Zijn er voorbeelden van gemeenten met een machtiging substitutie voor het Bestuurlijke Besluitvormingsproces?

Griffie gemeente Rotterdam is op zoek naar gemeenten die met succes vervanging van het papieren Bestuurlijke Besluitvormingsproces naar digitaal archief hebben afgerond of hier mee zijn gestart/ver zijn. We willen over een aantal maanden een expertmeeting organiseren waar voorbeelden/deelnemers uit den lande langkomen/kunnen worden uitgenodigd.

Wie heeft er een goed voorbeeld om te kunnen presenteren of weet iemand die goed kan vertellen over zijn/haar proces? Dat mag ook een deel van het proces zijn, zoals scaninrichting, of over een ander werkproces gaan waarvoor substitutie is verkregen. Alles is nog mogelijk. Ik kom graag met u/hen in contact.

Weergaven: 1025

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Jose,

Ik ben 14 mei in in Rotterdam, bij het gemeentearchief Rotterdam..

Als je al op voorhand iets wilt weten in deze materie neem dan even contact op.

mvrgr

Henk

Dag José,

Vanuit de gemeente Breda zijn een collega en ik geinteresseerd om mee te doen aan de themabijeenkomst.

met vriendelijke groet,

Jaap Reedijk
 
José van Kasteel zei:

Dank je Jean-Luc,

Helder standpunt. Wij hebben onlangs collegeondersteuning meegekregen om in één Corsa te gaan werken (enkelvoudige invoer) en wij koppelen naar Notudoc voor publicatie in notubox (papierloos) en het Ris. Het wordt tijd om na te gaan denken over het uitfaseren van papieren archieven. Maar daar komt heel wat bij kijken, vandaar mijn deelname aan deze site. Ik ben zelf geen informatiedeskundige en onze DIV is klein, dus leren wij graag van overheden die ons voor zijn gegaan. Het is zeker een wens om met digitale handtekening te gaan werken en de applicaties zijn er. Do's en don'ts, en het vele voorbereidend (businesscase), beschrijvend werk en de keuze voor een kwaliteitssysteem daar laten we ons graag in raden en we willen beginnen met een themabijeenkomst waar experts ons meenemen in hun proces. Vanuit de praktijk en minder vanuit de kaders die soms heel ontoegankelijk zijn. Tips over de juiste overheden/personen zijn welkom

 

Beste José,

Van tijd tot tijd geef ik workshops over dit thema. onlangs nog voor het regionaal archief Tilburg. Ook begeleid ik gemeenten bij de genoemde transitie van papier naar digitaal.

wellicht dat ik iets kan presenteren tijdens die expert meeting. de powerpoint die ik bij Tilburg gebruikte kun je hier vinden: https://www.slideshare.net/oosterom/ambtenaar-20-vervanging-en-het-...

Met vriendelijke groet

Leon van Oosterom

www.elveo.nl

Ik begrijp uit je reactie dat in Rotterdam het dualisme in het archief is doorgevoerd. Wellicht biedt het bestuurlijk besluitvormingsproces College Rotterdam je aanknopingspunten en kun je deskundigheid van je collega's daar 'inhuren'.

Zie deze link.

Wij hebben bewust geen onderscheid gemaakt tussen het archief van College en Raad en ik weet niet hoe bijzonder wij daarin zijn.   

Het collegedeel van het bestuurlijk besluitvormingsproces verloopt hier volledig digitaal, inclusief digitale ondertekening van uitgaande brieven die uit dit proces voortvloeien. We gebruiken hiervoor MyCORSA. Het griffiedeel wordt op dit moment uitgewerkt. Wanner je interesse hebt, kun je altijd contact met mij opnemen.

De gemeente Beek zegt het voor elkaar te hebben gekregen in dit filmpje met hulp van BCT
http://www.breednetwerk.nl/video/grip-op-het-bestuurlijke-besluitvo...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden