Gemeente Almere heeft extra investering nodig voor ICT-voorzieningen

Om de goede informatievoorziening en dienstverlening te kunnen waarborgen heeft de gemeente Almere een forse extra investering nodig. De ICT-voorzieningen van de gemeente zijn een noodzakelijke kostenpost. Om deze reden heeft het college aan de raad gevraagd om de bestaande begroting met 18 miljoen euro op te hogen.

Miljoenenbegroting voor ICT-voorziening

De gemeenteraad heeft eerder een bedrag van 15,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het optimaliseren van de ICT-voorziening van de gemeente Almere. Volgens het college van Almere is het noodzakelijk dat dit bedrag wordt opgehoogd met nog eens 18 miljoen euro. De raad is om deze reden uitgenodigd voor een gesprek. De extra investering is volgens het college essentieel voor meerdere zaken.

Het gaat in dit geval om de continuïteit van de bedrijfsvoering, de noodzakelijke overgang naar een nieuwe ICT-leverancier en de verbetering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven. De huidige begroting volstaat niet, zo blijkt uit een globale inventarisatie die enige tijd geleden werd opgesteld. De totale investering zal volgens het college neer moeten komen op 33,6 miljoen euro.

Veder lezen bij de bron: Almere heeft extra investering nodig voor ICT-voorzieningen (1almer...

Weergaven: 40

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden