Verschillen in de oude en de op 26 juni 2012 vastgestelde gemeentelijke selectielijst

De huidige gemeentelijke selectielijst geldend voor bescheiden vanaf 1996 is het laatst aangepast in 2005 en nu anno 2010 kunnen we wederom wijzigingen  verwachten. Het heeft enige jaren geduurd maar op 26 juni 2012 is de lijst eindelijk vastgesteld.

Klik op deze link voor de actuele versie.

Soms wordt B een V en andersom en dat vaak met terugwerkende kracht. Een bekend voorbeeld uit het verleden zijn de bouwvergunningen, die volgens de selectielijst 1983 mochten worden vernietigd. Geen een gemeente deed dat en de praktijk is aangepast aan de theorie. De bouwvergunningen zijn al jaren weer een B-serie. De brondocumenten, zoals die zijn benoemd bij de BAG is een meer recent voorbeeld. Verschillende documenten die op grond van de geldende selectielijst mochten worden vernietigd, moeten nu in het kader van de BAG worden bewaard.

 

In het bijgaand actuele document van Marius Jansen van 1 oktober 2012 Selectielijst2012geactualiseerdmetrelatie2005.pdf zijn de verschillen met de geldende lijst op een rijtje gezet met die van de aanpassing, die wordt beoogd. De proeve van de WABO is ook meegenomen in het overzicht.

Weergaven: 3417

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Kan er zelf helaas niet bij zijn, maar ben erg benieuwd wat de workshops van VHIC opleveren,vooral naar de digitale versie. Overigens verklaren veel wijzgingen zichzelf en zijn voorzien van toelichtingen. Nu we toch aan het delen zijn, een versie met alle mutaties gecodeerd naar aard van muatie. Wie wil kan er zijn voordeel mee doen.

 

Voor wat betreft de insteek van een nieuwe structuur die aansluit bij de huidige behoefte ligt de zaak veel minder gecompliceerd dan wordt verondersteld. In feite hebben we deze al latent geconstrueerd. Neem voor alle huidige zaken de betreffende grondslagen/argumenten (een andere insteek verandert die namelijk niet), koppel daar afhakelijk van het besluittype het unieke kenmerk aan en vervolgens kan je deze herstructureren naar de ordening zoals we die zelf wensen. Dit werkt niet wanneer je alleen het v-jaar koppelt aan het proces/zaak. Uniek kenmerk van de grondslag/argument is oorzaak en leidend, termjn gevolg. Kwestie van de juiste metadata in de database. Deze bestaat al, hoeft alleen nog maar worden toegepast en je creëert op termijn vanzelf betreffende selectieproduct.  

 

Bijlagen:

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden