Ivo Bouwman
  • Man
  • Heerlen
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

Discussies van Ivo Bouwman

Vernietigen uit applicaties

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Eunice Vink 9 Mrt. 10 Antwoorden

Bij onze gemeente wordt informatie / documenten uit specifieke applicaties (sociaal domein, vergunningen etc.) nog niet vernietigd omdat de applicaties zich daar niet voor lenen.Heeft iemand ervaring…Doorgaan

Archiveren / registreren versleutelde berichten (e-mails)

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Ruud van Beugen 23 Feb. 2 Antwoorden

We ontvangen via de e-mail versleutelde berichten. Door een wachtwoord op te vragen bij de afzender kan het bericht geopend worden. Vervolgens wordt het bericht geregistreerd in ons zaaksysteem. Vaak…Doorgaan

 

De pagina van Ivo Bouwman

Recente activiteiten

Eunice Vink heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Vanuit de VNG is er een werkgroep Vernietigen over applicaties heen waarbij we kijken naar de functionaliteit om in de Common Ground gedacht over data heen te vernietigen. In eerste instantie kijken we naar data verzamelingen met een front end.…"
9 Mrt
Ruud van Beugen heeft gereageerd op discussie Archiveren / registreren versleutelde berichten (e-mails) van Ivo Bouwman
"Ik werk als medewerker digitalisering in de gemeente 's-Hertogenbosch, onder andere bij de afdeling dossierbeheer van het Sociaal Werkbedrijf Weener XL. De ontvangen e-mails (mits die betrekking hebben op het werk van Weener XL) worden vanuit…"
23 Feb
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Goed om te weten dat er meer applicaties zijn die deze functie bieden. Let wel het zijn applicaties met verschillende uitgangspunten en doelen. Klanten hebben dus een keuze uit meerdere opties en het is goed om de eigen wensen en mogelijkheden van…"
22 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Esther, opteer je dan ook voor My Lex Pro, dat is wat Equalit gemeenten gaan doen. "
22 Feb
Esther Uiterlinden heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Wij zijn bezig met My-Lex Legacy om te kunnen vernietigen uit applicaties die zelf die functionaliteit niet hebben. Het is zeker niet dé oplossing voor alle bronnen, en er kan een lastig migratietraject aan vooraf gaan, maar we willen deze…"
22 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Mooie aanvulling Hans. "
20 Feb
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Wij bieden de mogelijkheid om te vernietigen binnen ons e-depot/pre-depot platform. Ook zijn wij hier over in gesprek met bronsysteemleveranciers zoals Centric. Het biedt de mogelijkheid aan gemeenten/waterschappen om, voor die informatie die is…"
20 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Afgelopen vrijdag 17 februari woonde ik het webinar bij over mijn zaken,Tilburg is een van de pilotgemeenten om het zgw te verbeteren. En dan gaat het natuurlijk over de ontwikkeling van api’s in plaats van de huidige werkwijze van koppelen.…"
19 Feb
Jean-Luc Rouvroye heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Op zich denk ik dat koppelen nog steeds de beste oplossing is. Dus als je het sociaal domein, VTH en burgerzaken gekoppeld hebt aan je centrale zaaksysteem, dan ben je voor een groot deel in control. Perfect is het niet, want er blijft altijd…"
17 Feb
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Idd, vaak problematisch. Ik heb wel eens beweerd archivering by design is inkoop by design. Nog niet zo lang geleden heb ik er over een deze blog geplaatst: Functionaliteit vernietigen in Suites Sociaal Domein - BREED - over de grenzen van…"
17 Feb
Anne van der Kooij heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Dat is een heel lastig vraagstuk. Ik zie wel een ontwikkeling in de markt waarbij leveranciers wel bewegen naar het inbouwen van een vernietigingsfunctionaliteit waar de procedure mee doorlopen kan worden. Bijv. in Zorgned is al veel mogelijk.…"
17 Feb
Ivo Bouwman heeft een discussie geplaatst

Vernietigen uit applicaties

Bij onze gemeente wordt informatie / documenten uit specifieke applicaties (sociaal domein, vergunningen etc.) nog niet vernietigd omdat de applicaties zich daar niet voor lenen.Heeft iemand ervaring hoe te vernietigen uit applicaties?Tips zijn welkom!See More
16 Feb
Kirsten van Opijnen heeft gereageerd op discussie Archiveren / registreren versleutelde berichten (e-mails) van Ivo Bouwman
"Zou je er een afdruk van kunnen maken? of afdrukken naar pdf? en dat dan vervolgens inboeken? "
13 Feb
Ivo Bouwman heeft een discussie geplaatst

Archiveren / registreren versleutelde berichten (e-mails)

We ontvangen via de e-mail versleutelde berichten. Door een wachtwoord op te vragen bij de afzender kan het bericht geopend worden. Vervolgens wordt het bericht geregistreerd in ons zaaksysteem. Vaak staat tekst in het bericht (zonder bijlage), tekst wordt gekopieerd en geplakt in een WORD-document. WORD-document wordt gekoppeld aan de registratie in het zaaksysteem. De vorm en eigenschap van het ontvangen bericht wordt daarmee veranderd. Hoe gaan andere instanties om met het registreren van…See More
8 Feb
Yvonne Welings heeft een reactie achtergelaten voor Ivo Bouwman
"Beste Ivo,Van harte welkom op het Breed netwerk.Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies.  Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van…"
27 Jan
Ivo Bouwman is nu lid van BREED - over de grenzen van informatie
27 Jan

Profielgegevens

About me
Medewerker Informatie- en Archiefbeheer

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 27 Januari 2023 om 12.01 zei Yvonne Welings...

Beste Ivo,

Van harte welkom op het Breed netwerk.

Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies.  Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, openbaarheid, privacy en security, toezicht, data en archivering, kwaliteitsgroep informatie management, opleidingen, vacatures, Zaakgericht werken, de nieuwe Omgevingswet 2023, waardering en selectie en open data.

Een keer per maand ontvang je onze nieuwsbrief.Met vriendelijke groet,

redactie BREED

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden