Wij zijn bezig om te starten met verzilverlening. Hiervoor moet een zaaktype aangemaakt worden. Deze zit (nog) niet standaard in de i-Navigator. Degene die een lokaal zaaktype aangemaakt heeft bij ons gaat uit bij het resultaat toekenning dat het 75 jaar + 10 jaar na aflossing bewaard moet blijven. In totaal dus 85 jaar. Uitgaande van categorie 8.1.6. verstrekt uit de selectielijst.

Als ik kijk naar de voorwaarden dan kan het uiterlijk 10 jaar voor bereiken AOW leeftijd aangevraagd worden. Uitgaande van de AOW leeftijd van 65 jaar kan een aanvraag op zijn vroegst op 55 jarige leeftijd aangevraagd worden. Het aflossen vind plaats na verkoop woning of na overlijden langstlevende. Stel dat de persoon 100 jaar wordt, dan is een bewaartermijn van 45 jaar + 10 jaar na aflossing toch voldoende?

Hoe hebben andere gemeenten dit ingericht? Welke termijn zou jij gebruiken?

Weergaven: 138

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wat is verzilverlening precies? Kun je misschien een link plaatsen naar wat achtergrondinfo?

Ik zou overigens anno 2019 niet meer uitgaan van een AOW-leeftijd van 65 jaar.

Mij lijkt 85 jaar inderdaad erg lang, als je meeneemt dat de lening op zijn vroegst na iemands 55ste verjaardag aangevraagd kan worden. Ik weet niet of wij er iets mee doen, maar ga je post doorsturen naar onze recordsmanager.

Ik zou denken dat 10 jaar na einde looptijd of aflossing ruim voldoende is.

Dag Hiljo,

Wij doen hier niets mee, dus met een praktijkvoorbeeld kan ik je niet helpen. Verder lijkt me de termijn die Jack aangeeft, ruim voldoende.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden