Beste vakgenoten!

Voor mijn opdrachtgever ga ik een interne procesaudit uitvoeren op een handboek vervanging. In dat kader ben ik op zoek naar informatie over hoe dit aan te pakken: welke technieken (behalve interviews) gebruikt kunnen worden, waar rekening mee te houden. Ik heb voor een dergelijke audit geen richtlijnen kunnen vinden, wellicht zijn die er wel. Misschien zijn er collega's die zelf richtlijnen hebben opgesteld, of hun ervaringen willen delen.

 

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Weergaven: 909

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Belangrijk in deze zijn de kwaliteitscriteria, aansluiting e-depot, informatiearchitectuur en het TMLO.

In de zogenaamde broodjeszaak over de vervanging van persoonskaarten door de gemeente Amsterdam is er een uitspraak gedaan over een logisch gevolg van aansluiting op een e-depot als je de stap tot vervanging neemt.

De provinciale toezichthouders handel(d)en niet op dezelfde wijze en de beleidsregels vervanging waren per provincie anders. Voor Amsterdam is de uitspraak van toen directe aanleiding geweest om het e-depot op te pakken.

Zie uitspraak:

http://www.lopai.nl/pdf/uitspraak23maart2009.pdf

En ook deze oude ppt over de ene vervanging is de andere niet

http://www.slideshare.net/kvandagen/arno-louwers-de-ene-vervanging-...

Bedankt voor de reacties tot zover! Absoluut bruikbare tips. Ik weet in principe wel wat ik wil toetsen. Nu ben ik vooral op zoek naar informatie over de manier waarop. Hoe voer je een audit uit? Wellicht een model. Ik heb al flink rondgezocht over audit-technieken en stappenplannen, maar er is maar weinig vrij toegankelijk.

Gangbaar is de RODIN toets, maar ook een reality check en een plan-to-do-act cyclus zeker voor kwaliteitszorg.

Je kunt jezelf niet controleren.

 

@Jean-Luc, andersom kan ik je ook voorbeelden geven, dat zal ik niet doen. Maar de basisgedachte is dat een e-depot een logisch gevolg is van het besluit vervanging, niet meer en niet minder.

Dag Sjoerd,

In 's-Hertogenbosch zijn we ook bezig met auditing. Ik heb daarover een blog geschreven op Breed, met daarbij als bijlage ook de methode die wij (willen) hanteren. Misschien is dat van nut voor je? Ik vind het heel interessant, dus ik wil graag meedenken!

@Jean-Luc, ik zag dat er nog een iets open stond voor mij. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het e-depot lijkt mij het zeer aan te raden bij vervangingstrajecten vooraf je bestandsformaat met de metadata uit te testen in een e-depotomgeving. Die mogelijkheden zijn  er wel. Als je een auto koopt, wil je toch ook weten of een en ander onder de motorkap goed functioneert en neem je toch ook geen genoegen met een handleiding ?

@Jean-Luc, oude auto's zijn inderdaad vaak zeer betrouwbaar, herkenbaar. Maar ik neem niet aan dat die oude versies van Corsa nog ergens draaien ?  

Als de technische mogelijkheid er is om te testen in een e-depot en het verschaft duidelijkheid, is het gewoon handig om er gebruik van te maken. En Corsa komt met een nieuwe versie TMLO, dat is gewoon goed nieuws !

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden