Als één van de beheerders van dit platform, kwam ik er eind december achter dat NING - het platform waarop BREED gebouwd is - ook diverse export-mogelijkheden heeft. Dat is leuk, want zo kan ik het een en ander in Excel zetten, de data verrijken en er sommetjes en grafiekjes op los laten. Bij deze deel ik een aantal van deze cijfers en grafieken.

 

 

Activiteiten op BREED

 

Laat ik gelijk beginnen met wat ik niet kon. Ik kon wel alle content van BREED exporteren, maar niet in een format dat Excel ook aankan. Desalniettemin was ik nieuwsgierig en heb ik handmatig een aantal zaken over 2011 geteld:

 • In 2011 zijn er 55 blogs geschreven en zijn er 133 discussies gevoerd,
 • Er hebben 19 personen geblogd en 59 personen hebben minstens één discussie geïnitieerd,
 • 14 van de 133 discussies vonden plaats in de groepen,
 • Er is 205 (gem. 3,7) keer op een blog gereageerd en 975 (gem. 7,3) keer op een discussie
 • De 'queen of sharing' op BREED is Yvonne Welings met 22 blogs en 31 geïnitieerde discussies,

 

De blogs met de meeste reacties waren:

 1. OPFOKLIJST (1) door Max Beekhuis (14 reacties)

 2. Even bashen: Beleidsregel vervanging (Noord-Brabant) door mij (14 reacties)

 3. Pilot Papierloos vergaderen gemeenteraad Tilburg door Yvonne Welings (13 reacties)

 

De discussies met de meeste reacties waren:

 1. Fotonegatieven... een archief? geïnitieerd door Chris Bellekom (70 reacties)

 2. Elektronische handtekening geïnitieerd door Rob Haans (42 reacties)

 3. Call to arms! Wie wil de archivering op Pleio regelen? geïnitieerd door mij (29 reacties)

 

Overigens zegt aantal uiteraard niets over (de kwaliteit van) de inhoud, maar het zijn leuke weetjes.

 

Tot slot kon ik zien dat er in de tweede helft van het jaar meer geblogd werd (zie hiernaast). Bij de discussies kon ik helaas niet (eenvoudig) aan deze gegevens komen.

 

Naar video's en evenementen heb ik niet gekeken.

 

 

De leden

 

Jullie profielen kon ik wel exporteren naar Excel. Wees gerust, ik zal de gegevens niet doorverkopen! ;-)

 

Wist je dat ongeveer 70 % van de BREED-leden man is? Zo'n 27 % is vrouw en de overige 3 % hebben het geslacht niet ingevuld. De demografie (zie hiernaast) laat zien dat er een grote groep mannen van rond de 50 jaar is. Vergrijst ons vakgebied of trekken jonge DIV'ers niet naar BREED? Wat mij ook opvalt is dat bij de leden rond de dertig de ratio man-vrouw haast 1:1 is.

 

Naast geslacht en leeftijd, heeft menigeen ook een woon- en/of werkplaats ingevuld. Op grond hiervan heb ik het onderstaande kaartje ingevuld. Het wordt gelijk duidelijk dat de roots van BREED in Noord-Brabant liggen. Ook kennen we relatief veel leden in Noord- en Zuid-Holland, maar dat kan uiteraard ook komen door de bevolkingsdichtheid.

 

Ik kon ook zien wie wanneer lid was geworden. Ook dat heb ik in grafiekjes gezet. Het resultaat was opmerkelijk! Sinds de oprichting van BREED - in november 2008 werd oprichter Ton de Looijer zelf lid - is het aantal aanmeldingen met ups en downs rond de 30 gebleven. De groeicurve van BREED in ledenaantal is daarmee geen curve maar een rechte lijn! Ik had wel een bochtje verwacht.

 

 

 

Bezoekersaantallen

 

Ik vermoed dat er bij de leden ook de nodige "slapers" tussen zitten; mensen die wel ooit een account hebben aangemaakt, maar er geen gebruik meer van maken. Om een beter inzicht te krijgen in de bezoekersaantallen van de website, heb ik medio september Google Analytics aangezet. Gemeten vanaf oktober, krijg ik de volgende cijfers.

 

Volgens Google worden wij gemiddeld 1.518,1 keer per week bezocht, waarvan 53,5 % nieuwe bezoekers. Laat ik zeggen dat een "vaste klant" ons in die drie maanden minstens 15 keer bezocht heeft. Zo'n 17,3 % van de bezoeken is het 15e bezoek of hoger. Dat zou betekenen dat wij per week gemiddeld 262,6 keer bezocht worden door onze "vaste klanten". Ik ben onder de indruk!

 

Overigens zou ik ook wel willen weten om hoeveel "vaste klanten" het hier gaat. Ik heb echter nog niet verzonnen hoe ik dat in kan schatten.

 

Gemiddeld blijft een bezoeker 2:55 minuten op de website hangen en bezoekt daarbij gemiddeld 2,8 pagina's.

 

Zo, dat waren een hoop cijfertjes. Maar wat nu? Vooralsnog doorgaan, luidt mijn credo. Ik wens jullie allemaal een heel fijn 2012 en ik hoop dat we met z'n allen hier kennis blijven delen!

 

Weergaven: 284

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Marco Klerks op 10 Januari 2012 op 13.42

*bloos*

Reactie van Yvonne Welings op 10 Januari 2012 op 12.27

@Joost, onze Marco doet het goed he ? Echt een topper !!!

Reactie van Joost Geraets op 10 Januari 2012 op 12.25

Bedankt voor de mooie uiteenzetting Marco. Ik heb beheerders van Ambtenaar 2.0Archief 2.0 en Bibliotheek 2.0 gevraagd of ze een vergelijkbare blogpost kunnen / willen maken. Misschien vraag ik 't op / aan Politie 2.0 ook nog :-)

Reactie van Yvonne Welings op 6 Januari 2012 op 9.14

Interessant om te lezen hoe BREED het publiek bereikt. We gaan er weer voor in 2012 !!!

Ook leuk om te zien dat BREED, toch een Brabants initiatief, daar nu nog ook de meeste leden heeft, maar nu op kop wordt gevolgd door Zuid-Holland.

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden