Juli 2015

Blogs, discussies en video's op BREED (nieuwsbrief)

 

Zonnebril? Check. IJskoude limonade? Check. Laptop? Check. Internetradio afgestemd op de Tour? Check. Mooi! Tijd om de maandelijkse nieuwsbrief van BREED op te stellen. Met dit weer zal het wel een kort lijstje worden. Toch? Toch?!! Niet dus. Sneeuwstormen of hittegolven, de échte informatieprofessional houdt trouw gestand! Op BREED is het allerminst rustig.

 

Vindbaarheid en toegankelijkheid

Informatie is waardeloos als je er niet bij kunt. Een belangrijk doel van ons vak is dan ook om informatie vindbaar en toegankelijk te maken en te houden. Daarom richten wij (ICT-)voorzieningen in, maken we afspraken over de metadata en passen wij standaarden toe.

 

Dossier- en archiefvorming

Als er geen informatie is, dan kun je het ook niet vinden. Het is daarom belangrijk dat we dossiers en archieven vormen. Dat moet met zorg en weloverwogen gebeuren, waant "garbage in is garbage out".

 

Archiefbeheer

Dat archief zal beheerd moeten worden. Niet alleen vanuit het oogpunt van de duurzame toegankelijkheid, maar ook informatie-beveiliging, vernietiging en rechtmatigheid spelen een rol.

 

Organisatie en toezicht

Als er niet regelmatig gecontroleerd wordt of het archief op orde is, dan verslapt de aandacht. Het is daarom belangrijk om afspraken te maken over de controle en dit uit te voeren.

 

En meer...

Er zijn tal van andere initiatieven, klein en groot, die vakgenoten willen helpen in hun werk.

 

Heb jij antwoorden? Of heb je zelf een vraag? Surf dan gauw naar www.breednetwerk.nl. Samen komen we er wel uit!

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden