goed op te organiseren. Ik probeer er bij de VNG al een tijdje op aan te dringen dat er meer ingezet gaat worden op regionale pools waarin schaarse expertise door gemeenten gedeeld…"
11 Feb
Rens heeft gereageerd op discussie Archivering by design, wat is dat eigenlijk? van Yvonne Welings
"De definitie van 'archiving by design' is: 'Bij het (her)ontwerpen van processen en daarbij gebruikte informatiesystemen worden ook de maatregelen bepaald én geïmplementeerd waardoor de binnen processen…"
11 Feb
Rens heeft gereageerd op discussie Toekomst DIV van Femke Mooijekind
"Femke, ik denk dat we vanuit de gemeente Amsterdam wel een interessant verhaal hebben om met jullie te delen. Als je interesse hebt, stuur me dan even een mailtje (r.ouwerkerk2@amsterdam.nl)."
16 Dec 2019
Rens heeft gereageerd op discussie De Wet open overheid in de Archiefwet 2021 van Yvonne Welings
"Vandaag had ik eindelijk tijd om de wettekst en toelichting door te spitten. Ik merk dat ik me er vreselijk over zit op te winden, deze wet sluit totaal niet aan bij de praktijk. Yvonne, jij stelt dat de relatie met de AVG prominent aanwezig is,…"
11 Dec 2019
Rens heeft gereageerd op discussie RODIN: gebrek aan toetsbare normen van Jean-Luc Rouvroye
"Mee eens, Jean-Luc, dat vind ik inderdaad een wat ongelukkige actie van de VNG, vooral omdat ze wel vooraf hebben uitgesproken te willen samenwerken. We hebben een gemeenschappelijk doel en zouden moeten samenwerken. Versnippering en onderlinge…"
28 Nov 2019
Rens heeft gereageerd op discussie RODIN: gebrek aan toetsbare normen van Jean-Luc Rouvroye
"Ik reageer even op de (terechte) opmerkingen over KIA. KIA bestaat uit 15 platforms waarvan er 14 zich hoofdzakelijk op de archiefsector richten, dus logisch dat er vooral medewerkers van archiefdiensten actief zijn. Zelf ben ik sinds een jaar…"
27 Nov 2019
Rens heeft gereageerd op discussie procedure voor vernietiging (selectielijst) van Anouk Piso
"In januari organiseert een aantal regionale archiefdiensten in het kader van de ThemaTiendaagse Vernietiging een praktische cursus over vernietigen. Daarin komen onder meer zaken aan bod als het opstellen van een vernietigingslijst en het…"
25 Nov 2019
Rens heeft gereageerd op discussie bewaartermijnen aanbestedingsdocumenten van Bram van de Ven
"Europese wetgeving gaat altijd boven landelijke wetgeving. Dus als er een discrepantie is, dan is de Europese regelgeving leidend. Ik ben het met Marjan eens dat er in dit geval geen strijdigheid is, dus je kunt prima de selectielijst…"
25 Nov 2019
Rens heeft gereageerd op discussie Voor dossiers etc van welk jaar gaat Verkorting Overbrengingstermijn spelen? van Rolf Hage
"Het idee is dat je op meerdere manieren kunt aansluiten op PLOOI. Ze bieden zowel de optie van verwijsindex, waarbij je de spullen in je eigen omgeving opslaat, als een uploadfunctie. De landelijke beweging, los van dit specifieke PLOOI-verhaal, is…"
12 Nov 2019

Profielgegevens

About me
Senior Adviseur Informatiebeheer, Gemeente Amsterdam

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden