zoveel gingen al voor, waar vind ik die dossiers op Breed over digitaliseren van bouwvergunningen?

Weergaven: 3276

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

of wi doe upload van relevante info

Hey André, lang niet gesproken. Waar ben je precies naar op zoek?

groetjes

Leon

als er geen andere plek is, dan hier graag kennis uitwisselen en opbouwen svp.

Opinie kan ook, dan zijn er meningen en geen bestanden bijgevoegd.

Mijn opinie is, scannen met oog op duurzaamheid (vervangen), privacy direct afschermen voor extern gebruik en publiceren ouder dan 20 jaar ipv 70 jaar, tenzij privacy en architectenbelangen afschermen ondoenlijk is.

Wij hebben al onze oude bouwvergunningen zelf in huis gedigitaliseerd. Dit is uitgevoerd door clienten uit de 'kaartenbak' van Sociale Zaken. Hierbij is rekening gehouden met privacy in verband met publicatie op internet.

Voor tal van gemeenten hebben wij deze projecten tot tevredenheid uitgevoerd. Wij hanteren hiervoor een min of meer vast format wat aansluit op de praktijk en gebruikers wensen. E.e.a. kan snel aan bijvoorbeeld Corsa gekoppeld worden.

Voor meer info kan je mij bellen.

Groeten ,

Ronald Elzenaar, Dimconsult

@Jean-Luc, elke gemeente heeft dergelijke WOB verzoeken gehad en helaas is de directeur  van de BV ook lid geworden van BREED, Matthijs Bouten.

Overigens zijn het natuurlijk geen WOB verzoek en de vraag is of  er echt of de BV !!! met winstoogmerk gemeenten gaat vervolgen.

@Andre, als je naar "subsidies" (lees financiele haalbaarheid) zoekt kun je moet je eens contact opnemen met www.digiwerkt.nl zij hebben o.a. Hardenberg en Meppel en nog enkele gemeenten voort geholpen.

 

mag ik vaststellen dat na ruim 3 weken geen enkel plan van aanpak, offerte of investeringsplan is gedeeld op het breednetwerk, dat er 1 concrete suggestie (Westland anonimiseren/architecten copyright), 1 vraag is gesteld over subsidie die met een verwijzing naar een (advies)buro is verwezen en 1 werkwijze het werken met uitkeringsgerechtigden en enkele commerciele buro reacties.

Is (nog) niet wat mijn vraag voor de gemeente Texel beoogde, namelijk ik had een tsunami aan uitgewerkte plannen en bijlagen verwacht waaruit gemakkelijk een voorbeeldplan, prijsindicatie en werkwijze te destilleren was. Mag ik deelnemers aan het breednetwerk nog een keer vragen te reageren op de vraag?

Huh? Wablief? Commerciële partijen die hier op BREED schaamteloos reclame zitten te maken voor hun diensten i.p.v. kennis en ervaring te delen? Waar zijn ze? Ik sla ze neer met mijn Admin-staf!

De richtlijnen hiervoor staan hier. Jean-Luc, als je inderdaad bereid bent om je plannen te delen, dan wil ik je uitnodigen om dat hier op BREED te doen. Misschien zijn er anderen die - stilletjes starend vanuit een verlegen hoekje - er ook bij gebaat zijn.

Nee, daar haalt zelfs mijn machtige Admin-staf niets tegen uit.

Desalniettemin staat André's vraag nog open (back on topic). Wie heeft er (project-)plannen o.i.d. voor het digitaliseren van bouwvergunningen in de kast liggen, die hij/zij wilt delen? Zo hoeft André niet zijn eigen wielen uit te vinden.

Jouw vragen heb ik ook.

Dag André, ik ben im / projectleider in de gemeente Leiden en ik ben als projectleider verantwoordelijk voor de digtitalisering van de Leidse bouwarchieven - ongeveer 1 km1. Op het moment werk ik aan het projectplan, en wat mij betreft kunnen daarbij bij elkaar 'afkijken'. Ervaringen van anderen gebruik ik graag!

Ik stel voor dat we ons niet laten ontmoedigen om kennis te delen als er af en toe een leverancier toehapt ;)

That's all in the game.

@admin: is het niet mogelijk om een extra laagje autorisatie aan te brengen als het gaat om het delen van documenten / informatie die commerciëel vertrouwelijk is?

@Dick Helaas kan ik geen extra autorisatie-laag aanbrengen. Een document staat online of niet. Misschien kun je de commerciëel gevoelige informatie onleesbaar maken?

In dit blog heb ik bijvoorbeeld om privacy-redenen het document uitgeprint, de namen doorgestreept en het geheel weer ingescand.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden