Wouter Verdaas
  • Man
  • Etten-Leur
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Wouter Verdaas

  • Femke Mooijekind
  • Roland van Abel
  • MGroels

Discussies van Wouter Verdaas

Automatische incasso

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wouter Verdaas 6 Mei. 5 Antwoorden

Hoi allemaal,In de selectielijst van 2017 vielen automatische incasso onder categorie 19.1.1. Deze waren daarmee 7 jaar na afhandeling te vernietigen.In de selectielijst van 2020 vallen deze nu onder…Doorgaan

 

De pagina van Wouter Verdaas

Recente activiteiten

Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie Kwaliteitscentrale VRI van Wouter Verdaas in de groep Waardering en Selectie
"Dank voor je snelle reactie Kees-Jan!"
11 Aug
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Kwaliteitscentrale VRI van Wouter Verdaas in de groep Waardering en Selectie
"Hallo Wouter, het ligt eraan of de evaluaties ook in het programma worden opgeslagen of ergens anders. Als dat in het systeem zit, kan je ook kiezen voor 4.1 (V 10 jaar). 19.1 zou gelden voor alle andere gevallen. Eventueel kan je verwijzen naar…"
11 Aug
Wouter Verdaas heeft een discussie toegevoegd aan de groep Waardering en Selectie
Miniatuur

Kwaliteitscentrale VRI

Bij mijn gemeente gaan ze de applicatie Kwaliteitcentrale vervangen.De Kwaliteitscentrale is een programma voor welke inzicht verschaft in vele soorten (statistische) data. Met de Kwaliteitscentrale is het mogelijk om verkeersregelingen te evalueren, inzicht te verschaffen in verwerkte , defecten van op te sporen, lichtbeelden bij ongevallen op te sporen, en nog veel meer.De Kwaliteitscentrale is een hulpmiddel om de historie van verkeersregelingen te bekijken. De kwaliteitscentrale wordt bij…See More
11 Aug
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Blog van Eric Burger: Office 365 governance: centraal vs decentraal moesten staan in zorg en andere dienstverlening. Tenzij naasten of jijzelf waren getroffen. Vragen over veiligheid, governance en recordsmanagement, waarvoor we liever meer tijd…"
21 Jul
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Dit debat werd onlangs gehouden, blijft een en ander te weinig concreet? waar we in ons vakgebied ook best last van hebben, is dat we op centraal niveau niet echt ondersteund worden. VNG Realisatie richt zich vooral op ICT.…"
3 Jul
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie Procedure digitale vernietiging van Richard Wernars
"Hoi Richard, hier zullen ongetwijfeld TSA's bij zitten waarbij gegevens automatisch worden vernietigd. Deze zou je op een doorlopende machtiging van vernietiging kunnen zetten, net zoals een aantal zaaktypen uit je zaaksysteem. Wanneer je de…"
3 Jul
Jan van Bon heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Wouter - dat klopt helemaal. Zaakgericht werken is op zich niet zo'n rare gedachte vanuit het streven naar standaardisatie, maar het probleem is dat er geen eenvoudige architectuur onder ligt. Dat maakt het in de praktijk erg complex en soms…"
3 Jul
Wouter Verdaas heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Ik ben het helemaal met jullie eens. De selectielijst zoals deze nu bestaat is hier niet geschikt voor. Ook merk ik dit in de dagelijkse praktijk. Bij het adviseren over de inrichting van nieuwe applicaties moet ik creatief zijn met het…"
3 Jul
Jean-Luc Rouvroye heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Dit is wel herkenbaar. Bij mijn gemeente wordt sinds een tijdje opgave gericht gewerkt, waarbij meerdere teams en disciplines aan één opgave werken (bijvoorbeeld armoedevrij). Het model DSP heeft daar niet echt een antwoord op, of je…"
2 Jul
Jan van Bon heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"je bent niet de enige die het gevoel heeft dat ie de grip op de informatievoorziening aan het verliezen is... Maar dat is best te verhelpen.In de eerste plaats moet je daarvoor een eind maken aan de overmatige complexiteit van de hele…"
1 Jul
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Van binnen naar buiten van Wouter Verdaas
"Mooie blog Wouter en ook goed dat je dat aan de orde stelt. De nieuwe manier van werken gaat vooral spelen bij de nieuwe Omgevingswet en dan vooral het BIM model. Informeel heb ik begrepen dat ook onze gemeente dit model wil gaan gebruiken in…"
1 Jul
Wouter Verdaas posted a blog post

Van binnen naar buiten

Veel gemeenten zijn bezig om 'buiten naar binnen' te halen en van binnen naar buiten te gaan. De ambtenaar moet veel meer de straat op. Hij/zij moet veel meer op de regiestoel gaan zitten en meer verantwoordelijkheid aan de burger geven. De maatschappij moet meer in de lead komen zoals wel eens wordt gezegd. Een voorbeeld is de aanpak van het…See More
1 Jul
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"@Gert: Helaas kan ik je hier niet verder mee helpen. Deze wettelijke onderbouwing ken ik helaas niet. Het SIO van mijnorganisatie heeft recent besloten dat de gebruiksvergunningen blijvend worden bewaard en daarmee af te wijken van de…"
1 Jul
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"Toevallig hebben wij het hier deze maand ook over gehad. Bij ons was er de discussie of een gebruiksvergunning een BAG-document was of niet. We hebben navraag gedaan bij VHIC. VHIC geeft aan: voor zover we hebben kunnen nagaan is een…"
24 Jun
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie Ervaringen gevraagd: tijdige vernietiging mail van Annemarie Zentveld
"Volgens mij bestaat er geen ultieme oplossing voor dit probleem op dit moment. Bij Tilburg gaan we een combinatie opzetten van de oplossing van het Rijk (persoonlijke mailboxen 10 jaar bewaren), het zoveel mogelijk koppelen van functionele…"
4 Jun
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie Zaaktype vraag stellen van Wouter Verdaas in de groep Zaakgericht Werken
"Jaap, dank voor je reactie. Hier kan ik wat mee."
20 Mei

Profielgegevens

About me
Procesbeheerder Recordmanagement bij de gemeente Tilburg
Website
http://nl.linkedin.com/in/wouterverdaas

De blog van Wouter Verdaas

Van binnen naar buiten

Geplaatst op 1 Juli 2020 om 16.30 7 Opmerkingen

Veel gemeenten zijn bezig om 'buiten naar binnen' te halen en van binnen naar buiten te gaan. De ambtenaar moet veel meer de straat op. Hij/zij moet veel meer op de regiestoel gaan zitten en meer verantwoordelijkheid aan de burger geven. De maatschappij moet meer in de lead komen zoals wel eens wordt gezegd. Een voorbeeld is de aanpak van het…

Doorgaan

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 4 Maart 2015 om 10.06 zei MGroels...

Kik'em! Gelijk aangemeld voor allerlei groepen - goed bezig! :)

Op 25 Februari 2015 om 13.09 zei Yvonne Welings...
Beste Wouter,

Welkom bij BREED.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de 3D's, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.

Met vr. groet,

Redactie BREED
 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden