Welk zaaktype wordt gebruikt voor verklaringen van onderzoek?

Dit zijn verklaringen van het IND over de echtheid van documenten die bij de gemeente worden aangeleverd. Uiteindelijk worden deze verklaringen bij de brondocumenten in de BRP bewaard.

Wat is de bewaartermijn voor deze verklaringen van onderzoek en welk zaaktype wordt hiervoor gebruikt? Zelf kwam ik op de volgende procesnummers van de I-navigator: B1165 B1762 of B1751.

Ik hoor het graag!

Groet,

Johan Boomsma

Weergaven: 184

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

klopt het is bijlage 6 van de Wet BRP

https://www.navigator.nl/document/openCitation/%20id68fea5e8b37e417...

Over het algemeen bewaar je de originelen en zonder je die uit van vervanging. 

Hoi Johan,

Hier lopen, mijns inziens, vaak twee werkprocessen door elkaar. Een vreemdeling (dat is geloof ik de officiële term) wil zich voor het eerst inschrijven. Dan ben je bezig met het werkproces BRP inschrijving (B0323). Bij dit proces moet de vreemdeling of brondocumenten inleveren of een verklaring van ede afleggen. Mocht een vreemdeling bijvoorbeeld een geboortakte kunnen tonen dan zou eigenlijk het werkproces Brondocumenten beoordelen (B1165) gestart worden. Maar dit vaak gaat het in dezelfde zaak van het werkproces BRP inschrijving.

@Yvonne: mijn gemeente geeft originele brondocumenten, mits ze niet naar de IND hoeven/moeten, altijd terug aan de vreemdeling/burger. Er wordt dan een kopie van gemaakt die voorzien wordt van een stempel en handtekening ter borging. :)

@Jan-Jaap, nog nooit geen problemen gehad met het aantonen van authenticiteit? 

@Yvonne en Jan-Jaap,

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik denk dat ik er dan voor kies om ze onder het werkproces Brondocumenten beoordelen (B1165) te archiveren. Dan wordt ook de bewaartermijn van 110 jaar gewaarborgd.

Groet,

Johan

Hoi Yvonne,

Nee. Ik heb er nog even navraag over gedaan. En het is de vaste werkwijze van het taakveld. Originele en goedgekeurde documenten gaan altijd terug naar de burgers. Dat ligt zo vast in de werkprocessen.

Gegroet Jan-Jaap

Yvonne Welings zei:

@Jan-Jaap, nog nooit geen problemen gehad met het aantonen van authenticiteit? 

Dank, Jan-Jaap

Antwoorden op discussie

RSS

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden