Hans Mannaert
  • Man
  • Beverwijk
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Hans Mannaert

  • Sybolt van der Schoot
 

De pagina van Hans Mannaert

Recente activiteiten

Hans Mannaert heeft een evenement geplaatst
Miniatuur

Twents / Drents Digitaal Archief in Raadszaal Gemeentehuis Dinkelland

April 23 2024 vanaf 10.00 to 14.00
In samenwerking met klanten organiseren wij regionale sessies rond digitale duurzaamheid met vooral de aandacht voor de praktijk. Op 23 april aanstaande doen wij dat in samenwerking met Noaberkracht in het gemeentehuis van Dinkelland te Denekamp.Aanmelding via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-twents-drents-digitaal-archief-863584814427See More
29 Mrt
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie opslag openbare documenten van Arnold Dik
"Beste Marc, wij bieden zo'n platform via ons pre-depot. Waarbij informatie duurzaam wordt opgeslagen en beschikbaar kan worden gesteld. Zijn ook aangesloten bij de pilot van KOOP voor aansluiting bij de WOO -index. Mocht je meer willen weten…"
28 Mrt
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie knelpunt: nog geen koppeling Rx.Mission en JOIN zaaksysteem van Lydia Knijf
"Beste Lydia, Wellicht biedt ons pre-depot uitkomst. Meer en meer klanten (gemeenten/waterschappen) gebruiken ons pre-depot voor het veiligstellen van te archiveren informatie die nog niet hoeft te worden overgebracht. Daarnaast ondersteunen wij…"
29 Feb
Hans Mannaert neemt deel aan het evenement van Ingrid Kee
Miniatuur

Webinar Introductie Woo-portaal 8 februari 2024 in Online event

Februari 8 2024 vanaf 10.00 to 11.00
Samen met de Woo-coördinatoren van onze klanten (gemeenten en waterschap) ontwikkelt DiVault een Woo-portaal. Dit portaal sluit aan op de Woo-index en binnen dit portaal worden niet alleen de verzoeken/ gevraagde informatie makkelijk toegankelijk gemaakt maar is ook duurzame bewaring via het pre-depot geborgd en is de eventuele vernietiging van informatie-objecten op de…See More
21 Dec 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie opslag openbare documenten van Arnold Dik
"Reactie van onze CTO: Beiden zijn mogelijk. De  gepubliceerde zou je dan als blijvend te bewaren kunnen registreren. De originelen zouden dan met bewaartermijn kunnen worden geregistreerd. Maar het blijft inderdaad een ingewikkelde materie…"
28 Jun 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie opslag openbare documenten van Arnold Dik
"Beste Arnold, wij zijn, samen met meerdere klanten, gestart met de ontwikkeling van een WOO portaal om vanuit ons pre/e-depot informatie te publiceren. Wij zien ook dat het groeiend aantal klanten dat ons platform (ook) gebruikt voor "nog niet…"
27 Jun 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Woo-tooling, heeft jouw gemeente al een keuze gemaakt? van Yvonne Welings
"Wij maken inderdaad gebruik van enterprise search maar die is geïntegreerd in onze oplossing."
23 Feb 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Woo-tooling, heeft jouw gemeente al een keuze gemaakt? van Yvonne Welings
"Yvonne, wij zijn nu drukdoende, samen met een aantal WOO coördinatoren van onze klanten, om vanuit ons (pr)e-depot te gaan publiceren ihkv de WOO. Hiermee wordt niet alleen publicatie geregeld maar ook het duurzaam vastleggen van de…"
23 Feb 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Goed om te weten dat er meer applicaties zijn die deze functie bieden. Let wel het zijn applicaties met verschillende uitgangspunten en doelen. Klanten hebben dus een keuze uit meerdere opties en het is goed om de eigen wensen en mogelijkheden van…"
22 Feb 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Geinventariseerde papieren bouwvergunningen opslaan in zaaksysteem/dms van Jolanda Hof
"Beste Ruud en Jolanda, Wij hebben de gemeente Breda ondersteunt bij het uiteindelijk opnemen en beschikbaar stellen van de bouwdossiers via ons e-depot. Dat doen wij inmiddels voor veel andere gemeenten (45) die verantwoordelijk zijn voor hun eigen…"
20 Feb 2023
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Vernietigen uit applicaties van Ivo Bouwman
"Wij bieden de mogelijkheid om te vernietigen binnen ons e-depot/pre-depot platform. Ook zijn wij hier over in gesprek met bronsysteemleveranciers zoals Centric. Het biedt de mogelijkheid aan gemeenten/waterschappen om, voor die informatie die is…"
20 Feb 2023
Hans Mannaert heeft een evenement geplaatst
Miniatuur

DiVault open dag: e-depot in de praktijk in BIT MeetMe

Oktober 11 2022 vanaf 0.00 to 17.00
DiVault organiseert elk jaar een open dag waarin wij vooral klanten aan het woord laten om hun ervaringen te delen.See More
30 Aug 2022
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie My Lex Legacy handig of niet van Jan-Willem Princen
"Belangrijk is dat My-Lex alleen een zoekomgeving betreft en in principe niets met de data zelf doet. Bij My-Lex Legacy wordt de data bij de opdrachtgever opgeslagen. Met My-Lex kan ook ons E-depot bevraagd worden echter aangezien wij ook een…"
7 Mrt 2022
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Archiveringsfunctie Centric Leefomgeving ? van Yvonne Welings
"Justin, helder. Vernietiging is ook mogelijk binnen het E-depot. Was trouwens 1 van de harde eisen van Delft. Ons E-depot wordt daarom ook steeds meer ingezet als RMA en is als dusdanig ook in te zetten als zelfstandige omgeving gekoppeld aan het…"
7 Mrt 2022
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie My Lex Legacy handig of niet van Jan-Willem Princen
"My-Lex Legacy is een oplossing om data uit oude SW omgeving toegankelijk te houden. Inmiddels bieden wij met het E-depot een zeer goed/beter alternatief met als sterke meerwaarde: - Informatie wordt opgeschoond/aangevuld ism opdrachtgever alvorens…"
7 Mrt 2022
Hans Mannaert heeft gereageerd op discussie Archiveringsfunctie Centric Leefomgeving ? van Yvonne Welings
"Beste Justin, heel mooi maar Corsa is/heeft geen duurzame archief bewaaromgeving. Jullie zijn, via het gemeentearchief Delft, al klant van ons dus ik zal jullie op de hoogte houden van onze ontwikkelingen met Centric."
7 Mrt 2022

Profielgegevens

About me
Mede oprichter DiVault. Digitale bewaarplaats, E-depot, Digitale archiefdienst.
Website
http://www.divault.com

Het e-depot is zeer actueel. Helaas merk ik dat er te vaak gedacht wordt dat het voldoende is om (technisch) aan te sluiten aan een e-depot voorziening. Dit is onvoldoende en eigenlijk pas het sluitstuk van het herinrichten van de informatieketen. Het implementeren van het e-depot zorgt voor een herdefinitie van de informatiearchitectuur binnen de overheid. Dat kan je als erfgoedinstelling niet alleen, dat moet in nauwe samenwerking met de archiefvormer: gemeente en waterschap. Een ideale kans voor de archiefbeheerder om zijn kennis en vaardigheden te etaleren en zijn verantwoordelijkheid te verbreden. Het is inspirerend om deze trajecten te begeleiden.

Video's van Hans Mannaert

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

De blog van Hans Mannaert

Kennisbijeenkomst E-depot voor de Achterhoek 16 feb as

Geplaatst op 27 Januari 2016 om 22.06 0 Opmerkingen

Het Regionaal Archief Zutphen en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers presenteren de resultaten van de pilot E-depot voor de Achterhoek op 16 februari as. Bijzondere van dit succesvolle project was de intensieve samenwerking tussen medewerkers van archiefvormers (Gemeente Doetinchem, Gemeente Lochem en Waterschap Rijn en IJssel), Archiefbeheerders (beide erfgoedinstellingen) en leverancier (DiVault).

Het project en de kennisbijeenkomst wordt ondersteunt door Archief 2020.…

Doorgaan

Prikbord

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden