Binnen de gemeente Noordwijk is team DIV bezig om een ontwikkeling door te maken van medewerker registratie naar adviseur/informatiespecialist.

Er moeten heel wat stappen gezet worden om alle collega's mee te krijgen in dit traject. Sommige collega's zullen het moeilijk krijgen en wij willen iedereen mee nemen in dit traject. 

Ik ben op zoek naar DIV afdelingen die hier al ervaring mee hebben.

Hoe hebben jullie dit aangepakt en welke organisatie heeft jullie begeleid in dit traject.

Weergaven: 236

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Een paar jaar geleden heeft de gemeente Tilburg een soortgelijk traject gevolgd en hiervoor GO ingeschakeld. Irmgard van Himbergen heeft hierover geschreven in het OD. Als nieuw aandachtspunt wil ik je ook datagovernance meegeven, wat is/wordt de rol van DIV ? 

Volgens mij loopt er een dergelijk traject bij de Nationale Politie. Adriaan Hondelink is daar als adviseur vanuit Content Strategy bij betrokken en kan je misschien meer vertellen.

Zelf heb ik al meerdere organisaties in dit traject begeleid. Ik begin altijd met het opstellen van een verbeterplan waarin de huidige en de gewenste situatie beschreven wordt. Met dit verbeterplan als basis gaan we dan aan de slag. Naast mij zijn er bij Doxis verschillende collega's die hier (ruime) ervaring mee hebben. 

'wij willen iedereen meekrijgen in dit traject'

Wat houdt je tegen om verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf te beleggen?

Zodat je de mensen die echt willen beloont en zelf niet degene bent die hard aan het werk is?

Hartelijke groet, Jeannette

In navolging van Jeannette over 'wij willen iedereen meekrijgen in dit traject'. Heb ook het besef dat er ruimte moet zijn dat niet iedereen mee kán. Van 'medewerker registratie naar informatiespecialist' kan een wereld van verschil zijn (ligt uiteraard aan je ambities en de organisatie waar je werkt). Ik heb gemerkt dat dit ook een onzekere situatie kan zijn. Laat het het gesprek hiervoor open zijn en luister naar de medewerkers. Luister vooral ook wat ze niet zeggen. Je mag me best een keer hierover contacteren Vera. Stuur maar een e-mailtje als je wilt: nadia.favie@sittard-geleen.nl

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden