Samenwerken mag altijd en maakt je sterker. Dat is de visie van de drie besturen die samen op weg zijn naar het inrichten van  één vereniging voor Informatieprofessionals. Per 1 januari 2017 gaan drie verenigingen, Ngi-NGN, SOD en KNVI samen verder als één vereniging onder de naam KNVI. Om 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer te vertegenwoordigen is slagkracht nodig. En die is er.

 

In de maanden mei en juni hebben de drie verenigingen hun leden geraadpleegd op de Algemene Ledenvergaderingen. Daar waren de leden unaniem van mening dat samengaan de volgende stap moet zijn in de al bestaande samenwerking. Samengaan versterkt de verenigingen, geeft alle leden toegang tot een groter pakket aan producten en diensten en het levert schaalvoordelen op. En bovenal: Hiermee wordt Nederland in staat gesteld voorop te lopen in de vakontwikkeling en het samenbrengen van expertises binnen het werkveld van informatieprofessionals.

 

Op 28 juni jl. hielden de drie besturen een bijeenkomst om de oogst van de ledenvergaderingen te bundelen, en het actieplan voor de 2e helft van het jaar uit te werken. Dit actieplan voorziet in de zakelijke en de inhoudelijke kant. Het samen laten gaan van drie verenigingen betekent ‘onder de motorkap’ een groot aantal formaliteiten en het samen laten lopen van administraties. Op inhoud wordt gekeken op welke plekken de vereniging meer kracht kan halen uit de internationale contacten en de inhoudelijke focus van de afdelingen en Special Interest Groups (SIG’s).

 

Vanuit het adagium ‘samenwerken mag altijd’ zijn leden en diverse SIG’s onderling al samen aan het werk voor de informatieprofessionals in Nederland.

Daarnaast organiseren we op 6 oktober een landelijke bestuurdersdag voor alle bestuurders van de drie verenigingen. In gezamenlijkheid organiseren we dit jaar ook het grote jaarlijkse KNVI-congres. Dit congres, op 10 november 2016, zal markeren dat de verenigingen samengaan in één vereniging.

 

 

Voor meer informatie over de verenigingen en het proces van samengaan: zie http://samen.knvi.info/

Weergaven: 193

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden