De reis naar M365 van de gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg is druk bezig om de laatste hand te leggen aan de overgang van het werken op netwerkschijven naar het werken in M365.

Gemeente Tilburg is al geruime tijd bezig om over te stappen naar M365. We zijn heel trots dat we vorig jaar hiervoor de OD Kennisaward hebben gewonnen!

De afgelopen periode hebben we veel organisaties digitaal over de vloer gehad om ons verhaal te delen. Ook zijn we naar een aantal organisaties geweest om ons verhaal te vertellen. Daarom delen we op deze plek de presentatie die we daarbij gebruiken.

Mochten er n.a.v. deze presentatie vragen of opmerkingen zijn, laat dat dan gerust weten!

Gemeente%20Tilburg%20-%20M365.pptx

Weergaven: 367

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Wouter Verdaas op 6 Mei 2024 op 13.06

Hoi Johan,

Dank voor je reactie. We hebben de bewaartermijnen inderdaad ingeregeld via Purview.

Gr. Wouter

Reactie van Johan Boomsma op 6 Mei 2024 op 10.29

Hoi Wouter,

Bedankt voor het delen van dit bestand. Het is een interessant en helder overzicht over hoe de gemeente Tilburg informatiebeheer en - beveiliging toepast binnen het MS 365 platform. Er is duidelijk goed over nagedacht en er is bovendien betrokkenheid vanuit het college met het besluit over de emailbewaring.Het laat zien dat je de tijd moet nemen voor een goede invoering hiervan. Tijd die de meeste organisaties zichzelf niet gunnen, want over een nacht ijs gaan betekend dat je op een later tijdstip moet herstellen of opnieuw beginnen.

Ik ben wel benieuwd op welke wijze er bij de gemeente Tilburg automatisch bewaartermijnen worden toegekend, gaat dit via Purview of via een andere applicatie?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden