Normtijden scannen en registratie in zaaksysteem - graag jullie input!

Beste collega´s,

Bij de gemeente Hilversum gaan we in het najaar gefaseerd over naar het digitaliseren van de binnenkomende post. Daarbij wordt de post gescand en geregistreerd in een zaaksysteem (zaken aangemaakt). Als GU gemeente maakt Hilversum gebruikt van de Triple C suite.

Om een inschatting te maken van de benodigde capaciteit ben ik nu op zoek naar cijfers/normtijden m.b.t. het scannen en registreren.

Wie wil onderstaande vragen voor mij beantwoorden? Of zijn er benchmark cijfers voor???

1. Hoeveel poststukken ontvangen jullie per dag?
2.  Hoe procent registreren/scannen jullie daarvan?
3.  Hoeveel tijd kost het scannen per stuk? (normtijd)
4.  Hoeveel tijd kost het registreren per stuk? (normtijd)

Met vriendelijke groet,

Julia Romijn-Wixley

Weergaven: 1001

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik heb ze zelf niet, maar Marius Jansen heeft een handig inventarisatieschema gemaakt, in dit geval voor het inventariseren van wie welke metadata invoert. Wellicht heeft hij ook iets dergelijks gedaan voor scannen, zie deze discussie: http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/kengetallen-documentgenerator

Thanks, is inderdaad ook handig. Ik ben wel vooral op zoek naar normtijden, maar ik zal inderdaad navraag doen bij Marius!

Dag Julia,

Weet niet meer zeker hoe actueel dat laatse bestandje was. Voeg deze er extra bij.

Bijlagen:

Dag Marius,

Ontzettend interessant, vooral m.b.t. rolverdeling DIV - proceseigenaren/KCC. Helaas nog geen kengetallen, maar deze twee bestanden van jou leveren ook zeer nuttige info op.

We houden contact!

Groet Julia

Dag Julia,

Fijn, het geeft in ieder geval inzicht in wie werkelijk wat doet en of het acties betreft met een grotere of kleinere tijdsfactor. Wanneer je dit in verband kan brengen met de gezochte kengetallen kan je berekenen hoeveel tijdswinst je werkelijk kan wegschrijven, of juist niet blijkt weg te schrijven terwijl die nu door aannames al als winst wordt ingeboekt.

Succes!

Groet, Marius

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden