"BREED is een netwerk voor kennisuitwisseling, discussie en best practices
op gebied van (D)IV, Records Management en Informatie Management. "

 

Zo luidt de doelstelling die op de homepage van dit platform prijkt. Iedereen is hier welkom om kennis en ervaring te delen met anderen. Delen, dat is brengen én halen. En dat gaat goed! Iedere organisatie is bezig met het oplossen van problemen. Door hier op BREED (en op andere fora) over elkaars problemen te praten, zijn wij allemaal beter in staat om onze eigen problemen op te lossen.

 

Wat mij betreft is iedereen hier welkom:  DIV'ers (oud en nieuw), Archivarissen, ICT'ers, IM'ers, consultants, software-leveranciers, gebruikers van systemen, journalisten, KCC-medewerkers, managers, goeroes, et cetera. Kom binnen! Kom binnen!

 

Ik wil er graag, samen met de andere redactie-leden, voor zorgen dat BREED een uitnodigende plek blijft om met elkaar het gesprek aan te gaan. Nu zie ik dat de laatste tijd steeds meer acquisitie plaats vindt op BREED. Acquisitie, daarmee bedoel ik het (commercieel) binnenhalen van klanten: "Mijn bedrijf is gespecialiseerd in het oplossen van dit soort problemen! Bel of mail mij, dan kijken we samen hoe wij jullie kunnen helpen!"

 

Ik wil jullie vragen om hier enigszins terughoudend in te zijn. Als het zo nu en dan voorkomt, dan is dat niet erg. Ik wil echter voorkomen dat door de "advertenties" de leden van BREED afhaken. Het valt nu nog mee, maar ik zie wel een groei in "advertenties" en ik wil wildgroei voorkomen. Vandaar dit appèl.

 

Verder zijn de mensen uit de commerciële hoek van harte welkom om ook hun kennis en ervaring hier te delen. Juist jullie zijn in staat om over de organisatie-grenzen heen te kijken, omdat jullie bij zo veel organisaties in de keuken mogen kijken. Jullie inhoudelijke kennis wordt hier op BREED zeer gewaardeerd!

 

Een tip: Laat in je inhoudelijke reacties zien dat je kennis van zaken hebt. Vertoon je expertise en potentiële klanten zullen aan jou denken als ze tegen een probleem aanlopen. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: je hebt inhoudelijk bijgedragen aan de discussie (misschien zelfs iemand geholpen) en je wint aan naamsbekendheid en aanzien.

 

Ik hoop dat de strekking van mijn verhaal duidelijk is. Mochten er vragen zijn, stel ze gerust. Of nog beter: discussieer over informatiebeheer! ;-)

 

Weergaven: 213

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Bas de Groot op 2 Juli 2011 op 13.54

Dag Marco,

ik voel me vooralsnog niet persoonlijk aangesproken, dus helemaal mee eens! ;-)

Reactie van Frieke H op 23 Juni 2011 op 20.01

Prima oproep en ik sta er helemaal achter.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden