Vera Korte
  • Vrouw
  • Noordwijk
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

Discussies van Vera Korte

Op weg naar informatiespecialist 3.0

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Lourens op donderdag. 6 Antwoorden

Binnen de gemeente Noordwijk is team DIV bezig om een ontwikkeling door te maken van medewerker registratie naar adviseur/informatiespecialist.Er moeten heel wat stappen gezet worden om alle…Doorgaan

Ervaringen met ValidSign

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 20 Jul. 13 Antwoorden

De gemeente Noordwijk heeft versneld de digitale handtekening ingevoerd. Wij maken gebruik van ValidSign.Ik ben benieuwd welke gemeenten ook gebruik maken van ValidSign en wat jullie ervaringen zijn.Doorgaan

 

De pagina van Vera Korte

Recente activiteiten

Lourens heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"In navolging van Nadia en Jeanette, m.i. moet het belang van de overstap duidelijk worden uitgelegd en onderbouwd. 'Dit is waar we naartoe gaan'. Mensen die hun twijfels hebben moeten dit in vertrouwen kunnen vertellen. Het kan heel goed…"
Donderdag
Nadia Favié-Slaar heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"In navolging van Jeannette over 'wij willen iedereen meekrijgen in dit traject'. Heb ook het besef dat er ruimte moet zijn dat niet iedereen mee kán. Van 'medewerker registratie naar informatiespecialist' kan een wereld…"
3 Aug
Jeannette van Waardenberg heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"'wij willen iedereen meekrijgen in dit traject' Wat houdt je tegen om verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf te beleggen? Zodat je de mensen die echt willen beloont en zelf niet degene bent die hard aan het werk is? Hartelijke groet,…"
3 Aug
Jan Huiskes heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"Zelf heb ik al meerdere organisaties in dit traject begeleid. Ik begin altijd met het opstellen van een verbeterplan waarin de huidige en de gewenste situatie beschreven wordt. Met dit verbeterplan als basis gaan we dan aan de slag. Naast mij zijn…"
1 Aug
Wout van der Reijden heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"Volgens mij loopt er een dergelijk traject bij de Nationale Politie. Adriaan Hondelink is daar als adviseur vanuit Content Strategy bij betrokken en kan je misschien meer vertellen."
31 Jul
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Op weg naar informatiespecialist 3.0 van Vera Korte
"Een paar jaar geleden heeft de gemeente Tilburg een soortgelijk traject gevolgd en hiervoor GO ingeschakeld. Irmgard van Himbergen heeft hierover geschreven in het OD. Als nieuw aandachtspunt wil ik je ook datagovernance meegeven, wat is/wordt de…"
30 Jul
Vera Korte heeft een discussie geplaatst

Op weg naar informatiespecialist 3.0

Binnen de gemeente Noordwijk is team DIV bezig om een ontwikkeling door te maken van medewerker registratie naar adviseur/informatiespecialist.Er moeten heel wat stappen gezet worden om alle collega's mee te krijgen in dit traject. Sommige collega's zullen het moeilijk krijgen en wij willen iedereen mee nemen in dit traject. Ik ben op zoek naar DIV afdelingen die hier al ervaring mee hebben.Hoe hebben jullie dit aangepakt en welke organisatie heeft jullie begeleid in dit traject.See More
30 Jul
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"In de nieuwe versie van Exxellence 8.1 zit een mogelijkheid van de digitale handtekening (ValidSign). Mogelijk kan dit interview je nog wat info bieden:…"
20 Jul
Jolanda Hof heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"@Karel: Hebben jullie de inwoners gevraagd of ze een antwoord via de mail terug wilden of per post? Ik kan me voorstellen dat veel inwoners niet zitten te wachten op een mail via sms authenticatie of Cryptshare (wordt bij ons gebruikt)"
15 Jun
Jaap de Jonge heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"@Karel: OK dank voor je reactie. Ik hoop dat dat juridisch ook stand houdt. Ik heb het niet zelf gecheckt, maar ik zag al voor me dat je daar persé DigiD of iDin oid op zou moeten zetten... Jaap"
9 Jun
Karel Baas heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"Via SMS authenticatie. De inwoner krijgt dus een email met het verzoek te ondertekenen, maar kan dat alleen als het telefoonnummer ook klopt. Onze 'angst' is uiteraard dat de gegevens van een inwoner bij de verkeerde persoon terecht kan…"
9 Jun
Jaap de Jonge heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"@Karel: hoe willen jullie authenticatie door inwoners gaan doen?"
9 Jun
Karel Baas heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"Bij Nieuwegein zijn we ook net gestart met een pilot. We zijn nu nog aan het oefenen met het gebruik en de manier waarop ondersteuning gegeven kan worden. We richten ons in de pilot op Toezicht, handhaving, WMO en Jeugd. Hiermee hebben we een breed…"
9 Jun
Jaap de Jonge heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"@arco: fysiek stempelen is iets van de 'oude' papieren wereld. Wat is het nut er van? Als je als ambtenaar zelf print: waarom niet de verzenddatum één of twee dagen postdateren en digitaal in de bron vastleggen (in document…"
15 Mei
Arco Vuik heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"Goedemorgen, Gemeente Gouda maakt ook gebruik van ValidSign. Hierbij wat ervaringen en een vraag: We zijn heel benieuwd naar de processen waar jullie e-ondertekening inzetten. Het kan heel mooi in geheel digitale processen: beschikkingen…"
8 Mei
Leon Maas heeft gereageerd op discussie Ervaringen met ValidSign van Vera Korte
"Hoi, We werken al een tijdje met Valid Sign in een pilot, gekoppeld aan het DMS/zaaksysteem. Op zich hebben we goede ervaringen en we gaan het nu verder uitrollen, hetgeen nu een beetje gehinderd wordt door Corona. Indien je Valid Sign gekoppeld…"
7 Mei

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 11 September 2019 om 10.44 zei Yvonne Welings...

Beste Vera,

Welkom op Breed. Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, archieftoezicht, privacy en security, data en archivering, kwaliteitsgroep informatie management, opleidingen, vacatures, Zaakgericht werken, de nieuwe Omgevingswet 2021, waardering en selectie en open data.


Een keer per maand ontvang je onze nieuwsbrief.


Met vriendelijke groet,

 

Redactie BREED

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden