Misschien vreemde vraag maar toch. Van de griffie kwam de vraag, Het is duidelijk dat de videotulen van de raad moeten worden bewaard. Wat als de raads- en commissievergaderingen alleen live worden uitgezonden en niet worden vastgelegd c.q opgeslagen. Hoe zit het dan met de regelgeving? Moet je deze alsnog bewaren?

Weergaven: 198

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ja, dat moet. Kan je de MP4's niet opslaan?

Hoi Marc,

Als ik mij niet vergis mag/moet de raad zelf bepalen hoe ze hun verslaglegging doet. Zijn het uitgeschreven verslagen of zijn het de videotulen. Dit leggen ze volgens mij vast in het regelement van orde.

Als de raad heeft vastgelegt dat de videotulen het verslag van de vergadering is dan moet je dat natuurlijk wel kunnen archiveren danwel terug kunnen kijken.

Gegroet Jan-Jaap

Volgens mij geldt vanaf 2020 altijd de bewaarplicht: http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/videotulen-en-de-gemeenteli...

De vraag "moet het" is al aan de orde geweest. De vraag of het echt om videotulen gaat, is gezien jouw vraag niet aan de orde. Voor de hoe-vraag kun je o.a. kijken bij https://stadsarchief.rotterdam.nl/diensten/e-depot/bestandsformaten...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden