Jules Lauwerier
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Jules Lauwerier

  • Helma Bakker Minnebo
  • Michael Roovers

Discussies van Jules Lauwerier

Instructie vertrouwelijkheid/openbaarheid ?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wim van Loon 26 Okt 2018. 12 Antwoorden

Wie heeft er voor de medewerkers op de werkvloer een instructie/checklist/beslisboom om te bepalen of een document/informatie het label "vertrouwelijk" mee moet/mag krijgen ?Het gaat hierbij om het…Doorgaan

Tags: openbaarheid, dataclassificatie

Wie heeft een Programma van Eisen voor de data-migratie naar een nieuw DMS ?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van André Plat 18 Jul 2014. 5 Antwoorden

Ik ben betrokken bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) voor de vervanging van een aantal applicaties waaronder het DMS.Naast de gebruikelijke eisen t.a.v. vereiste en gewenste…Doorgaan

Tags: DMS, migratie, duurzaamheid

 

De pagina van Jules Lauwerier

Recente activiteiten

Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Alleen live uitgezonden raadsvergaderingen bewaren van Marc Lemmens
"De vraag moet is al aan de orde geweest. De vraag of het echt om videotulen gaat, is gezien jouw vraag niet aan de orde. Voor de hoe-vraag kun je o.a. kijken bij https://stadsarchief.rotterdam.nl/diensten/e-depot/bestandsformaten-e-depot/"
14 Apr
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Ontvangstbevestiging na elke e-mail van Yvonne Welings
"De details van de wet moeten nog worden uitgewerkt. In essentie heb je als overheid nog steeds de mogelijkheid om per werkproces voor de formele communicatie een specifiek digitaal kanaal aan te wijzen. Lees: e-formulieren verplicht stellen i.p.v.…"
31 Mrt
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Vraag: bewaartermijn Back-up van Yvonne Welings
"@Eric: "We weten al vele jaren dat e-mails niet in het DMS komen en dat de mailboxen zelf beschermd zullen moeten worden." is wat mij betreft onjuist: regel het beheer van de e-mail in plaats van buiten de toestemming van de betrokkene om…"
10 Dec 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Vraag: bewaartermijn Back-up van Yvonne Welings
"Backups en logging zijn bedoeld als hulpmiddelen bij ongelukken/rampen. Het nut ervan en daarmee de procestermijn is beperkt tot de volgende backup voor backups en de maximale termijn dat de data nog geaccepteerd worden als bewijs voor…"
9 Dec 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie 'losse' digitale dossierinventaris van Hans Kollen
"Hans, enige achtergrond over de huidige aplicatie is wenselijk. Wat is dit méér dan een Excel-overzicht ? Welke techniek is gebruikt (database, user interface) ? enige toelichting waarom dit niet met andere informatie / software…"
18 Nov 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie WKPB register van Jan-Jaap Fleurke
"Hoi Jan-Jaap, Het register is niet lastig. Het boek blijft bestaan met alle tekst erin. Het is alleen uitgelezen. De cliffhangers van nog niet afgeronde verhaallijnen worden er niet meer mee vervolgd. Dat gebeurt in het vervolg: bij het Kadaster,…"
7 Jul 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie WKPB register van Jan-Jaap Fleurke
"Het gemeentelijke beperkingenregister gaat inderdaad verdwijnen. Ik ben er niet van overtuigd dat het daardoor meteen vernietigbaar is geworden. De actuele situatie is immers dat de verplichting er nog is. Dat er na de overgangn naar het Kadaster…"
29 Jun 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Ervaringen gezocht met het archiveren van bestemmingsplannen (IMRO bestanden) in zaaksysteem van Jaap de Jonge
"Bestaat het probleem dat hier geschetst wordt wel ? In mijn ogen geeft Sander al een goede aanzet: maak onderscheid tussen archiveren (plat gezegd: deskundig bewaren) en ontsluiten. IMRO-bestanden bestaan volledig uit een set open bestandsformaten…"
17 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Yvonne, ik respecteer jouw mening over wat jij wenselijk vindt. We hebben echter te maken met vastgestelde regelgeving en die leven we na. De AVG zegt duidelijk dat persoonsggevens niet langer bewaard mogen worden dan noodzakelijk. Dat geldt ook…"
2 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Automatische incasso van Wouter Verdaas
"Ik heb me niet in de details van de nieuwe selectielijst verdiept. Is het niet zo bedoeld: machtigingen moeten worden bewaard tot 7 jaar na intrekkring/verlopen en de incasso-opdracht (het innen) zelf vervalt 7 jaar na uitvoering ?"
2 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Yvonne, Ik begrijp best dat burgers bewijs willen zien. Daar hebben ze recht op. Wat ik echter aangeef is dat m.i. vanuit privacyregels het niet verdedigbaar is dat tot in lengte van dagen privacygevoelige informatie (nl. persoonsnamen die herleiden…"
2 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Mijn punt was ook niet dat de archivaris achteraf moet anonimiseren: bij heto psteleln van de vernieitigngslijst zou - net als bijv. nbij publiceerbare aanvragen voor vergunningen - een openbare versie met geanonimiseerde informatie en een…"
1 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Komt van uitstel afstel? van Antony Fokker in de groep Omgevingswet 2021
"Bij de WOO is inderdaad de verplichting van het register met lale documenten vooral vanwege de kosten al van tafel... Hier ging het om uitstel/afstel van de Omgevingswet. Kosten zijn daar geen punt van discussie."
1 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Komt van uitstel afstel? van Antony Fokker in de groep Omgevingswet 2021
"Hoewel ik de redenatie al niet erg steekhoudend vind, wil ik op de uiteindelijke vraga ingaan: kosten en baten op lokaal niveau zijn tot nu toe in de discussies geen issue. Zie o.a.…"
1 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Persoonsnamen in vernietigingslijsten van Yvonne Welings
"Privacybescherming is ook voor vernietigingslijsten nodig. Het voorbeeld toont 1 kant van de zaak: namelijk die van de persoon zelf die bewijs wil zien. Aan de andere kant staat de rest vna de wereld die ook de naam kan izen als het om openbare…"
1 Mei 2020
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Ervaringen gevraagd printers Burgerlijke Stand van Yvonne Welings
"Als eis 27 inderdaad over de specifieke toepassing bij de akten gaat, dan "lijkt het wel goed te zitten". Laten we wel oppassen dat niet elke printer in een overheidsgebouw aan deze eisen moet voldoen, want dan zijn we onnodig duur uit."
25 Apr 2020

Profielgegevens

About me
Adviseur voor de moderne overheid
Website
http://cycloop-advies.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 26 Oktober 2010 om 21.08 zei Yvonne Welings...
Dag Jules,

Van harte welkom op BREED. Misschien een laat welkomstwoord, maar zowel Ton de Looijer als ik hebben deze week vakantie, Ik zie dat je je weg al hebt gevonden.
Op 10 november hebben we nog een life bijeenkomst, maar die zit al vrij vol.

Groet, Yvonne Welings
 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden