Agenda KNVI 3 februari 2021: Cybersecurity en de gevolgen van een Ransomware aanval

n 2019 wordt de Universiteit Maastricht gevraagd om € 197.000,- in Bitcoin over te maken naar aanleiding van een Randsomware aanval.
Universtiteit Maastrich was niet het enige doelwit, of slachtoffer, van ransomware aanvallen. Zo werd ook recent het Hof van Twente gevraagd om € 750.000,- aan Bitcoin over te maken. Michiel Borgers is en was CIO van Universiteit van Maastricht ten tijde van de ransomware aanval en kan vanuit zijn ervaring vertellen wat er gebeurd is. Niet alleen financiële instellingen liggen onder vuur, maar de volledige BV Nederland wordt bedreigt door cyberaanvallen. Samen met onze sprekers Michiel Borgers (CIO Universiteit Maastricht) en Maarten Souw (Security Officer AFM) kijken we naar het gevaar van deze aanvallen en hoe u hier zich op kunt voorbereiden.


In gesprek met Michiel Borgers
Michiel is CIO bij Universteit Maastricht en was ook bestuurder ten tijde van de aanval.
Op 23 december 2019 gijzelden hackers data van verschillende systemen van de universiteit. Uiteindelijk werd € 197.000,-  losgeld betaald.
Hoewel de universteit inderdaad vatbaar was voor deze hack, oordeelde het Ministerie van Onderwijs dat er een goede respons is geweest op de aanval.
Michiel vertelt graag wat hij geleerd heeft van deze aanval en hoe de universteit zich nu beter heeft voorbereid.

In gesprek met Maarten Souw
Maarten is Security Officer bij AFM. Hij kan - zoals hij zelf met een knipoog zegt - geen al te grote geheimen delen en spreekt (ook) op persoonlijk titel. Wel kan hij de uitdagingen van de CIO vanuit diverse prikkelende invalshoeken toelichten.
Met zijn ruime ervaring binnen security schetst hij een duidelijk beeld van de verschillende bedreigingen die er zijn.

Graag betrekken wij jou als deelnemer bij dit event, zodat het een interactieve middag wordt. Dus bedenk alvast wat je wil vragen! Of mail je vragen naar Utrecht@knvi.nl, dan zorgen wij er voor dat onze dagvoorzitter jullie vragen ontvangt.

Dit event is een gezamenlijk initiatief van ISACA NL en de KNVI. De PE punten worden door de KNVI toegekend en ook door ISACA erkend.

Praktische zaken:
• Datum: 3 februari
• Tijd: 16:00 t/m 17:30 uur
• Kosten: gratis 
• PE Punten? Ja 1 PE Punt.

Aanmelden kan via deze link 

 

Weergaven: 71

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden