Gert Valk
  • Man
  • gemeente Oss
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Gert Valk

  • Migiza Victoriashoop
  • Roel Wagemakers
  • Ruud van Willigen

Discussies van Gert Valk

hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Henk Wassink 27 Jul 2020. 5 Antwoorden

 

De pagina van Gert Valk

Recente activiteiten

Gert Valk heeft gereageerd op discussie Petitie behoud diplomaeis archiefwet van Jan-Jaap Fleurke
"Persoonlijk vind ik wel dat de eis tot het hebben van een diploma op archiefgebied (bijv. SOD-I, SOD-II , VVA) wel aantoont dat de persoon een bepaalde kennis en niveau heeft, maar inderdaad de ervaring die iemand bezit is ook belangrijk. Om die…"
4 Jan
Gert Valk heeft gereageerd op discussie Afsluiten analoge dossiers tijdens digitale overgang van Gerben Weenink
"ik zou voor oplossing 2 kiezen: Een verwijzing maken vanuit het analoge dossier naar de zaak in het DMS en vice versa dat lijkt me het minste werk. Je kunt het analoge dossier verder gewoon na afloop van de hiervoor geldende bewaartermijn…"
9 Jun 2022
Gert Valk heeft gereageerd op discussie Welke selectiegegevens kan ik hanteren voor het proces: SlachtofferInformatieSystematiek (SIS) (GHOR proces) van Nicole Fielmieg
"ik zou graag willen weten wat voor soort slachtoffers je bedoelt hier? is het slachtoffers in zijn algemeenheid of betreft het specifieke slachtoffers? en betreft het analoge stukken of digitale? Ik heb de selectielijst van 2012 voor de analoge…"
23 Sept 2021
Gert Valk heeft gereageerd op discussie Verkiezingen van Ed Vullings
"ik meen dat de uitslag van het hoofdstembureau (proces-verbaal) in ieder geval bewaard dient te blijven , alsmede de aanwijzing van stembureau's. Je zou ook de processen-verbaal van de andere stembureau's kunnen bewaren al is dit niet…"
14 Jul 2021
Gert Valk neemt deel aan het evenement van Désirée Groeneveld Bloemhof

Derde week Grip op Informatie: Extra webinar 'Wijziging van het Archiefbesluit en de Archiefregeling' in Teams Live Event Webinar

April 22 2021 vanaf 13.00 to 14.00
Op donderdag 22 april verzorgt het ministerie van OCW een online toelichting op de wijziging van het Archiefbesluit en de Archiefregeling. In deze bijeenkomst zullen medewerkers van het projectteam ingaan op het proces en de te verwachten wijzigingen van de belangrijkste onderwerpen uit het besluit en de regeling. Deze onderwerpen zijn selectie, duurzame toegankelijkheid, ontheffing van overbrenging en de AVG, naar aanleiding van het advies van de Autoriteit Persoonsgegevens. Sprekers zijn…See More
8 Apr 2021
Gert Valk heeft gereageerd op discussie Vraag: bewaartermijn Back-up van Yvonne Welings
"Als je kijkt naar de bonnetjes-affaire van Teeven zou je kunnen redeneren dat een bewaartermijn van 7 jaar ivm eventuele financiële gevolgen voldoende zou moeten zijn. Ik meen dat bij onze gemeente de mails van wethouders ook  7 jaar…"
9 Dec 2020
Henk Wassink heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"Is een "oude" gebruiksvergunning bij wetswijzigingen niet overgegaan naar een gebruiksmelding? Zie hierover: https://brandveiliggebouw.nu/vragen/item/wat-is-de-status-van-mijn-oude-gebruiksvergunning"
27 Jul 2020
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"@Gert: Helaas kan ik je hier niet verder mee helpen. Deze wettelijke onderbouwing ken ik helaas niet. Het SIO van mijnorganisatie heeft recent besloten dat de gebruiksvergunningen blijvend worden bewaard en daarmee af te wijken van de…"
1 Jul 2020
Gert Valk heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"Om op de opmerking van Anja Tanke te reageren: de term vernietigen na vervallen is een lastige term want hoelang moet je dan deze gebruiksvergunningen bewaren? In ieder geval tot deze vervangen is door een andere gebruiksvergunning voor het…"
25 Jun 2020
Wouter Verdaas heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"Toevallig hebben wij het hier deze maand ook over gehad. Bij ons was er de discussie of een gebruiksvergunning een BAG-document was of niet. We hebben navraag gedaan bij VHIC. VHIC geeft aan: voor zover we hebben kunnen nagaan is een…"
24 Jun 2020
Anja Tanke heeft gereageerd op discussie hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen? van Gert Valk
"Wij hebben ook een dergelijke serie die nu staat afgesteld op vernietigen na vervallen. Uit navraag bleek dat zolang de functie van het gebouw passend is voor het gebruik op de vergunning, de vergunning is stand blijft, ook al is er inmiddels een…"
9 Jun 2020
Gert Valk heeft een discussie geplaatst

hoe lang bewaren we gebruiksvergunningen?

In het archief van de gemeente Oss hebben we nog diverse gebruiksvergunningen zitten over de periode 1994-2008, naar mijn mening zijn deze vervallen, maar dat kan ik nergens met zekerheid nagaan. Zijn deze niet allemaal vervallen met de inwerkingtreding van het Bouwbesluit 2012? Wie kan mij hierover meer duidelijkheid geven?See More
4 Mei 2020
Gert Valk heeft gereageerd op discussie Automatische incasso van Wouter Verdaas
"ik ben het met Jules Lauwerier eens: machtigingen moeten worden bewaard tot 7 jaar na vervallen, en dat kan soms best lang zijn. Denk maar aan machtigingen voor afschrijving gemeentelijke belastingen/heffingen, deze kunnen net zo lang doorlopen als…"
4 Mei 2020
Gert Valk heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe organisatie: wat te doen met personeeldossiers? van Yvonne Welings
"ik ben het met de slotconclusies eens, alleen wil het nog wel eens gebeuren dat deze personeelsdossiers overgaan naar de nieuwe organisatie en worden samengevoegd met nieuwe stukken. Hoort eigenlijk niet maar voor het gemak wordt dit wel eens gedaan."
17 Jan 2020
Ramona Lomartire heeft een reactie achtergelaten voor Gert Valk
"Dag Gert, Heel erg bedankt voor jouw reactie. Oss is inderdaad nogal een lange treinreis ( 3 uur van uit Kampen). Maar ik hou het graag in mijn achterhoofd! Groet, Ramona"
2 Okt 2019
Gert Valk heeft gereageerd op discussie ThemaTiendaagse Vernietiging van 13 t/m 24 januari 2020 van Migiza Victoriashoop
"Een heel goed initiatief! Ik vind het een heel goed idee om de vernietigingsplicht nog eens te accentueren want ook al bestaat die , in het digitale tijdperk is men (nog) niet zo geneigd om vernietiging toe te passen. Ik merk het bij mijn werk waar…"
2 Okt 2019

Profielgegevens

About me
werkzaam sinds september 1989 als nazorgmedewerker documentaire informatievoorziening bij de dienst Gemeentebedrijven afdeling Servicecentrum, team Documentaire Informatievoorziening & Financiële Administratie

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 2 Oktober 2019 om 20.21 zei Ramona Lomartire...
Dag Gert,

Heel erg bedankt voor jouw reactie. Oss is inderdaad nogal een lange treinreis ( 3 uur van uit Kampen). Maar ik hou het graag in mijn achterhoofd!

Groet,
Ramona
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden