Rens
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft gereageerd op discussie Migratie My Corsa NxT van Teun de Reijke
"Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ik vroeg me af waarom dit volgens jou meldenswaardig is? Als je vroeger een archiefdoos met papieren dossiers van kast A naar kast B verplaatste, dan hoefde je dat volgens mij niet te melden bij de…"
16 Sept
Rens heeft gereageerd op discussie Commissiestukken verslagen en besluitenlijsten roept vragen op wat is jullie ervaring? van Hennie de Vries
"Een adviescommissie geeft alleen maar advies en neemt geen besluiten. En als er geen besluiten worden genomen, dan hoef je die ook niet te bewaren. Dus lijkt me op dat punt een gevalletje 'niet van toepassing'. Als bepaalde informatie…"
20 Aug
Rens heeft gereageerd op discussie Hoe is selectie en vernietiging in Khonraad (systeem ter uitvoering van de Wvggz) geregeld? en door wie? van Roos van den Broek
"Met belangstelling de discussie gelezen, hoewel ik zelf geen ervaring heb met deze specifieke leverancier. Onderstaande opmerking van Roos herken ik heel erg."
4 Aug
Rens heeft gereageerd op discussie Procedure digitale vernietiging van Richard Wernars
"Wij maken per applicatie een vernietigingsprotocol, omdat het in elke applicatie net weer anders werkt en je net weer met andere partijen te maken hebt. Bij ons is dit een taak van de informatiebeheeradviseurs, die dit bij aanschaf en inrichting van…"
6 Jul
Rens heeft gereageerd op discussie Coronavirus, gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden van Yvonne Welings
"Wij hebben dan weer als voordeel (?) dat we geen centraal zaaksysteem hebben en dus ook niet tegen alle daarmee gepaard gaande functionele beperkingen aanlopen. Of je die specifieke funtionaliteit in Teams wel of niet moet aanzetten,…"
10 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie Coronavirus, gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden van Yvonne Welings
"Nee, zeker geen 'systeembeheer-ding' gelukkig. Bij ons is MS Teams ook in hoog tempo uitgerold. Maar wel door een multidisciplinair team en gefaseerd: eerst alleen de hoogstnodige functionaliteiten (Mininum Viable Product),…"
9 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie vernietigen na 2 weken van Kitty Altena
"Daar hebben we nog geen criteria voor vastgesteld, dat staat nog op onze backlog. Dus suggesties zijn welkom! Een voorwaarde is in elk geval dat er een doorlopende machtiging is, daarnaast hebben de werkafspraak gemaakt dat we altijd vooraf…"
2 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie vernietigen na 2 weken van Kitty Altena
"Wij richten ons qua vernietiging van data in niet-archiefsystemen vooral op de systemen die we nieuw aanschaffen. Door toepassing van 'archiving by design', richten we dan ook meteen vernietiging in. Ik werk voor een grote gemeente met een…"
2 Jun
Rens heeft gereageerd op discussie Nieuwe datavisies en de rol van DIV van Yvonne Welings
"De interessante vraag is dan natuurlijk: waarom worden die DIV-medewerkers helemaal niet betrokken en waarom wordt het vaak als aparte tak van sport gezien? Ik ben benieuwd hoe jullie dat zien. "
11 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Oké, ik had misschien wat recentere jaartallen moeten noemen. Doet echter niets af aan de kern van mijn betoog. Aan de handreiking hebben meerdere toezichthouders meegewerkt, dus kennelijk is hier geen concensus over in…"
4 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Wat een onzin Yvonne. Als iemand vraagt naar zijn vergunningsdossier uit 1821 of uitkeringsdossier uit 1734, dan kun je aan de hand van de bewaartermijnen uit de selectielijst prima aantonen dat de bewaartermijn is verstreken en het…"
4 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Architectuurprincipes van Maria Willems
"Wij hebben recent gewerkt aan een architectuur voor generieke voorzieningen op het gebied van informatiebeheer, zoals migratietooling, zoektechnologie en dms'en. Het is best een dik boekwerk geworden met diverse modellen en principes, ik…"
14 Apr
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietiging zaken uit meerdere applicaties van Evelien van Mulken-Knop
"Ik ben wat minder somber. Mijn ervaring is dat je met de meeste leveranciers best afspraken kunt maken. Er wordt nog al eens makkelijk gezegd: 'systemen bevatten geen vernietigingsfunctionaliteit', maar ik ben zelden nog een systeem tegen…"
6 Apr
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietiging zaken uit meerdere applicaties van Evelien van Mulken-Knop
"Nee, de GIBIT vind ik hoog over. De NEN2082 vind ik juist te veel detail in veel gevallen. Prima om NEN2082 als harde eis te stellen als je en generiek zaaksysteem aanbesteedt, maar bij een fluttooltje om te kunnen tijdschrijven (bijvoorbeeld) is…"
2 Apr
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietiging zaken uit meerdere applicaties van Evelien van Mulken-Knop
"Voor zo ver ik weet, is er nog geen goede oplossing voor dit probleem. Wel is er vanuit een gezamenlijk initiatief van KIA en de VNG een werkgroep met leveranciers bezig om hier een oplossing voor te bedenken, we zijn nog op zoek naar gemeenten die…"
2 Apr
Rens heeft gereageerd op discussie Login-gegevens en de nieuwe gemeentelijke selectielijst van Yvonne Welings
"Ja, er is inderdaad een goed gesprek geweest. Dat gesprek ging over de hoofdlijnen in onze zienswijze: de wezenlijke zorgpunten die we hadden rondom de thema's algoritmes, AVG en wat GGD-specifieke zaken. De overige punten in onze zienswijze…"
18 Mrt

Profielgegevens

About me
Senior Adviseur Informatiebeheer, Gemeente Amsterdam

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden