Als fusiegemeente hebben we nog een archief erfenis van de drie oude gemeenten.

Om daar een kostenplaatje aan te kunnen hangen ben ik op zoek naar een indicatie hoeveel meter archief een gemiddelde archiefmedewerker per dag of per week kan verwerken.

Weergaven: 938

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zonder nadere informatie valt daar eigenlijk niets zinnigs over te zeggen. Wat moet er gebeuren? Dossiers afsluiten? Selectie? Overdracht naar een bewaarplaats? En om welke types dossiers gaat het? Bij het archiveren van losse stukken haal je misschien een kwart meter per dag, bij het selecteren van series kun je makkelijk meerdere meters op een dag halen.

Dag Antoine,

Ik denk dat je erfenis overeenkomt met een erfenis die ik heb gehad.

600m werd 600.000 gulden

dus 1000 gulden per meter

Afhankelijk van e.e.a. (mn complexiteit) zou dit denk nu neerkomen op indicatief € 600 euro per meter.

mvrgr

Henk

eens met Wouter. 

Beste Antoine,

De gemeente Westland wilde haar bouwdossiers (± 1.200 meter) digitaliseren en zat met hetzelfde probleem. Ik was destijds projectleider digitalisering aldaar. We hebben het als volgt opgelost:

Ten behoeve van het digitaliseren hebben we alle bouwdossiers ingedeeld in standaard tabs (aanvraag; vergunning; rapporten/berekeningen; gewaarmerkte tekeningen; overige tekeningen en... overige stukken).

Tijdens de fysieke voorbereiding van de dossiers voor scanning werden stukken in ieder dossier gesorteerd volgens deze indeling. Alle minder- of niet relevante stukken kwamen hiermee dus automatisch achter de tab "Overige stukken". De stukken achter deze tab werden overigens wel meegescand.

Bij het later publiceren van de bouwdossiers naar de burger (burgerportal Westland) is deze tab niet meegepubliceerd. 

Deze pragmatische aanpak, het combineren van hersortering binnen dossiers en voorbereiding voor scanning en het daarmee afzien van "fysieke schoning" van de dossiers, leverde voor de gemeente Westland dusdanige besparing op, dat het grootste deel van de digitalisering ermee kon worden bekostigd.

Ter info: een strekkende meter dossierarchief voorbereiden, scannen, metadateren en digitaal aanleveren kost (afhankelijk van de gewenste metadatering) tussen de € 600,- en € 1.000,-

groet,

Feijke

 

Feijke, Dank je antwoord.

Dit kan ik meenemen in het gehele overzicht.

De puzzel is heel divers dus lastig om daar in detail op deze site vragen over te stellen.

Groet Antoine

Beste Antoine, 

We gebruiken daar inderdaad verschillende normen voor en er zijn verschillende factoren die de productie beïnvloeden (aard van het archief, kennis van de betreffende medewerkers e.d.). Je mag me rustig bellen voor een gesprekje daarover - ik vermoed dat we je ook voor wat betreft dit aspect van het werk goed kunnen "ontzorgen". 

Antony Fokker. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden