Jules Lauwerier
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Jules Lauwerier

  • Helma Bakker Minnebo
  • Michael Roovers

Discussies van Jules Lauwerier

Instructie vertrouwelijkheid/openbaarheid ?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wim van Loon 26 Okt 2018. 12 Antwoorden

Wie heeft er voor de medewerkers op de werkvloer een instructie/checklist/beslisboom om te bepalen of een document/informatie het label "vertrouwelijk" mee moet/mag krijgen ?Het gaat hierbij om het…Doorgaan

Tags: openbaarheid, dataclassificatie

Wie heeft een Programma van Eisen voor de data-migratie naar een nieuw DMS ?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van André Plat 18 Jul 2014. 5 Antwoorden

Ik ben betrokken bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) voor de vervanging van een aantal applicaties waaronder het DMS.Naast de gebruikelijke eisen t.a.v. vereiste en gewenste…Doorgaan

Tags: DMS, migratie, duurzaamheid

 

De pagina van Jules Lauwerier

Recente activiteiten

Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Videotulen en de gemeentelijke selectielijst 2020 van Yvonne Welings
"Is er ook een definitie die "audiotulen en videotulen" kan onderscheiden van een "beeld- en geluidsopname" (bestanden) c.q. "uitzending van de vergadering" (streaming) ? M.a.w. wanneer wordt een uitzending een…"
13 Mrt
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Blijft RO-online in de lucht na 1 januari 2021? #dtv van Yvonne Welings
"Yvonne, toch nog even over "RO-online". Jij gebruikt deze term als synoniem voor www.ruimtelijkeplannen.nl maar dat is het niet. Zoals eerder gesteld is het Kadaster de verantwoordelijke voor die site. Zoals Ingmar duidelijk maakt is het…"
4 Mrt
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Blijft RO-online in de lucht na 1 januari 2021? #dtv van Yvonne Welings
"De website www.ruimtelijkeplannen.nl ontsluit bestemmingsplannen (en andere ruimtelijke plannen). Eigenaar van de site zijn Kadaster en Geonovum (zie https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/over). RO-online is eigenlijk de oplossing achter de…"
2 Mrt
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Dataeigenaar gezocht van Arjan Honkoop
"Arjan, Heb je nu een antwoord op je vraag over het eigenaarschap resp. op de vraag bij wie je moet zijn om toestemming voor (her)gebruik ? Zo nee: wat ontbreekt er nog volgens jou ?"
2 Mrt
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Dataeigenaar gezocht van Arjan Honkoop
"Voor de vraag of data (her)gebruikt mag worden, is sinds 1-10-2016 de Wet Hergebruik Overheidsinformatie (WHO) van belang. Die regelt dat hergebruik moet worden toegestaan door "een met een publieke taak belaste instelling of een onder…"
24 Feb
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Dataeigenaar gezocht van Arjan Honkoop
"Welke vraag zit achter deze vraag ? Alle data van de gemeente zijn van de gemeente. De verantwoordelijkheid om het beheer te organiseren ligt bij het college. De uitvoering bij de gemeentesecretaris. Maar daar gaat het hier vast niet over...."
22 Feb
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Extra beheerskosten door extra aanmaak bestandsformaten van Yvonne Welings
"Informatieverwerking is wat doe overheid nu eenmaal doet. Geen wonder dat er in allerlei wetten is opgenomen hoe dit optimaal moet geschieden. Elke wet heeft zijn doel. De Archiefwet moet borgen dat informatie behouden blijft voor hergebruik in de…"
2 Dec 2019
Jules Lauwerier heeft gereageerd op blogbijdrage AVG versus Zaaksysteem met toegang tot de basisregistraties van Bertrand van den Boogert
"Zoals bij elke toepassing moet er binnen de kaders van de privacyregels gewerkt worden. Dat betekent o.a. dat informatie die persoonsgegevens bevat niet breder toegankelijk moet zijn dan nodig en niet langer dan noodzakelijk bewaard moet worden. Er…"
15 Sept 2019
Jules Lauwerier heeft gereageerd op blogbijdrage Is bewaren vastgesteld bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl voldoende? van Hennie de Vries
"OP https://www.ruimtelijkeplannen.nl/index is te zien waar de bronbebstanden door RO-Online vandaan geharvest worden. Elke gemeente moet de bronbestanden digitaal archiveren die daar door henzelf geplaatst zijn. Het eenvoudigst is om per plan de…"
11 Aug 2019
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie bewaartermijn meldingen datalekken van Hennie de Vries
"Peter, Maak het a.u.b. niet nog ingewikkelder dan de AVG al heeft gedaan. Natuurlijk kan het scenario dat jij beschrijft werkelijkheid worden. De vraag is m.i. wel of je voor elk denkbaar scenario zo moet redeneren en daar je huidige…"
25 Jul 2019
Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie bewaartermijn meldingen datalekken van Hennie de Vries
"Het bewaren van onderzoek na een melding van een datalek, is zoals anderen al stelden gewoon geregeld via de selectielijst. Dat betekent overigens niet dat het betreffende dossier voor iedereen beschikbaar moet zijn: bewaartermijn en geautoriseerde…"
22 Jul 2019

Profielgegevens

About me
Adviseur voor de moderne overheid
Website
http://cycloop-advies.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 26 Oktober 2010 om 21.08 zei Yvonne Welings...
Dag Jules,

Van harte welkom op BREED. Misschien een laat welkomstwoord, maar zowel Ton de Looijer als ik hebben deze week vakantie, Ik zie dat je je weg al hebt gevonden.
Op 10 november hebben we nog een life bijeenkomst, maar die zit al vrij vol.

Groet, Yvonne Welings
 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden