Rens
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Rens

  • René van Rijn
  • Marjolein van der Boom
  • H. Pieksma
 

De pagina van Rens

Recente activiteiten

Rens heeft gereageerd op discussie Handboek vervanging actualiseren van Jean-Luc Rouvroye
"Herkenbaar. In het laatste handboek vervanging dat ik heb opgesteld (2017), heb ik om dezelfde reden bewust algemene kreten als "het beheersysteem" gebruikt. Daarmee laat je in het midden welke applicatie dat precies is en hoef je het…"
31 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Informatiearchitectuur m.b.v Archimate van Milan Bor
"Milan, dat zou ik niet zo zien. Het zijn echt drie hele verschillende dingen: - ArchiMate is een taal om architectuurmodellen te maken; - MAVIM is een applicatie waarin je processen kunt beschrijven; - BlueDolphin is een applicatie waarin je…"
31 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Informatiearchitectuur m.b.v Archimate van Milan Bor
"Volgens mij gebruiken zo'n beetje alle architecten bij alle gemeenten ArchiMate. BlueDolphin gebruikt ArchiMate trouwens ook als modelleertaal. "
24 Mei
Rens heeft gereageerd op discussie Anonimiseren Vernietigingslijst. van Gerben Weenink
"Gerben, je geeft aan: "Ik ben zelf van mening dat een antwoord met 'Uw dossier is vernietigd op grond van de wettelijke selectielijst (Archiefwet art etc)' voldoende is (...)". Ik ben het daar net als Caroline helemaal mee eens.…"
31 Mrt
Rens heeft gereageerd op discussie Vernietigen van gegevens uit datasets. van Wouter Verdaas
"Ha Wouter,  Deze vraag is net zoiets als 'hoe lang moet ik documenten bewaren'? Ik zou eerst achterhalen over welke datasets het gaat en welke functie ze binnen welk proces hebben. Dan kun je er de selectielijst op loslaten. Gaat het…"
5 Jan
Rens heeft gereageerd op blogbijdrage Afname openbaarheid nieuwe archiefwet (dossiernummer 35968) van Yvonne Welings
"Klopt wat je zegt over archiveren by design Yvonne versus verduurzamen na 10/20 jaar, zo zie ik het ook. Daarom vind ik het zonde dat jullie daar in de brief niks over zeggen. Zelf heb ik ook samen met een aantal collega's deelgenomen aan de…"
30 Nov 2021
Rens heeft gereageerd op blogbijdrage Afname openbaarheid nieuwe archiefwet (dossiernummer 35968) van Yvonne Welings
"Een hele sterke reactie van Adrie, die onderschrijf ik volledig. Wat betreft de inhoud van de brief, dat zie ik persoonlijk echt anders. Een voorwaarde voor ontheffing van overbrenging, is volgens mij dat in de bron de nodige maatregelen worden…"
30 Nov 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Beslisboom pdf van Yvonne Welings
"Mooie beslisboom, heel goed om te beginnen met de vraag of het überhaupt van meerwaarde is om informatie in de vorm van een document te delen. Doet men vaak meer uit gewoonte dan dat er echt over is nagedacht, heb ik de indruk. Ik ben er…"
25 Nov 2021
Rens heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Wat ik hier nog mis in de discussie is dat er als onderdeel van het vernietigingsproces meestal nog gecontroleerd wordt of de informatie echt weg kan. Soms zijn er bijzondere omstandigheden die het nodig maken om de informatie toch nog iets langer…"
31 Aug 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Artikel 8 Archiefbesluit 1995 van Jan-Jaap Fleurke
"Ik zou helemaal geen verklaring maken. Het is weliswaar verplicht, maar heeft in mijn ogen geen enkel praktisch nut en dekt geen enkel risico af. Stel dat je straks voor de rechter staat omdat iemand betwist dat een document gescand is (op zichzelf…"
29 Jun 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Is voor het archiveren van beslisnota's meer nodig? van Yvonne Welings
"Zo lang archiefsystemen (zoals DMS) los bestaan naast werksystemen waar informatie wordt gecreëerd, is het archiveren een handmatige actie. Medewerkers kunnen zelf beslissen om iets wel of niet niet in het archiefsysteem op te slaan en de enige…"
17 Jun 2021
Rens heeft gereageerd op discussie een BV als onderdeel van de gemeente: hoe zit het met de archiefwet? van Nadia Favié-Slaar
"Amsterdam heeft een eigen verzekeringsmaatschappij, dat is een NV. De taken die onder de vlag van die NV worden uitgevoerd, zijn geen wettelijke gemeentelijke taken. Die taken vallen daarmee niet onder de gemeentewet, maar onder de…"
11 Mrt 2021
Rens posted a blog post

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.Zie voor het originele bericht:…See More
8 Mrt 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"Soms moet je bij toepassing van de selectielijst een beetje creatief boekhouden. Het is uiteindelijk maar een hulpmiddel en het is belangrijker om in de geest van de wet te handelen dan volgens de letter van de wet."
7 Jan 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"Beheerdocumentatie over de werking van applicaties uit mijn voorbeeld valt wat mij betreft heel duidelijk onder 'onderhoud automatiseringsprogramma's' en niet onder 'instructies'. Dan denk ik meer aan hulpdocumenten voor…"
7 Jan 2021
Rens heeft gereageerd op discussie Archiveren van gegevens in Topdesk van Wouter Verdaas
"De enige documentatie die ik heb, zijn vernietigingsprotocollen. Wij hebben (grote organisatie) meerdere versies van Topdesk draaien, dus die zijn verschillend ingericht. Ik heb geen specifieke documentatie over de inrichting. Topdesk wordt bij ons…"
7 Jan 2021

Profielgegevens

About me
Senior Adviseur Informatiebeheer, Gemeente Amsterdam

De blog van Rens

Regiobijeenkomst Informatiebeheer NU! Noord-Brabant 8 april

Geplaatst op 8 Maart 2021 om 17.00 0 Opmerkingen

Op donderdag 8 april vindt de Brabantse regiobijeenkomst in de serie van de landelijke tournee Informatiebeheer NU! plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door KIA en VNG Realisatie, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.

Zie voor het originele bericht:…

Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 5 April 2017 om 17.24 zei Yvonne Welings...

Beste Rens,

Welkom op BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden