Binnenkort wil ik de opmaak en inrichting van BREED eens aanpakken. Een behangetje hier en een likje verf daar doet wonderen! Heb je ideeën of verzoeken? Plaats ze hieronder!

Weergaven: 629

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Voorbeeldtitel en Zonder Categorie vallen me vanaf het begin al op als namen voor categorieën. Dat is eigenlijk het enige waar ik naar zou kijken bij 'herinrichting'.

 

Last heb ik daar verder niet van, want ik ben tevreden over de inrichting van Breed. Kan alles vinden wat ik nodig heb en posten wat ik kwijt wil :-)

In opmaak ben ik niet zo kieskeurig. Het gaat mij hier vooral om de inhoud!

@Marco, ik heb het eerder aangegeven, de groepen zijn voor mij onduidelijk, wat staat in het hoofdmenu en wat in de groepen, dat overlapt elkaar nog weleens.

En dan natuurlijk de opbouw van de bibliotheek, dat je meer eenvoudig kunt zoeken.

Een grotere knoppenbalk (groter font) en schreefloze lettertypes gebruiken.   Een plaatje in de banner is ook mooi. Verder is de website nu vrij rustig, dat zou ik behouden.

http://www.feverbee.com/2011/02/ning-groups.html

 

Ja, misschien moet ik die groepen ook maar eens aanpakken.

Ik ben momenteel aan het knutselen voor een logo. Dat is goed voor de herkenbaarheid online en offline. ;-) Momenteel neig ik naar dit ontwerp:

Ik moet hem nog opschonen en wat scherper zien te krijgen, maar het idee is duidelijk. Een korte toelichting;

De drie figuren in het midden zijn drie keer de letter i van "informatie". De middelste is ingekleurd omdat op BREED informatie centraal staat. De drie figuren zijn echter ook poppetjes om te illustreren dat BREED een community is. De pijlen links en rechts verwijzen naar de letterlijke betekenis van het woord "BREED" én naar het verspreiden van kennis en ervaring door de community. Het logo loopt boven iets naar binnen toe om het wat dynamiek te geven. Het logo kan in iedere kleur gebruikt worden en kan dus tegen iedere achtergrond afgezet worden.

 

Dus... wat is jullie mening?

 

Overigens wil ik voor de nieuwe opmaak het onderstaande sjabloon van NING gebruiken. Het oogt vrij rustig (@Rob). Aan de indeling van de blokjes wil ik weinig veranderen (@F.Hazendonk). Ik wil nog wat gaan experimenteren met het gebruik van afbeeldingen (@Rob). Gesleutel aan de instellingen komt daarna (groepen, etc.).

Ik ben benieuwd naar jullie meningen, ideeën en wensen!

@Marco, Niet verkeerd denk ik, maar zouden de drie I's dan niet ook een betekenis moeten krijgen, bijvoorbeeld Informatie / Inspiratie / Innovatie of iets dergelijks, anders roept het logo misschien alleen maar vragen op.

Ik vind het prima! Meer slap geouwhoer om het logo-ontwerp te rechtvaardigen! :-D

 

Maar ik worstelde inderdaad wel met het cijfer 3. Waarom 3 i's en niet 1 of 5? De échte reden is dat ik 3 mooier vond. Ik vind echter jouw interpretatie van Informatie / Inspiratie / Innovatie wel heel mooi passen bij het logo en de doelstellingen van BREED, dus wat mij betreft houden we die er in.

Vormgeving is wel oke, maar iets te standaard... en die tattoo-achtige dingen vind ik lelijk..

 

Wat ik leuke ning-designs vindt:

ambtenaar 2.0 (http://ambtenaar20.ning.com/) --> rustig, professioneel, maar wel genoeg kleur

toevallig gevonden met zoeken op ning designs: http://skidazzle.com/ --> wel druk, maar toch leuk

ander design op website voor vormgevers en kunstenaars: http://tortuga-de-metal.deviantart.com/art/Yue-Kun-Dojo-in-ning-152... --> rustig

Rob, is het duidelijk dat de screenshot alleen van het standaard-sjabloon is? NING biedt 31 verschillende sjablonen, die je vervolgens naar je eigen wensen kunt aanpassen. Denk daarbij aan kleurgebruik, afbeeldingen (banners), lettertypes, randen, etc.

Ik wil dit sjabloon als basis gebruiken en vervolgens uniek voor BREED maken door met name afbeeldingen in de banner te plaatsen en de kleuren aan te passen.

Ik twijfel wel nog over het klassieke karakter van dit sjabloon. Ik vind het wel mooi, maar het heeft niet een hip, modern, trendy uitstraling. Willen we dat wel?

 

OK, ik snap het. Persoonlijk ga ik meer voor een moderne uitstraling; past ook meer bij het innovatieve karakter van deze community vind ik.

Over het Logo: Persoonlijk zou ik Breed breder willen zien (net zo breed als het plaatje, of misschien iets breder) Als ondertitel inderdaad iets met die drie I: " over de grenzen heen van Informatie, Inspiratie & Innovatie "
Of als ondertitel " Inspirend netwerk coor de innovatieve Informatiewerker"

De kleur vind ik persoonlijk niet mooi, maar ik hou niet van donkergroen

 

IS het mogelijk om de RSS knop meer boven aan te plaatsen, heb niet altijd de tijd om helemaal naar beneden te scrollen.
Komt er met het likje verf ook een twitteraccount bij, of ben ik die gewoon grandioos aan het mislopen?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden